Knauf Knauf
Weiter

Κύπρος Αύγουστος 2013

Εκπαίδευση

Τεχνικό σεμινάριο ΑQUAPANEL
 • Τεχνικό σεμινάριο ΑQUAPANEL

Τεχνικό σεμινάριο ΑQUAPANEL στη SAKRET ZEIPEKKIS

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου το Σεμινάριο Τσιμεντοσανίδας AQUAPANEL® στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας Sakret Zeipekkis στην Λεμεσό υπό την αιγίδα των Knauf Cyprus Ltd. και Sakret Zeipekkis Ltd.Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς και η ανταπόκριση για συμμετοχή σ’ αυτό ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς.

Οι 30 συμμετέχοντες, Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρουν τα Συστήματα Τσιμεντοσανίδων AQUAPANEL®.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Αλέξανδρος Βασιλείου και ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου, υπεύθυνοι για την Τεχνική & Εμπορική Υποστήριξη της Aquapanel . Η παρουσία των κυρίων ήταν δυναμική και επιτυχής αφού κατάφεραν να δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων. Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική επίδειξη των Συστημάτων AQUAPANEL® Indoor και AQUAPANEL® Outdoor.

Η Knauf Cyprus Ltd θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους και ιδιαίτερα την όλη ομάδα της SAKRET ZEIPEKKIS που παρείχε μεγάλη βοήθεια στην όλη οργάνωση του σεμιναρίου.

Παρουσιάσεις Knauf-ISO

Τεχνικό & εμπορικό σεμινάριο στη SAKRET ZEIPEKKIS

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο συνεργάτη μας στην Κύπρο SAKRET ZEIPEKKIS.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε εμπορικό και τεχνικό προσανατολισμό, τα στελέχη της SAKRET ZEIPEKKIS εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των συστημάτων & προϊόντων της Knauf, σε σύγχρονες τεχνικές πώλησης και προώθησης των προϊόντων στον τελικό πελάτη καθώς και στην εφαρμογή των συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf με πραγματική επίδειξη εφαρμογής στις εγκαταστάσεις του νέου εκπαιδευτικού κέντρου.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας SAKRET ZEIPEKKIS για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους καθώς επίσης και τα στελέχη της Knauf Cyprus Ltd για την πολύτιμη βοήθειά τους στο εγχείρημα.

Τα νέα της αγοράς

Κατασκευαστική δραστηριότητα

Δραστηριότητα Κατασκευαστικού Τομέα στην Κύπρο

Κοντά ή και στα χαμηλότερα τους επίπεδα κυμάνθηκαν και το πρώτο τετράμηνο του 2013 (Ιανουάριο – Απρίλιο) οι Δείκτες που αφορούν στη Δραστηριότητα του Κατασκευαστικού Τομέα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ).

Προσθέτει ότι "το πρόβλημα ανεργίας στον Κατασκευαστικό Τομέα συνεχίζει να διογκώνεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 με τις προοπτικές για το άμεσο μέλλον να είναι δυσοίωνες".

Σύμφωνα με την ΟΣΕΟΚ, ο Δείκτης Δραστηριότητας, ο οποίος καταγράφει αρνητικό πρόσημο -60% για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2013, "φαίνεται ότι έχει πλησιάσει στον πάτο μιας και αρκετοί από τους εργολάβους δεν έχουν πλέον περιθώρια για περαιτέρω μείωση των εργασιών τους αφού τους έχουν απομείνει ελάχιστες ή καθόλου εργασίες, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία, μεγάλος αριθμός εργοληπτών που σταδιακά αποχωρούν ή έχουν ήδη αποχωρήσει από την Κατασκευαστική βιομηχανία".

"Πλέον τα χαμηλά ποσοστά υφίστανται σταθερά σε όλες τις επαρχίες και σε όλες τις τάξεις των εργοληπτών", αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η διαχρονική τάση συνεχίζει να μην δείχνει καθόλου σημεία ανάκαμψης, αντιθέτως είναι καθοδική, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού επιβεβαιώνει ότι στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται καμία προοπτική εξόδου από την ύφεση στην οποία βρίσκεται ο Τομέας.

