Knauf Knauf
Weiter

Κύπρος Απρίλιος 2013

Εκπαίδευση Knauf

Τεχνικό σεμινάριο
 • Τεχνικό σεμινάριο

Τεχνικό σεμινάριο THERMOPROSOPSIS στη SAKRET ZEIPEKKIS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου το Σεμινάριο THERMOPROSOPSIS ® στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας Sakret Zeipekkis στην Λεμεσό υπό την αιγίδα των Knauf Cyprus Ltd. και Sakret Zeipekkis Ltd.Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς και η ανταπόκριση για συμμετοχή σ’ αυτό ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς.

Οι 10 συμμετέχοντες, Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρει το Σύστημα THERMOPROSOPSIS.

Η παρουσίαση του κυρίου Πάρη Γεωργίου και του τεχνικού team από μέρους της SAKRET ZEIPEKKIS ήταν δυναμική και επιτυχής αφού κατάφεραν μαζί με την ομάδα του γραφείου μας να δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων. Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική επίδειξη του εξωτερικού συστήματος THERMOPROSOPSIS.

Η Knauf Cyprus Ltd θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση για διοργάνωση νέων αντίστοιχων σεμιναρίων μέσα στον επόμενο χρόνο, ικανοποιώντας έτσι την αυξημένη ζήτηση για συμμετοχή σ’ αυτά.

Σεμινάριο στη KNAUF Cyprus
 • Σεμινάριο στη KNAUF Cyprus

Σεμινάριο εσωτερικής τοιχοποιίας με γυψοσανίδα Knauf

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13 Μαρτίου το Σεμινάριο εσωτερικής τοιχοποιίας με γυψοσανίδα Knauf στα γραφεία της εταιρείας μας Κnauf Cyprus, στην Λεμεσό Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς .

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρουν τα εσωτερικά συστήματα τοιχοποιίας με γυψοσανίδα.

Η τεχνική ημερίδα στεύθηκε με επιτυχία αφού κατάφερε να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων. Η παρουσίαση του κου Γιώργου Τσέκογλου και κου Κουρίδη Γιάννου ήταν δυναμική και επιτυχής αφού κατάφερε να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Η επομένη σεμιναριακή εκδήλωση με θέμα τους Έτοιμους Σοβάδες KNAUF & SAKRET ZEIPEKKIS θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας SAKRET ZEIPEKKIS στην Λεμεσό. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα στο E-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο 25343371.

Τα νέα της αγοράς

KNAUF – SAKRET ZEIPEKKIS

Δείκτης Κατασκευαστικής Βιομηχανίας KNAUF – SAKRET ZEIPEKKIS

H Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), αφότου έχει συμβληθεί με την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών RAI Consultants, υλοποιεί το έργο για τη δημιουργία Δείκτη της πορείας της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η μέτρηση της ανάπτυξης του τομέα της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο, αλλά και η καταγραφή του βαθμού στον οποίο η Βιομηχανία επηρεάζεται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες (όπως για παράδειγμα η πρόσφατη διεθνής οικονομική κρίση).

Στο πλαίσιο του πιο πάνω έργου, γίνεται συνεχής συλλογή και καταγραφή δεδομένων / στοιχείων που σχετίζονται όχι μόνο με την Κατασκευαστική Βιομηχανία αλλά και με την Οικονομία της Κύπρου γενικότερα. Με την καταγραφή των συγκεκριμένων δεδομένων δίνεται συνεχής ενημέρωση, σε όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους, για την πρόοδο της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται και προβλέπονται τάσεις στην πορεία της.

Το έργο υλοποιείται σε τρεις ξεχωριστές φάσεις ως ακολούθως:

Φάση Α – Δευτερογενής Έρευνα

Σε πρώτη φάση γίνεται συλλογή όλων των σημαντικών δεικτών που ήδη καταγράφονται μέσω διάφορων πηγών και αφορούν την Κατασκευαστική Βιομηχανία, αλλά και την Οικονομία της Κύπρου γενικότερα. Μερικοί από τους σημαντικούς δείκτες που συγκεντρώνονται είναι οι ακόλουθοι:−

 • Άδειες Οικοδομής
 • Πωλήσεις Συμβολαίων ΜΕΔΣΚ
 • Πωλήσεις Τσιμέντου
 • Απασχόληση και Ανεργία στην Κατασκευαστική Βιομηχανία
 • Κύκλος εργασιών Κατασκευαστικής Βιομηχανίας
 • Συνεισφορά Κατασκευαστικού Τομέα στο Α.Ε.Π.
 • Σχετικά Στοιχεία Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας

Φάση Β – Πρωτογενής Έρευνα

Μέσω της πρωτογενούς έρευνας συλλέγονται πληροφορίες που αφορούν στα άμεσα σχέδια του κοινού και των επιχειρήσεων για ανέγερση ή αγορά οικίας / κτιρίου καθώς και στις εργασίες των Εργοληπτικών εταιρειών.

