Ο γύψος στις δομικές εφαρμογές και το ανθρώπινο δέρμα έχουν πολύ παρόμοια λειτουργία και αποτέλεσμα. Οι σοβάδες Knauf έχουν βάση τον φυσικό γύψο και προσφέρουν στον άνθρωπο ευχάριστο περιβάλλον ζωής. Κατοικία με ζεστασιά, έλεγχο υγρασίας, αντοχή και ελκυστική τελική επιφάνεια. Τοίχοι και σοβάδες απο γύψο για χώρους γεμάτους ζωή και άνεση.

Φυσικός κλιματισμός

Στην εσωτερική ισορροπία είναι η τέχνη της ζωής.

Το μυστικό για ένα ισορροπημένο μικροκλίμα δωματίου βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο επίπεδο εσωτερικής υγρασίας χώρου. Και πάλι, η φύση μας παρέχει τον ιδανικό διαχειριστή εσωτερικής υγρασίας χώρου, που είναι ο γύψος.. Τα οικοδομικά υλικά από γύψο έχουν ανοικτούς κρυσταλλικούς πόρους διαφορετικού μεγέθους, που συντελούν στο να έχουν χαμηλό δείκτη αντίστασης διάχυσης υδρατμών. Για αυτό το λόγο ο σοβάς με βάση τον γύψο μπορεί να απορροφήσει γρήγορα και σε μεγάλο ποσοστό την υγρασία από τον αέρα και να την αποδώσει και πάλι πίσω όταν το δωμάτιο γίνεται πάρα πολύ ξηρό. Με αυτόν τον τρόπο ο γύψος είναι μια φυσική συσκευή κλιματισμού που ρυθμίζει το εσωτερικό κλίμα ενός χώρου οικολογικά, συνέχεια και χωρίς κατανάλωση ενέργειας κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Η χρήση του φυσικού γύψου ως κατασκευαστικού υλικού στο εσωτερικό μιας κατοικίας επιτρέπει την «αναπνοή» με αποτέλεσμα ο εσωτερικός αέρας να είναι καθαρότερος και υγιέστερος από αυτόν που εισπνέουμε σε μια συμβατική κατασκευή. Το μικροκλίμα που δημιουργείται μέσα στο σπίτι επιτρέπει στην εσωτερική θερμοκρασία και υγρασία να παραμένουν σταθερές και δεν ευνοείται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, μυκήτων και μικροβίων.