Knauf Knauf

Ομιλος Knauf

Από οικογενειακή επιχείρηση σε οικογένεια επιχειρήσεων

Weiter

Φιλοσοφια

Φιλοσοφία

Μία οικογένεια & το όραμά της

Σπάνια το όνομα μίας επιχείρησης λέει τόσα πολλά για τη φιλοσοφία της, όπως στην περίπτωση των αδερφών Dr. Alfons και Karl Knauf.

Τα αδέρφια προερχόμενα από μία οικογένεια μεταλλωρύχων ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ως μεταλλειολόγοι και ίδρυσαν την εταιρεία τους το 1932 στη Νότια Γερμανία, επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές τους στην εκμετάλλευση ενός πολλά υποσχόμενου τότε υλικού, το γύψο.

Το πρώτο οικοδομικό υλικό παράγεται και έτσι σηματοδοτείται η εξέλιξη των Συστημάτων Ξηράς Δόμησης Knauf στην κατασκευή. Η οικογενειακή επιχείρηση εξελίσσεται σε μία οικογένεια επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκό και αργότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με περισσότερα από 150 εργοστάσια σε Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ και Νότια Αμερική και μέσω της τεχνολογικής πρωτοπορίας και των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, η Knauf διαμορφώνει την παγκόσμια αγορά. Στα εργοστάσια του ομίλου απασχολούνται 23.000 περίπου εργάτες και υπάλληλοι, όλοι συνεισφέροντας στην επιτυχία του ομίλου και στη δική τους επαγγελματική εξέλιξη.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, η Knauf διατηρεί τη φυσική ισορροπία σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της δραστηριότητας. Σήμερα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στους τομείς των μονωτικών υλικών, ενώ μεγάλη ανάπτυξη σημειώνεται στα δομικά συστήματα κάλυψης και κατασκευής τοίχων, οροφών και δαπέδων με παράλληλες καινοτομίες στα προϊόντα ξηράς δόμησης και σοβάδων.

Η Knauf στον κοσμο

Φιλοσοφία

Knauf worldwide

http://www.knauf.com

Η Knauf Γυψοποιια ΑΒΕΕ

Knauf Zentrale, Iphofen, Germany

Τα πιστεύω μας

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση. Σ' αυτήν ανήκουν οι τεχνίτες, οι μηχανικοί και οι συνεργάτες μας.

Η δύναμή μας προέρχεται από τη γη. Έτσι, οικολογία και οικονομία είναι για μας αδιαχώριστες έννοιες. Οι πράξεις μας το αποδεικνύουν.

Οι πελάτες μας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής μας. Είναι η βάση των σκέψεων και ενεργειών μας.

Δημιουργούμε την αγορά και σχεδιάζουμε νέα προϊόντα για τις ανάγκες του αύριο. Κατέχουμε ηγετική θέση στην αγορά.

Αυτό μας καθιστά υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας διαμορφώνουμε και

αναβαθμίζουμε το περιβάλλον της διαμονής και εργασίας των ανθρώπων.

Είμαστε τόσο καλοί όσο και το σύνολο των συνεργατών μας. Οικοδομούμε επάνω στην αποδοτικότητα και δημιουργικότητά τους.

Διαμορφώνουμε το μέλλον μας επανεπενδύοντας τα κέρδη μας. Αυτό προϋποθέτει επιτυχημένους και ευχαριστημένους πελάτες.

Οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής χαρακτηρίζουν τα εργοστάσιά μας. Είναι φιλικές στους εργαζόμενους, οικονομικές και προστατεύουν το περιβάλλον.

Παράγουμε Συστήματα Δόμησης. Αυτά απλοποιούν το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή.

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις και εγγυημένη ποιότητα.

Εργοστάσιο

Η Knauf σκέφτεται, σχεδιάζει και δημιουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά, διατηρεί το ανθρώπινό της πρόσωπο και την οικολογική της συνείδηση χωρίς να διαχωρίζει τις έννοιες οικολογία και οικονομία. Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 100 στρέμματα γης, εκ των οποίων 13 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Το εργοστάσιο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως ενώ σημαντικό τμήμα της παραγωγής του εξάγεται προς τις Βαλκανικές χώρες, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική. Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία. Σε ένα άρτιο εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τμήμα, πραγματοποιείται καθημερινά ειδικός έλεγχος των α' υλών πριν τη χρήση τους στα παραγωγικά τμήματα.

Στο χώρο του εργοστασίου λειτουργεί κυλικείο με ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής για τους οδηγούς, με παροχές μπάνιου, διατροφής, καθιστικού, τηλεόρασης και βιβλιοθήκης ανακοινώσεων περί μεταφοράς για την σωστή ενημέρωση των οδηγών.

Η κοινωνική προσφορά της εταιρίας είναι μεγάλη και μεταφράζεται σε υλικές-χρηματικές δωρεές σε τοπικούς φορείς (πυροσβεστική, αστυνομία, σχολεία) αλλά και στην δυνατότητα που παρέχει σε φοιτητές της περιοχής να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στα γραφεία της εταιρίας.

Η Knauf Κυπρου

Η Knauf Κύπρου, θυγατρική εταιρεία της Knauf ΑΒΕΕ ιδρύθηκε στις 20/11/1997, έχοντας σαν στόχο την προώθηση προϊόντων – συστημάτων ξηράς δόμησης, έτοιμων σοβάδων - στην Κυπριακή Αγορά.

Με τις συχνές επαφές και τις άριστες σχέσεις που έχει γεφυρώσει με τον τεχνικό και εμπορικό κόσμο της Κύπρου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για τα προϊόντα Knauf. Προσφέροντας πιστοποιημένα και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα δόμησης, εξοικονομούμε ενέργεια, προστατεύουμε το περιβάλλον, τονώνουμε την αγορά, καλλιεργούμε μια σύγχρονη ενεργειακή κουλτούρα. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής σε χιλιάδες κατοικίες και εξασφαλίζουμε οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.

Με βασικό όπλο την Τεχνική και Εμπορική Υποστήριξη καθώς επίσης και τη συνεχή ενημέρωση των αρχιτεκτόνων, μηχανικών, εργολάβων οικοδομών, εκπαίδευση συνεργείων, διοργάνωση σεμιναρίων και συχνή παρουσία σε εκθέσεις, έχοντας πάντα τη βοήθεια του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Knauf ΑΒΕΕ και εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη γκάμα Τεχνικών Φυλλαδίων στην Ελληνική Γλώσσα έχει να επιδείξει αξιόλογα αποτελέσματα στον τομέα προδιαγραφών έργων όπως:

  • Δημόσια Κτίρια
  • Κλινικές
  • Εμπορικά Κέντρα
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Αθλητικά Κέντρα
  • Αεροδρόμια
  • Καταστήματα
  • Γραφεία
  • Εστιατόρια & Καφετέριες
  • Ανακαινίσεις

Στον τομέα των πωλήσεων, υποστήριξης και διεύρυνσης του εμπορικού δικτύου, με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης Knauf, σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Εξαγωγών της Knauf ΑΒΕΕ, οργανώνει συντονισμένες φορτώσεις πλοίων από το λιμάνι της Αμφιλοχίας και φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων από εργοστάσια του Ομίλου Knauf.