Πολυκατάστημα Attica

Πολυκατάστημα Attica 7.000 τ.μ. ανοίγει τον Οκτώβριο στην οδό Τσιμισκή Περισσότερα

Νέα έργα στη Σπιναλόγκα

Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν Περισσότερα

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από θετική αξιολόγηση με συνολικό προϋπολογισμό 2.142.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της νοσηλευτικής μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιείται στο νοσοκομείο Καλαμάτας και μάλιστα από το ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης, θα υπάρξουν άμεσα, τόσο οικονομικά οφέλη στο νοσοκομείο με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας, όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα τη Μεγάλη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών αυθαιρέτων

Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι το τέλος εφαρμογής του νόμου 4178/2013 περί αυθαίρετης δόμησης Περισσότερα

Παθητικό σπίτι

Παθητικό σπίτι: Το 1ο σεμινάριο Certified Passive House Designer στην Ελλάδα Περισσότερα

Σε Δομική ΚρήτηςΑΤΕΣΕ έργο ΣΔΙΤ 58 εκατ.

Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση, ύψους 58 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και 25ετή συντήρηση 14 σχολείων στην Αττική Περισσότερα