Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ

Εργοστάσιο

Η Knauf σκέφτεται, σχεδιάζει και δημιουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά, διατηρεί το ανθρώπινό της πρόσωπο και την οικολογική της συνείδηση χωρίς να διαχωρίζει τις έννοιες οικολογία και οικονομία. Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 130 στρέμματα γης, εκ των οποίων 28 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Το εργοστάσιο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως ενώ σημαντικό τμήμα της παραγωγής του εξάγεται προς τις Βαλκανικές χώρες, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική. Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία. Σε ένα άρτιο εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τμήμα, πραγματοποιείται καθημερινά ειδικός έλεγχος των α' υλών πριν τη χρήση τους στα παραγωγικά τμήματα.

Στο χώρο του εργοστασίου λειτουργεί κυλικείο με ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής για τους οδηγούς, με παροχές μπάνιου, διατροφής, καθιστικού, τηλεόρασης και βιβλιοθήκης ανακοινώσεων περί μεταφοράς για την σωστή ενημέρωση των οδηγών.

Η κοινωνική προσφορά της εταιρίας είναι μεγάλη και μεταφράζεται σε υλικές-χρηματικές δωρεές σε τοπικούς φορείς (πυροσβεστική, αστυνομία, σχολεία) αλλά και στην δυνατότητα που παρέχει σε φοιτητές της περιοχής να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στα γραφεία της εταιρίας.