Φάση Γ – Αποτελέσματα / Εξαγωγή Συμπερασμάτων / Δημοσιοποίηση

Για τον κάθε ένα από τους πιο πάνω δείκτες (από τις Φάσεις Α+Β) ετοιμάζεται σχεδιάγραμμα στο οποίο φαίνεται η εξέλιξη του χρονικά. Με τον τρόπο αυτό μελετάται κατά πόσο υπήρξαν οποιεσδήποτε ενδείξεις σε σχέση με την οικονομική κρίση και ποιοι είναι οι δείκτες αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να υποδεικνύουν τέτοιου είδους τάσεις. Παράλληλα, με την συνεχή παρακολούθηση αυτών των δεικτών και κατά την διάρκεια καταγραφής των επιπρόσθετων πληροφοριών, επιχειρείται η πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων και εξελίξεων της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας.

Τα αποτελέσματα του πιο πάνω έργου δημοσιοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο) όπως και σε εξειδικευμένα έντυπα του κλάδου.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου πιστεύει ακράδαντα ότι ο Δείκτης Κατασκευαστικής Βιομηχανίας θα καταστεί ένα σημαντικότατο και ταυτόχρονα πρωτοποριακό (σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) εργαλείο του οποίου η αξιοποίηση θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, δεδομένα και ενδείξεις σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., ως ένδειξη εκτίμησης, αποφάσισε όπως δοθεί στο Δείκτη Κατασκευαστικής Βιομηχανίας το όνομα των Χορηγών KNAUF – SAKRET ZEIPEKKIS.

Πηγή πληροφοριών http://www.oseok.org.cy

Ημερίδα

Ημερίδα

Ημερίδα από το ETEK με θέμα την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων στην Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου, στη Λάρνακα, εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων στην Κύπρο», η οποία διοργανώθηκε από το ΕΤΕΚ, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Λάρνακας-Αμμοχώστου του ΕΤΕΚ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η κατάρτιση των μηχανικών (αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών) σε σχέση με τις νέες προκλήσεις και εξελίξεις στο θέμα.

Η εκδήλωση εστιάστηκε στην κατανόηση των βασικών αρχών ενεργειακής συμπεριφοράς και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, όπως αυτές καθορίζονται από τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις.

Στην εκδήλωση ο κ. Γιάννης Θωμά, λειτουργός Ενέργειας, στο Ίδρυμα Ενέργειας Κύπρου, παρουσίασε το θέμα « Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και νομικό πλαίσιο » και αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές οδηγίες 2002/91 και 2010/31 και την πρακτική εφαρμογή τους στην Κύπρο.

Επίσης ο Δρ. Πάρις Φωκαΐδης, επισκέπτης-λέκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, παρουσίασε το θέμα « Μελέτες περίπτωσης ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην Κύπρο ».

Τα νέα της Knauf

Πανέλα Vinova
 • Πανέλα Vinova

Πανέλα Vinova® της Knauf riessler

Τα πανέλα Vinova® της Knauf riessler είναι επενδυμένες ινογυψοσανίδες GifaTec υψηλής πυκνότητας, πάχους 12 έως 25mm, και στάνταρτ διαστάσεων 600 x 600/1200/1500/2000/2500 ή 3000mm.

Βρίσκουν εφαρμογή σε κατακόρυφες και οριζόντιες επενδύσεις εσωτερικών χώρων με υψηλές απαιτήσεις ακουστικής ποιότητας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

 • Ποικιλία τύπων και σχεδίων επενδύσεων (Ξύλο, HPL, Λάκες)
 • Συμπαγή ή διάτρητα πανέλα
 • Προκαμπυλωμένα στοιχεία από ακτίνες 30cm και άνω
 • Κατηγορία ακαυστότητας EN A2
 • Αλεξίσφαιρες κατασκευές
 • Εφαρμογές στη ναυπηγική

Το ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

SAKRET ZEIPEKKIS

Νέος εμπορικός συνεργάτης SAKRET ZEIPEKKIS

Η γνωστή εταιρία δομικών υλικών, SAKRET ZEIPEKKIS για πρώτη φορά δίνει πρόσβαση στο πλατύ κοινό τον τομέα της γυψοσανίδας, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα το άμεσο αγοραστικό ενδιαφέρον.

