Ο γύψος στις δομικές εφαρμογές και το ανθρώπινο δέρμα έχουν πολύ παρόμοια λειτουργία και αποτέλεσμα. Οι σοβάδες Knauf έχουν βάση τον φυσικό γύψο και προσφέρουν στον άνθρωπο ευχάριστο περιβάλλον ζωής. Κατοικία με ζεστασιά, έλεγχο υγρασίας, αντοχή και ελκυστική τελική επιφάνεια. Τοίχοι και σοβάδες απο γύψο για χώρους γεμάτους ζωή και άνεση.

Το δέρμα στον τοίχο

Ο γύψος με το ίδιο pH και την ίδια ατμοδιαπερατότητα

και αγωγιμότητα με το ανθρώπινο δέρμα είναι η ιδανική επιφάνεια για όλους τους τοίχους και τις οροφές. Ο γύψος είναι 100 τοις εκατό φυσικό ορυκτό, δεν είναι διαβρωτικό ούτε καυστικό και εντελώς απαλλαγμένο από ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία και την καθημερινή διαβίωση.

Ο γύψος δεν δημιουργεί αλλεργίες στην επαφή με το δέρμα και στην αναπνοή. Στην ορθοπεδική ιατρική χρησιμοποιούν γύψο απευθείας στο δέρμα για οστεοσύνθεση των καταγμάτων των οστών. Επίσης και στην οδοντιατρική τεχνολογία, χρησιμοποιούν γύψο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της εργασίας με τον γύψο είναι ότι τα επαγγελματικά συνεργεία κατασκευής εργάζονται χωρίς κανένα προστατευτικό εξοπλισμό, με καθαρά Knauf οικοδομικά υλικά.