Μία οικογένεια & το όραμά της

Σπάνια το όνομα μίας επιχείρησης λέει τόσα πολλά για τη φιλοσοφία της, όπως στην περίπτωση των αδερφών Dr. Alfons και Karl Knauf.

Τα αδέρφια προερχόμενα από μία οικογένεια μεταλλωρύχων ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ως μεταλλειολόγοι και ίδρυσαν την εταιρεία τους το 1932 στη Νότια Γερμανία, επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές τους στην εκμετάλλευση ενός πολλά υποσχόμενου τότε υλικού, το γύψο.

Το πρώτο οικοδομικό υλικό παράγεται και έτσι σηματοδοτείται η εξέλιξη των Συστημάτων Ξηράς Δόμησης Knauf στην κατασκευή. Η οικογενειακή επιχείρηση εξελίσσεται σε μία οικογένεια επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκό και αργότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με περισσότερα από 150 εργοστάσια σε Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ και Νότια Αμερική και μέσω της τεχνολογικής πρωτοπορίας και των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, η Knauf διαμορφώνει την παγκόσμια αγορά. Στα εργοστάσια του ομίλου απασχολούνται 23.000 περίπου εργάτες και υπάλληλοι, όλοι συνεισφέροντας στην επιτυχία του ομίλου και στη δική τους επαγγελματική εξέλιξη.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, η Knauf διατηρεί τη φυσική ισορροπία σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της δραστηριότητας. Σήμερα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στους τομείς των μονωτικών υλικών, ενώ μεγάλη ανάπτυξη σημειώνεται στα δομικά συστήματα κάλυψης και κατασκευής τοίχων, οροφών και δαπέδων με παράλληλες καινοτομίες στα προϊόντα ξηράς δόμησης και σοβάδων.