Η ΟΣΕΟΚ, οι κυριότεροι λόγοι που οι εργοληπτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη ζήτηση για κατασκευαστικές επενδύσεις, η οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας και δανειοδότησης που ολοένα και επιδεινώνονται, ιδίως μετά τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας και την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να υφίσταται.

Σύμφωνα με την ΟΣΕΟΚ, ακόμη ένας Δείκτης που επιβεβαιώνει τη μεγάλη κρίση που περνά ο Κατασκευαστικός Τομέας είναι ο Δείκτης Μηνών για την Ολοκλήρωση Υφιστάμενων Εργασιών που βλέπουμε να μειώνεται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα να βρίσκεται στο χαμηλότερο του σημείο (μέσος όρος 4,6 μήνες εναπομείναντων εργασιών με τα υφιστάμενα συμβόλαια).

"Αυτό δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργολάβοι μένουν χωρίς δουλειές και είναι αντιμέτωποι με πολύ δυσοίωνες προοπτικές για το άμεσο μέλλον", καταλήγει η Ομοσπονδία.

Πηγή πληροφοριών http://www.oseok.org.cy

Σεμινάριο ΕΤΕΚ

Σεμινάριο ΕΤΕΚ: «Θερμομόνωση κτιρίων, θερμομονωτικά υλικά, τεχνικές και εισαγωγή στις στρατηγικές παθητικού σχεδιασμού»

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 16 Μαΐου 2013, στη Λευκωσία, το σεμινάριο του ΕΤΕΚ με θέμα «Θερμομόνωση κτιρίων, θερμομονωτικά υλικά, τεχνικές και εισαγωγή στις στρατηγικές παθητικού σχεδιασμού».

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ Δρ. Άγις Μ. Παπαδόπουλος ο οποίος παρουσίασε την Οδηγία 2010/31 και ανέλυσε τις θεμελιώδεις αρχές και τα διάφορα θερμομονωτικά υλικά. Στη συνέχεια έδειξε κατασκευαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής, έκανε εισαγωγή στην οικονομοτεχνική ανάλυση και στην εκτίμηση οικονομικής σκοπιμότητας για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων. Τέλος, παρουσίασε τις διάφορες άλλες στρατηγικές παθητικού σχεδιασμού, π.χ. θερμοχωρητικότητα, νυκτερινός δροσισμός, ψυχρές στέγες, θέση και προσανατολισμός του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Στέλιος Αχνιώτης, καλωσόρισε τον εισηγητή και τους συμμετέχοντες και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η θερμομόνωση είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο του μελετητή και του κατασκευαστή για την επίτευξη υψηλών ενεργειακών, περιβαλλοντικών και οικονομικών επιδόσεων του κτιρίου. Με τη σωστή θερμομόνωση ελαχιστοποιούνται ουσιαστικά οι απώλειες θερμότητας το χειμώνα, περιορίζονται οι θερμογέφυρες, βελτιώνεται το επίπεδο θερμικής άνεσης, απαλείφεται ο κίνδυνος συμπυκνώσεων και η εμφάνιση μούχλας και μειώνονται εν τέλει οι λειτουργικές δαπάνες του κτιρίου. Παράλληλα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο μειώνεται η υπερθέρμανση του κτιριακού κελύφους και περιορίζονται σημαντικά τα ψυκτικά φορτία.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 100 περίπου μηχανικοί, μέλη του ΕΤΕΚ και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Οι παρουσιάσεις που έγιναν στο σεμινάριο:

 • Θερμομόνωση κτιρίων: Αρχές και υλικά (Άγις Μ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.)
 • Θερμομόνωση κτιρίων: Κατασκευαστικές λύσεις (Άγις Μ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.)
 • Θερμομόνωση κτιρίων: Οικονομοτεχνική σκοπιμότητα (Άγις Μ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.)
 • Θερμομόνωση κτιρίων: Στρατηγικές παθητικού σχεδιασμού (Άγις Μ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.)

