Knauf Knauf

Tσιμεντοσανίδα AQUAPANEL Rooftop

Weiter

ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ AQUAPANELAQUAPANEL® Cement Board Rooftop

Ενίσχυση μεταλλικού επίπεδου δώματος με τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL Rooftop

Οι επίπεδες στέγες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων οροφών. Είτε βιομηχανικές μονάδες, εμπορικοί χώροι είτε κατοικίες, υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τις στέγες τους - και το καθένα αντιμετωπίζει μοναδικές απαιτήσεις που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το AQUAPANEL® Cement Board Rooftop, ενισχύοντας το σύστημα στέγης με μια σειρά πλεονεκτημάτων :

  • Πυροπροστασία
  • Αντοχή στις καιρικές συνθήκες
  • Κόστος ζωής

ΔΥΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

H AQUAPANEL® Cement Board Rooftop μπορεί να εγκατασταθεί ως ελαφριά πλάκα κάλυψης 6 mm μεταξύ της μόνωσης και της στεγανοποιητικής στρώσης, ή ως πλάκα υποστρώματος 12,5 mm απευθείας στο χαλύβδινο κατάστρωμα. Κάθε εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, ή και τα δύο μπορούν να συνδυαστούν σε μία κατασκευή οροφής - με οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές να φέρει τα οφέλη του AQUAPANEL® Cement Board Rooftop στο σύστημα οροφής σας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Επιπρόσθετη δομική αντοχή

Το AQUAPANEL® Cement Board Rooftop προσθέτει αντοχή στην οροφή και το ευρύτερο κτίριο. Έτσι, εάν πρέπει να τοποθετήσετε θερμοσίφωνα, μονάδες εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) ηλιακούς συλλέκτες, εξωτερικούς κλωβούς καθαρισμού ή άλλο εξοπλισμό ή εάν πρέπει να διατηρήσετε την πρόσβαση για τους εργαζόμενους, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη δύναμη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα του στέγη.

Προστασία από φωτιά (σπινθήρες) εξωτερικά του κτιρίου

Άκαυστο, (κατηγορία δομικών υλικών Α1) και προστασία από πηγές πυρκαγιάς έξω από το κτίριο, η τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL είναι μια ισχυρή, στιβαρή και αξιόπιστη πρώτη γραμμή άμυνας. Επιπρόσθετα επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων όπως ανθεκτικό στη φωτιά ορυκτό μαλλί, το οποίο μειώνει ουσιαστικά το φορτίο φωτιάς ολόκληρου του συστήματος.

Αντοχή σε κρούσεις

Η οροφή σας πρέπει να αντεπεξέλθει σε πολλές κρούσεις, από χαλάζι έως ακόμη και βαριά μηχανήματα που τοποθετουνται στην επιφάνεια της οροφής. Επομένως, η οροφή χρειάζεται υψηλή αντοχή στο φορτίο, ιδίως για βαριά συμπυκνωμένα φορτία - ειδικά όταν εφαρμόζονται μονώσεις,.λιγότερες ανθεκτικές στην πίεση Το AQUAPANEL® Cement Board Rooftop είναι κατασκευασμένο για να αντέχει σε όλα, προστατεύοντας τόσο τη μεμβράνη όσο και τη μόνωση.

Η τεχνολογία AQUAPANEL® ενσωματώνεται επίσης στην προκατασκευασμένη σύνθετη πλακέτα μόνωσης από την Knauf Insulation. Αυτή η πλακέτα απλώνει τα φορτία σε μια ευρύτερη περιοχή ακόμη και κατά την εγκατάσταση και μειώνει επίσης την προσπάθεια και την εργασία, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη στερέωσης της σανίδας στη μόνωση επί τόπου.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Καλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες

Όπως όλα τα προϊόντα τσιμέντου AQUAPANEL®, η πλακέτα υποστρώματος είναι 100% ανθεκτική στο νερό και ανθεκτική στη μούχλα και το ωίδιο. Ισχυρό και στιβαρό, είναι φτιαγμένο για να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε καιρικές δυνθήκες. Επιπλέον, με την εγκατάσταση της πλάκας απευθείας στο χαλύβδινο κατάστρωμα, μπορεί να επιτευχθεί μια ισχυρή προσωρινή στεγανοποίηση ακόμη και πριν τοποθετηθεί η μόνωση. Αυτό σημαίνει ότι η στεγανωποίηση του κτιρίου ολοκληρώνεται γρηγορότερα και οι εσωτερικές εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα, κάτι που εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα για το έργο σας.

Μείωση θορύβου

Το πάχος και η κατασκευή του AQUAPANEL® Cement Board Rooftop παρέχει ένα αποτελεσματικό φράγμα έναντι εξωτερικού ή εσωτερικού θορύβου, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μονωτικά υλικά όπως PIR και EPS. Για παράδειγμα, ο θόρυβος της βροχής μπορεί να μειωθεί σημαντικά μέσα στο κτίριο.

Προστασία από πυρκαγιά μέσα από το κτίριο

Η προστασία από την πυρκαγιά από μέσα παίζει σημαντικό ρόλο - ειδικά για στέγες με ατσάλινο υπόστρωμα. Πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξάπλωση της φωτιάς μέσω της οροφής. Εκτός από τη χρήση άκαυστων μονωτικών υλικών, θα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται λεπτά στρώματα μόνωσης (π.χ. φύλλο αλουμινίου PE). Χρησιμοποιώντας το άκαυστο AQUAPANEL® Cement Board Rooftop 12,5 mm ως υπόστρωμα, αυτά τα λεπτά στρώματα μόνωσης θα προστατευτούν από το τρύπημα κατά την εγκατάστασης.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το AQUAPANEL® Cement Board Rooftop είναι το τέλειο συστατικό για συστήματα στέγης επίπεδης και χαμηλής κλίσης, βελτιώνοντάς τα με διάφορους τρόπους, προσθέτοντας αντοχή, ασφάλεια και βιωσιμότητα στη συνολική οροφή - και είναι ευέλικτο για χρήση σε μια σειρά εφαρμογών:

  • ανακαινίσεις
  • Ηλιακά πάνελ
  • Πράσινες στέγες
  • Βεράντες οροφής

Για περισσότερες πληροφορίες

Κατεβάστε το έντυπο εδώ