Αίθουσες διδασκαλίας

Ακουστικός σχεδιασμός αιθουσών διδασκαλίας

Knauf Danoline-Adit

Τα Knauf Danoline –Adit είναι ένα kit που περιλαμβάνει προβαμμένα λευκά πανέλα διάτρητων γυψοσανίδων με οπές οβάλ σχήματος μονής κατεύθυνσης

, τύπου Radius, τα εξαρτήματα στήριξης στον τοίχο, τα διακοσμητικά προφίλ αλουμινίου για τις απολήξεις των ακμών και τον ορυκτοβάμβακα που τοποθετείται εσωτερικά στο διάκενο. Οι διαστάσεις του πανέλου είναι 450x2400mm.

Τα ADIT μπορούν να αναρτηθούν σε οποιοδήποτε τοίχο εύκολα και γρήγορα προκειμένου να βελτιώσουν την ακουστική ποιότητα μίας αίθουσας. Οι γυψοσανίδες δεν χρειάζονται αρμολόγηση καθώς κουμπώνουν στους αφανείς οδηγούς στήριξης και παραδίδονται προβαμμένες σε λευκό RAL 9016, Gloss 10.

Η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αυτών πανέλων μπορεί να γίνει εύκολα από το προσωπικό του σχολείου και δεν απαιτείται εξειδικευμένο συνεργείο.

Η ακουστική καινοτομία των ADIT συνίσταται στο γεγονός ότι πέραν της ηχοαπορρόφησης που προσδίδουν μέσω του ακουστικού φίλτρου στην πίσω πλευρά των οπών, εξασφαλίζουν και την απαιτούμενη ιδιότητα της διάχυσης του ήχου που συντελείται περιμετρικά των οπών. Η τελευταία αυτή ιδιότητα της διάχυσης δεν υφίσταται σε συμβατικά αφρώδη, ινώδη ή υφασμάτινα ηχοαπορροφητικά πανέλα τα οποία επιπλέον δεν μπορούν να συντηρηθούν το ίδιο εύκολα όπως τα ADIT.

Τα ADIT μπορούν να καθαριστούν από σκόνη και λεκέδες με κοινά καθαριστικά προιόντα ή ακόμη μπορούν και να βαφούν σε βάθος χρόνου.

Σε μία συμβατική αίθουσα διδασκαλίας Ελληνικού σχολείου με σκληρά υλικά στα δάπεδα, τις κατακόρυφες επιφάνειες και τα έπιπλα προτείνονται οι παρακάτω απλές και οικονομικές επεμβάσεις.

1. Ακουστική ψευδοροφή με διάτρητες κασέτες γυψοσανίδων Knauf Danoline, στρογγυλής διάτρησης τύπου Globe Q1 ή τετράγωνης διάτρησης Quadril K1, διαστάσεων 60x60cm. Οι κασέτες αυτές προσφέρουν την επιθυμητή ηχοαπορρόφηση, αντανάκλαση, αλλά και διάχυση του ήχου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία αίθουσα διδασκαλίας με τις ακουστικές απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες που περιγράψαμε παραπάνω.

2. Ανάρτηση στον τοίχο και κοντά στην ακουστική ψευδοροφή των έτοιμων, κρεμαστών, ακουστικών πανέλων ADIT.

Δείτε το νέο κατάλογο της Knauf Danoline εδώ