Πηγή πληροφοριών http://www.etek.org.cy

Τα νέα της Knauf

Knauf win

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό της Knauf στο Facebook

Κάνετε δύσκολες κατασκευές με γυψοσανίδες για τις οποίες είστε περήφανος; Είναι ειδικότητα σας η εκτέλεση δύσκολων και ξεχωριστών αρχιτεκτονικών σχεδίων με γυψοσανίδα σε οροφές ή τοιχοποιίες;

Είναι τώρα ευκαιρία για εσάς να στείλετε μια φωτογραφία του καλύτερού σας έργου μέσω του διαγωνισμού μας «Το καλύτερο έργο γυψοσανίδας» μέσω της σελίδας μας στο Facebook και να κερδίσετε επαγγελματικά εργαλεία Knauf. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας, δώστε μια σύντομη και περιεκτική περιγραφή του έργου σας και μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook. Το έργο με τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει την εκτίμηση και αναγνωρισιμότητα του κοινού καθώς επίσης και ένα επαγγελματικό εργαλείο Knauf αξίας 100€.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό εδώ .

Βρείτε τη φωτογραφία του καλύτερού σας έργου και πάρτε γρήγορα μέρος στο διαγωνισμό Knauf win .

Συνεργασία Knauf - DuPont

H Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ και η DuPont ανακοινώνουν την εμπορική συνεργασία τους για την Ελλάδα και την Κύπρο

Οι προηγμένες μεμβράνες DuPont™ Tyvek® για συστημάτα ενεργειακής απόδοσης κτιρίων είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του δικτύου της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ

Αθήνα, 18 Απρίλη 2013 – Οι υψηλής ποιότητας λύσεις για το κέλυφος του κτιρίου και για εφαρμογές αρχιτεκτονικού τοπίου της DuPont γίνονται διαθέσιμες σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης εξειδικευμένων συνεργατών της Knauf που βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Μέσω της συνεργασίας με την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εδρεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στα έργα τους την υψηλή απόδοση των διαπνεουσών μεμβράνων για στέγες και τοίχους και τις κολλητικές ταινίες DuPont™Tyvek®, τις μεμβράνες ελέγχου υδρατμών DuPont™ AirGuard®, τα γεωυφάσματα DuPont™ Typar® και τις γεωκυψέλες σταθεροποιησης χαλικιών DuPont™ Plantex®.

"Θεωρούμε ότι η συνεργασία με την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ αποτελεί μια ευκαιρία για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον κλάδο των κατασκευών και να προσφέρουμε μια ευρεία μεγάλη γκάμα λύσεων, ειδικά τα προϊόντα μας τα οποία συμβάλουν στην ενεργειακή απόδοση, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του επιπέδου των εκπομπών CO2, στον οικοδομικό κλάδο", δήλωσε ο Marco Ferrari, Διευθυντής Πωλήσεων Ιβηρικής, Βορείου Αφρικής και Ελλάδας για την DuPont Building Innovations.

" Η DuPont είναι γνωστή για την πρωτοποριακή καινοτομία και δέσμευση για την ποιότητα", δήλωσε ο Δημήτρης Δοντάς, Γενικός Διευθυντής της Knauf. " Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά και με σεβασμό στο περιβάλλον, η Knauf διατηρεί τη φυσική ισορροπία σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της δραστηριότητας. Σήμερα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στους τομείς των μονωτικών υλικών, ενώ μεγάλη ανάπτυξη σημειώνεται στα δομικά συστήματα κάλυψης και κατασκευής τοίχων, οροφών και δαπέδων με παράλληλες καινοτομίες στα προϊόντα ξηράς δόμησης και σοβάδων, προσέθεσε.

Πολλά προϊόντα και λύσεις της DuPont είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ξεκινώντας από τα προϊόντα φυτοπροστασίας και τους σπόρους, η DuPont επέκτεινε την παρουσία της, στην Ελλάδα, με την παροχή πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων και υγείας, τα συστήματα προηγμένων ινών, με προϊόντα και εμπορικά σήματα όπως τα DuPont™ Kevlar® και DuPont™ Nomex®, λύσεις για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών καθώς και άλλων υλικών για διάφορες εφαρμογές. Το 2010 η DuPont διοργάνωσε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "Αλλάζοντας την Προσ-Όψη / Changing the Face" με θέμα τον Πύργο του Πειραιά.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στην διεθνή έκθεση «DOMICATEC – Δόμηση & Ανακαίνιση» που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο «Metropolitan Expo», στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», HALL 4, περίπτερο Δ1, σας προσκαλούμε να σας παρουσιάσουμε το σύνολο των συστημάτων δόμησης Knauf καθώς και τα προϊόντα της νέας μας συνεργασίας με την εταιρεία DuPont.