H εταιρία SAKRET ZEIPEKKIS εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο βασικών συνεργατών των υλικών ξηράς δόμησης KNAUF, μετά από ειδικά τεχνικά σεμινάρια στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας στην Λεμεσό, αλλά και την διάθεση σημαντικών αποθηκευτικών χώρων για την εμπορία και διακίνηση του συνόλου των νέων υλικών μας. Στις εγκαταστάσεις της SAKRET ZEIPEKKIS βρίσκονται διαθέσιμα σχεδόν όλα τα υλικά ξηράς δόμησης Knauf, όπως γυψοσανίδες, μεταλλικά προφίλ, τσιμεντοσανίδες AQUAPANEL, ινογυψοσανίδες, μονωτικά υλικά…

Η Knauf έχει εδραιώσει τη φιλοσοφία της Ξηράς Δόμησης στις κατασκευές, η οποία σήμερα δίνει αποτελεσματικές και λειτουργικές λύσεις σε πολλά τεχνικά προβλήματα της οικοδομής τα οποία η συμβατική δόμηση αδυνατεί να επιλύσει. Παράλληλα, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αντικατάσταση της συμβατικής δόμησης με τις σύγχρονες αντιλήψεις της Ξηράς Δόμησης.

Εμπιστευθείτε τα καινοτόμα υλικά της εταιρείας Knauf και μην σπαταλάτε άδικα χρόνο και χρήμα.

DOMICATEC 2013
 • DOMICATEC 2013
 • DOMICATEC 2013

3η «DOMICATEC - Δόμηση & Ανακαίνιση»

Η Knauf συμμετέχει σε σταθερή πλέον βάση σε σημαντικές εκδηλώσεις και εκθέσεις του κλάδου των δομικών υλικών, παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις στους επισκέπτες που είναι επαγγελματίες του κλάδου της δόμησης, στελέχη τεχνικών, κατασκευαστικών και εμπορικών εταιριών, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, τεχνικούς εφαρμογής αλλά και στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να έχει έγκυρη πληροφόρηση για τα προϊόντα και τα συστήματα δόμησης.

Η Knauf πιστή λοιπόν στα ραντεβού της με τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις δομικών υλικών συμμετείχε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην διεθνή έκθεση «DOMICATEC – Δόμηση & Ανακαίνιση» στο «Metropolitan Expo», στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα από τις 18 μέχρι τις 21 Απριλίου 2013.

Η «DOMICATEC - Δόμηση & Ανακαίνιση» είναι ετήσια, διοργανώνεται από την «T Expo» και συμμετείχαν σε αυτήν εταιρίες δομικών υλικών και μηχανημάτων επεξεργασίας τους, σχεδιασμού και εγκατάστασης συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, επικοινωνίας, ασφαλείας και διαχείρισης υδάτων, ειδών μπάνιου, κήπου και οικιακού εξοπλισμού, κουφωμάτων, μονώσεων, χρωμάτων, επενδύσεων, προκατασκευών, εργαλείων, λογισμικών, ειδών διακόσμησης κ.ά.

Το επιτελείο μηχανικών προώθησης της Knauf υποδέχτηκε, ιδιώτες και επαγγελματίες που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γίνουν κοινωνοί των τελευταίων καινοτόμων συστημάτων δόμησης Κnauf. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου μας έχουν γίνει live παρουσιάσεις με όλα τα γνωστά συστήματα δόμησης Knauf καθώς και καινοτόμα συστήματα και προϊόντα όπως:

 • λύσεις θερμομόνωσης InTherm ,AluTherm & Thermoprospsis,
 • τα οικολογικά μονωτικά ECOSE
 • τα επενδυμένα πανέλα ινογυψοσανίδων Vinova.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης ήταν τις καθημερινές από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 μέχρι τις 20:00.

Η Knauf θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους.

Τεχνικά νέα & καινοτομίες

Νέο έντυπο

Νέο έντυπο: Μεταλλικά προφίλ & εξαρτήματα Knauf

Η KNAUF Γυψοποιία ΑΒΕΕ στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των τεχνικών της εντύπων, σας παρουσιάζει το νέο έντυπο – Μεταλλικά προφίλ & εξαρτήματα Knauf.

