Knauf Knauf

Ομιλος Knauf

Από οικογενειακή επιχείρηση σε οικογένεια επιχειρήσεων

Weiter

Όμιλος Knauf

KNAUF

Μία οικογένεια & το όραμά της

Από οικογενειακή επιχείρηση σε εταιρική οικογένεια

Σπάνια το όνομα μίας επιχείρησης λέει τόσα πολλά για τη φιλοσοφία της, όπως στην περίπτωση των αδερφών Dr. Alfons και Karl Knauf.

Τα αδέρφια προερχόμενα από μία οικογένεια μεταλλωρύχων ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ως μεταλλειολόγοι και ίδρυσαν την εταιρεία τους το 1932 στη Νότια Γερμανία, επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές τους στην εκμετάλλευση ενός πολλά υποσχόμενου τότε υλικού, το γύψο.Το πρώτο οικοδομικό υλικό παράγεται και έτσι σηματοδοτείται η εξέλιξη των Συστημάτων Ξηράς Δόμησης Knauf στην κατασκευή. Η οικογενειακή επιχείρηση εξελίσσεται σε μία οικογένεια επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκό και αργότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, η Knauf είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές δομικών υλικών και δομικών συστημάτων. Η Knauf εκπροσωπείται παγκοσμίως και στις πέντε ηπείρους σε περισσότερες από 90 χώρες σε περισσότερες από 300 τοποθεσίες με εγκαταστάσεις παραγωγής και οργανισμούς πωλήσεων.

Το 2021, ο Όμιλος Knauf πραγματοποίησε ετήσιες πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με περίπου 40.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Ο Όμιλος Knauf διοικείται από τους διαχειριστές εταίρους Jörg Kampmeyer, Alexander Knauf και Dr. Uwe Knotzer.

Σε πολλές χώρες, το όνομα Knauf εξακολουθεί να είναι συνώνυμο του γύψου, μιας πρώτης ύλης με συναρπαστικές ιδιότητες. Τα προϊόντα και τα μονωτικά υλικά που σχετίζονται με γύψο κατασκευάζονται και πωλούνται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι εταιρείες του Ομίλου Knauf δραστηριοποιούνται επίσης με επιτυχία στις ΗΠΑ (μονωτικά υλικά), τη Νότια Αμερική και την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία

Κατεβάστε εδώ το εταιρικό μας έντυπο για τα 30 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα και τα 25 χρόνια στην Κύπρο.

Η Knauf στον κοσμο

Φιλοσοφία

Knauf worldwide

http://www.knauf.com

Η Knauf Γυψοποιια ΑΒΕΕ

Οι Αξίες μας

Από την Αθήνα ως την Άγκυρα, από την Τυνησία ως το Ντουμπάι, από το Λάγος ως το Νταρ Ες Σαλάμ, από το Κάιρο ως την Αλγερία, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι μοιάζουμε.Καθένας έχει ιδέες. Καθένας έχει οπτική και εμπειρίες. Καθένας έχει αρχές. Όμως τι είναι αυτό που μας ξεχωρίζει από το πλήθος; Ποιά είναι η μαγική φόρμουλα που μας κάνει επιτυχημένους; Οι Αξίες μας. Ανθρωπιά, Συνεργασία, Προσήλωση και Επιχειρηματικότητα.

Ανθρωπιά

Βλέπουμε τους συναδέλφους, εμπορικούς εταίρους και μετόχους ως μέρος της μεγάλης οικογένειας όπου οι παραδοσιακές αρχές της ακεραιότητας και ανθρωπιάς ακόμη έχουν αξία. Συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας δίκαια και αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, λειτουργούμε μαζί με κοινωνική υπευθυνότητα. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο, για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Συνεργασία

Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι ενθαρρύνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη λήψη αποφάσεων γιατί εμπιστευόμαστε ο ένας την κρίση του άλλου. Είμαστε μία ομάδα. Είμαστε πιστοί. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και τα μέλη της κοινότητας Knauf.

Προσήλωση

Είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία. Είναι φυσικό και επόμενο να είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για ό,τι κάνουμε. Πάντοτε κάνουμε το παραπάνω βήμα, επιτυγχάνουμε βιώσιμα αποτελέσματα και παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας λύσεις. Η Knauf προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης βοηθώντας στη δημιουργία μιας επιτυχημένης ομάδας.

Επιχειρηματικότητα

Μέσω της επιχειρηματικότητας και της ανάληψης ρίσκων, έχουμε επιτυχημένα εξελιχθεί από μία μικρή οικογενειακή εταιρεία σε έναν οικογενειακό Όμιλο. Η συνεχής επιτυχία μας καθοδηγείται από πνεύμα πρωτοπορίας, καινοτομίας και αλλαγής, σε συνδυασμό με ρεαλιστικά αποτελέσματα καιπροσανατολισμένη προσέγγιση.

Κεντρικά γραφεία στην Καλλιθέα, Αττικής

Τα κεντρικά μας γραφεία στην Ελλάδα βρίσκονται στην Ευριπίδου 10, 17674, Καλλιθέα Αττικής πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2109310567

Εργοστάσιο στο Στάνο, Αμφιλοχίας

Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο, Αμφιλοχίας, εκτείνεται σε 100 στρέμματα γης, εκ των οποίων 15 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Το εργοστάσιο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, ενώ σημαντικό τμήμα της παραγωγής του εξάγεται προς τις Βαλκανικές χώρες, Ανατολική Μεσόγειο, Βόρειο Αφρική και Δυτική Ευρώπη.

Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την πρώτη ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε σύγχρονα δομικά προιόντα, όπως γύψος οικοδομών & καλλιτεχνίας, γυψοσανίδες, γυψοσοβάδες, υλικά αρμολόγησης γυψοσανίδων και κονιάματα δαπέδων.

Με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων βιομηχανικής και εμπορικής παρουσίας στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021 επένδυση ύψους 31 εκ. € που αφορούσε την κατασκευή και λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής γυψοσανίδων. Η νέα γραμμή έχει συμπεριλάβει όλη την τεχνογνωσία και τις τελευταίες καινοτομίες του ομίλου Knauf, καταγράφοντας τα παρακάτω εξαιρετικά στοιχεία απόδοσης:

• Ετήσια παραγωγική ικανότητα υπερδιπλάσια της παλιάς γραμμής παραγωγής.

• Βέλτιστη απόδοση σε όρους ενεργειακής κατανάλωσης ανακυκλώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας των καυσαερίων και πετυχαίνοντας βελτίωση έως και 20% σε σχέση με την παλιά γραμμή.

• Ικανότητα παραγωγής περισσοτέρων τύπων γυψοσανίδας με διαφορετικά πλάτη/μήκη/πάχη, δυνατότητα ειδικών διαμορφώσεων και καλύτερη συσκευασία.

• Βελτιωμένο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ελέγχου ποιότητας.

• Η νέα γραμμή είναι ασύγκριτα πιο εργονομική, πετυχαίνοντας βελτιωμένη απόδοση σε θέματα υγείας και ασφάλειας (σκόνη, θόρυβος, διαχείριση επικίνδυνων παραγόντων) και με πλήρη πιστοποιητικά για όλο τον εξοπλισμό σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2006/42/EC & 2009/104/EC για την ασφάλεια των μηχανημάτων.

• Βέλτιστη απόδοση σε περιβαλλοντικά θέματα, ανακυκλώνοντας πλήρως τα υγρά απόβλητα και καταγράφοντας πολύ καλές τιμές σε μετρήσεις καυσαερίων.

Εργοστάσιο στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης

Το εργοστάσιο της Knauf στη Θεσσαλονίκη εκτείνεται σε 40 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 10 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Διαθέτει μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής ετοιμόχρηστων υλικών επεξεργασίας επιφανειών, μία γραμμή παραγωγής τελικών έγχρωμων επιχρισμάτων, και τρεις γραμμές μεταλλικών προφίλ και εξαρτημάτων ξηράς δόμησης.

Στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021 ένα διετές επενδυτικό πλάνο ύψους 5 εκ. € το οποίο περιλάμβανε τη δημιουργία ενός από τα πλέον σύγχρονα logistics centers του ομίλου Knauf. Η επένδυση εκμεταλλεύεται πλήρως τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης αποκτώντας καλύτερη πρόσβαση σε πρώτες ύλες και μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά των Βαλκανίων και της Μεσογείου, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της εταιρείας. Η απόσταση μεταφοράς πρώτων υλών και τελικών προϊόντων μειώθηκε κατά 400 χιλιόμετρα μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων της εταιρείας, ενώ δημιουργήθηκαν συνολικά 30 νέες θέσεις εργασίας.

Η Knauf Κυπρου

Η Knauf Κύπρου, θυγατρική εταιρεία της Knauf ΑΒΕΕ ιδρύθηκε στις 20/11/1997, έχοντας σαν στόχο την προώθηση προϊόντων – συστημάτων ξηράς δόμησης, έτοιμων σοβάδων - στην Κυπριακή Αγορά.

Με τις συχνές επαφές και τις άριστες σχέσεις που έχει γεφυρώσει με τον τεχνικό και εμπορικό κόσμο της Κύπρου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για τα προϊόντα Knauf. Προσφέροντας πιστοποιημένα και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα δόμησης, εξοικονομούμε ενέργεια, προστατεύουμε το περιβάλλον, τονώνουμε την αγορά, καλλιεργούμε μια σύγχρονη ενεργειακή κουλτούρα. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής σε χιλιάδες κατοικίες και εξασφαλίζουμε οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.

Με βασικό όπλο την Τεχνική και Εμπορική Υποστήριξη καθώς επίσης και τη συνεχή ενημέρωση των αρχιτεκτόνων, μηχανικών, εργολάβων οικοδομών, εκπαίδευση συνεργείων, διοργάνωση σεμιναρίων και συχνή παρουσία σε εκθέσεις, έχοντας πάντα τη βοήθεια του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Knauf ΑΒΕΕ και εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη γκάμα Τεχνικών Φυλλαδίων στην Ελληνική Γλώσσα έχει να επιδείξει αξιόλογα αποτελέσματα στον τομέα προδιαγραφών έργων όπως:

  • Δημόσια Κτίρια
  • Κλινικές
  • Εμπορικά Κέντρα
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Αθλητικά Κέντρα
  • Αεροδρόμια
  • Καταστήματα
  • Γραφεία
  • Εστιατόρια & Καφετέριες
  • Ανακαινίσεις

Στον τομέα των πωλήσεων, υποστήριξης και διεύρυνσης του εμπορικού δικτύου, με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης Knauf, σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Εξαγωγών της Knauf ΑΒΕΕ, οργανώνει συντονισμένες φορτώσεις πλοίων από το λιμάνι της Αμφιλοχίας και φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων από εργοστάσια του Ομίλου Knauf.