Τα προϊόντα της DuPont για τον οικοδομικό κλάδο και για τις εφαρμογές αρχιτεκτονικού τοπίου, τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, περιλαμβάνουν:

 • DuPont™ Tyvek® Solid, robust anti-glare vapour open single layer breather membrane for roofs;
 • DuPont™Tyvek® Pro, proven breather membrane with or without integrated tape providing superior air and moisture management for roofs and walls;
 • DuPont™ Tyvek® Housewrap, wind and moisture protective, highly vapour open breathable membrane for walls;
 • DuPont™Tyvek® FireCurb® Housewrap, the newest flame retardant, wind and moisture protective, breathable membrane for walls;
 • DuPont™Tyvek® UV Façade, membrane for ventilated rainscreen cladding systems;
 • DuPont™Tyvek® UV Facade tape;
 • DuPont™Tyvek® Thermafort™, a metallized highly reflective breathable wall membrane for improved thermal comfort;
 • DuPont™ AirGuard® Sd5,strong air & vapour control layer for the interior, providing effective condensation control and optimal airtightness in roofs and walls;
 • DuPont™Tyvek® Acrylic tape;
 • DuPont™Tyvek® Butyl tape;
 • DuPont™ Typar®, geotextile used as high-quality materials for road building, drainage systems and inversion roofing;
 • DuPont™ Plantex® Geoproma®, geotextile used for stabilisation, separation and filtration of roads, parkimngs and other areas;
 • DuPont™Plantex® GroundGrid®, geotextile used for preventing invasive growth and damage by aggressive plant roots.

Σχετικά με την Knauf Γυψοποιία ABEE – Η εταιρεία Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ με δυναμικό εργαζομένων σήμερα 140 περίπου άτομα - 100 στο εργοστάσιο Αμφιλοχίας και 40 στην Αθήνα και άλλες πόλεις – είναι μέλος του ομίλου Knauf. Με εταιρικό κεφάλαιο προερχόμενο εξ ολοκλήρου απο τη Γερμανια, ξεκίνησε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1991 με την παραγωγή γύψου και γυψοσανίδας στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Αμφιλοχία. Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 100 στρέμματα γης, εκ των οποίων 13 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία.

Σχετικά με την DuPont Building Innovations – Από καινοτόμα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι μακράς διάρκειας λύσεις επιφανειών, η διευρυμένη πρόταση της DuPont Building Innovations συμβάλει στην ασφάλεια, την αντοχή, την ομορφιά και την ενεργειακή απόδοση, παρέχοντας μια σημαντική συμβολή στο σύγχρονο κατασκευαστικό περιβάλλον - σε όλο το φάσμα του κτιρίου και της αρχιτεκτονικής, σε δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές, αλλά και για εξωραϊσμό αρχιτεκτονικού τοπίου και τους κήπους, καθώς και ως προς τη διατήρηση ή την ανακαίνιση των σύγχρονων και ιστορικών κατασκευών. Τα κύρια προϊόντα και τα εμπορικά σήματα που διαχειρίζεται η DuPont Building Innovations είναι τα: DuPont™ Corian® (www.corian.com), DuPont™ Tyvek® (www.construction.tyvek.com), DuPont™ Typar® (www.typargeo.com) and DuPont™ Plantex® (www.plantexpro.dupont.com).

Σχετικά με τη DuPont – Η DuPont (NYSE: DD) έχει προσφέρει παγκόσμιου κύρους επιστήμη και τεχνολογία στην αγορά, σε όλο τον κόσμο, με τη μορφή καινοτόμων προϊόντων, υλικών και υπηρεσιών από το 1802. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσω της συνεργασίας με τους πελάτες, τις κυβερνήσεις, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και με ηγέτες της σκέψης μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθούν λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η παροχή επαρκούς υγιεινής τροφής για τους ανθρώπους παντού, στην μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, και την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με DuPont και τη δέσμευσή της για καινοτομία χωρίς αποκλεισμούς, παρακαλώ επισκεφθείτε www.dupont.com

Τα DuPont oval logo, DuPont™, AirGuard®, Corian®, Enercor®, FireCurb™, Geoproma®, GroundGrid®, Plantex®, Typar® and Tyvek® είναι καταχωρημένα σήματα ή σήματα της E. I. du Pont de Nemours and Company ή θυγατρικών της εταιρειών.