Με τη χρησιμοποίηση των μεταλλικών προφίλ Knauf διασφαλίζετε:

 • μείωση του χρόνου κατασκευής και του εργατικού κόστους
 • συνεργασιμότητα με πλήρη σειρά ειδικών συνδετήρων και εξαρτημάτων.
 • τον οικονομικότερο συνδυασμό βάρους και αντοχής
 • υπεύθυνη τεκμηρίωση και υποστήριξη από τους μηχανικούς της Knauf

H Κnauf από 1.1.2006 εφαρμόζει στις μονάδες παραγωγής της για τα μεταλλικά προφίλ και εξαρτήματα τους νέους Ευροκώδικες. Η σήμανση CE που φέρουν τα προϊόντα μας είναι βασική προϋπόθεσηγια τη νόμιμη κυκλοφορία και χρήση τους στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποδηλώνει τη συμμόρφωση των μεταλλικών προφίλ και εξαρτημάτων με τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας για τη χρήση τους στις κτιριακές κατασκευές. Η χρήση πιστοποιημένων με CE μεταλλικών διατομών είναι απόλυτα απαραίτητη στη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών δημοσίων έργων, ώστε να είναι έγκυρες και να συμμορφώνονται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα δομικών προϊόντων.

Γνωρίζετε ότι…Η χρήση μεταλλικών προφίλ άλλων παραγωγών, ακόμη κι αν συμμορφώνονται στα Ευρωπαικά πρότυπα, δε συνεπάγεται τη διασφάλιση των ιδιοτήτων σχεδιασμού ενός συστήματος ξηράς δόμησης της Knauf. Τα πρότυπα αυτά καθορίζουν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληρούν τα επιμέρους υλικά και όχι το σύνολο της κατασκευής.

Τα μεταλλικά προφίλ και εξαρτήματα Knauf παράγονται σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14195:2005/AC:2006 και χαρακτηρίζονται από τα παρακάτω μοναδικά πλεονεκτήματα:

1. Πάχος χάλυβα 0,60 mm με ανοχές πάχους ±0,05 mm πιστοποιημένο κατά ΕΝ 10143 μέρος 1, για μεγαλύτερη σταθερότητα, αντοχή, υψηλή ροπή αδρανείας και καλύτερο βίδωμα. Γαλβάνισμα εν θερμώ κατηγορίας Ζ 140 κατά ΕΝ 10346: 2009. Το πάχος επίστρωσης γαλβανιού κυμαίνεται από 7 έως 15μm, με τυπική (μέση) τιμή 10μm που εξασφαλίζει 50 χρόνια αντοχή στην οξείδωση, ακόμη και σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες υγρασίας.

2. Κυκλικά διαμορφωμένα άκρα οδηγού οροφής για:

 • ασφάλεια στην ανάρτηση και μεγαλύτερη αντοχή
 • σταθερότητα στη σύνδεση χωρίς κραδασμούς
 • απόλυτη συμβατότητα με τα εξαρτήματα Knauf
 • ταχύτητα εφαρμογής

3. Διαφορετικά ύψη σκελών ορθοστάτη που επιτρέπουν τη μεταξύ τους σύνδεση όταν απαιτούνται μεγάλα ύψη.

4. Μεγάλη επιφάνεια έδρασης του αρμού των γυψοσανίδων σε σκέλη ορθοστάτη 50 mm κατά EN 14195. Στικτή επιφάνεια σκελών που προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο βίδωμα.

5. Πλάτη διατομών ορθοστατών και στρωτήρων 50 mm, 75mm, 100mm, 125mm και 150mm σύμφωνα με το EN 14195.

6. Πλάτες ορθοστατών και στρωτήρων με διπλές νευρώσεις.

Το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Τεχνικός οδηγός

Τεχνικός οδηγός εφαρμογής Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Ο όμιλος Knauf, με εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, προτείνει ιδανικές λύσεις για την ελληνική αγορά με το ολοκληρωμένο σύστημα Knauf Thermoprosopsis, καλύπτοντας κάθε κατασκευαστική ανάγκη.

Το σύστημα Knauf Thermoprosopsis παρουσιάζει πλήθος πλεονεκτημάτων καθώς ο ενδιαφερόμενος επιτυγχάνει σοβάτισμα θερμομόνωση και βάψιμο με μία και μόνο εφαρμογή. Αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο θερμομόνωσης νέων αλλά και παλαιών κτιρίων, είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό

Πιστοποιήσεων ΕΟΤΑ και διαθέτει σήμανση CE, γεγονός που εξασφαλίζει την άριστη ποιότητά του. Η εφαρμογή του Knauf Thermoprosopsis, όπως άλλωστε και κάθε οικοδομικής εργασίας, απαιτεί την εκπαίδευση και την εμπειρία του μηχανικού και των τεχνιτών εφαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός σχεδιασμός και η άριστη ποιότητα της εργασίας. Το έντυπο στοχεύει στο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον τεχνικό κόσμο συνεισφέροντας στην αποφυγή σχεδιαστικών ή κατασκευαστικών λαθών και στην επίτευξη τεχνικού άρτιου αποτελέσματος με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον Τεχνικό οδηγό Thermoprosopsis