Sheetrock

Tα προϊόντα Sheetrock ενσωματώνονται στον προϊοντικό κατάλογο της Knauf

O όμιλος Knauf στα τέλη τoυ 2012 εξαγόρασε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα της USG στην Ευρώπη, η οποία περιελάμβανε 7 βιομηχανικές μονάδες, μία εκ των οποίων είναι η μονάδα παραγωγής προϊόντων Sheetrock στη Θεσσαλονίκη. Η μονάδα αυτή η οποία τροφοδοτεί με τα υλικά της, εκτός Ελλάδας, άλλες 17 χώρες, θα συνεχίσει την επιτυχημένη λειτουργία της υπό κοινή διοίκηση με την Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. Τα προϊόντα της Sheetrock ενσωματώνονται από 01/05/2013 στον προϊοντικό κατάλογο της Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε., από την οποία θα γίνεται πλέον η εμπορική διακίνηση σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα Sheetrock ανατρέξτε εδώ

D.ELLINAS
 • D.ELLINAS
 • D.ELLINAS

Νέος εμπορικός συνεργάτης D.ELLINAS

Η γνωστή εμπορική εταιρία δομικών υλικών, D.ELLINAS δίνει πρόσβαση στο πλατύ κοινό τον τομέα της γυψοσανίδας ΚΝΑUF, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα το άμεσο αγοραστικό ενδιαφέρον.

H εταιρία D.ELLINAS εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο βασικών συνεργατών των υλικών ξηράς δόμησης KNAUF, μετά από ειδικά τεχνικά σεμινάρια στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας στην Αμφιλοχία, αλλά και την διάθεση σημαντικών αποθηκευτικών χώρων για την εμπορία και διακίνηση του συνόλου των νέων υλικών μας. Στις εγκαταστάσεις της D.ELLINAS βρίσκονται διαθέσιμα σχεδόν όλα τα υλικά ξηράς δόμησης Knauf, όπως γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες AQUAPANEL, ινογυψοσανίδες, μονωτικά υλικά, υλικά αρμολόγησης κ.α.

Η Knauf έχει εδραιώσει τη φιλοσοφία της Ξηράς Δόμησης στις κατασκευές, η οποία σήμερα δίνει αποτελεσματικές και λειτουργικές λύσεις σε πολλά τεχνικά προβλήματα της οικοδομής τα οποία η συμβατική δόμηση αδυνατεί να επιλύσει. Παράλληλα, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αντικατάσταση της συμβατικής δόμησης με τις σύγχρονες αντιλήψεις της Ξηράς Δόμησης.

Εμπιστευθείτε τα καινοτόμα υλικά της εταιρείας Knauf και μην σπαταλάτε άδικα χρόνο και χρήμα.

Αλλαγή διεύθυνσης KNAUF CY
 • Αλλαγή διεύθυνσης KNAUF CY

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 22/7/2013 μεταφερθήκαμε στα νέα μας γραφεία που βρίσκονται στον χώρο του εργοστάσιου μας στην SAKRET ZEIPEKKIS, δίπλα από το πρώην Τσιμεντοποιείο Μονής (περιοχή Πύργου), στην Λεμεσό.

Ο σκοπός της μετακόμισής μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας, έτσι ώστε, να παρέχουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών αλλά και προϊόντων, εξυπηρετώντας και ενημερώνοντας με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τους ενδιαφερομένους των υλικών ΚΝΑUF.

Για την πλέον ορθολογική και βέλτιστη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πλέον την ικανότητα ενημέρωσης και προμηθείας και από τις δύο δομικές κατηγορίες συστημάτων εφαρμογής προϊόντων της Knauf, ξηράς και “υγράς” δόμησης, όλα από τον ίδιο χώρο.

Για αποστολή αλληλογραφίας με ταχυδρομείο, παρακαλώ όπως σημειώσετε την Τ.Θ 52573, 4065.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, φαξ και E-Mails παραμένουν ίδια.

 • KNAUF CYPRUS LTD
 • Δίπλα από το πρώην Τσιμεντοποιείο Μονής, Πύργος, Λεμεσός, Κύπρος
 • Τ.Θ 52573, 4065

Στην ακόλουθη διεύθυνση Map μπορείτε να δείτε την ακριβή τοποθεσία του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία και η αποθήκη μας.

Τεχνικά νέα & καινοτομίες

Θερμομόνωση Knauf

Ολοκληρωμένες Λύσεις Θερμομόνωσης Knauf

Ο όμιλος Knauf, με εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στα συστήματα θερμομόνωσης κτιρίων, προτείνει ιδανικές λύσεις για κάθε κατασκευαστική ανάγκη της ελληνικής αγοράς. Με τις Ολοκληρωμένες Λύσεις Θερμομόνωσης Knauf παρέχουμε στον τεχνικό κόσμο λύσεις για την εσωτερική και την εξωτερική θερμομόνωση των κτιρίων με πιστοποιημένα συστήματα. Είναι ιδανικά για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό παλαιών αμόνωτων κτιρίων αλλά και για την αποτελεσματική ενεργειακή θωράκιση νεόδμητων.

Η εσωτερική θερμομόνωση με τα πιστοποιημένα έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Τα έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf InTherm αποτελούνται από άνθυγρη γυψοσανίδα και θερμομονωτική πλάκα γραφιτούχου διογκωμένου πολυστυρενίου EPS 80, με λ=0,032 W/m.Κ.

Λόγω των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων του γραφιτούχου EPS 80 εξοικονομείται ωφέλιμος χώρος, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται άριστη θερμομόνωση χωρίς λάσπες, μπάζα και γκρεμίσματα.

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf Thermoprosopsis παρουσιάζει πλήθος πλεονεκτημάτων καθώς ο ενδιαφερόμενος επιτυγχάνει σοβάτισμα θερμομόνωση και βάψιμο με μία και μόνο εφαρμογή. Αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο θερμομόνωσης νέων αλλά και παλαιών κτιρίων, είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποιήσεων ΕΟΤΑ και διαθέτει σήμανση CE, γεγονός που εξασφαλίζει την άριστη ποιότητά του και την αντοχή του στο χρόνο. Eκτός από άριστη θερμομόνωση παρέχει επιπλέον στατική επάρκεια, αντιρηγματική προστασία και στεγάνωση.

Εμπιστευθείτε τα καινοτόμα υλικά της εταιρείας Knauf και μην σπαταλάτε άδικα χρόνο και χρήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε το εδώ

Τεχνικός οδηγός

Τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες Knauf

Η ξηρά δόμηση με βάση την γυψοσανίδα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα δόμησης καθώς προσφέρει την απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία και μια νέα διάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό χώρων.

Ο τεχνικός οδηγός, είναι η «Λευκή Βίβλος» της Knauf και στοχεύει στο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον τεχνικό κόσμο συνεισφέροντας στην αποφυγή σχεδιαστικών ή κατασκευαστικών λαθών και στην επίτευξη τεχνικού άρτιου αποτελέσματος με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην παρούσα τέταρτη ανανεωμένη επανέκδοση του τεχνικού οδηγού κατασκευών, έχουμε ενσωματώσει όλα τα νέα δεδομένα από την τεχνογνωσία και εμπειρία της Knauf στα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης. Συστήματα τοιχοποιών, οροφών και επενδύσεων εσωτερικών χώρων που πληρούν υψηλές απαιτήσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, πυραντοχής και αντισεισμικότητας.

Η δημιουργία άριστων οικοδομικών έργων, με το ελάχιστο κόστος και τη μέγιστη αντοχή, για την Knauf αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στόχο. Η εφαρμογή των συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf, όπως άλλωστε και κάθε οικοδομική εργασία, απαιτεί την εκπαίδευση και την εμπειρία του μηχανικού και των τεχνιτών εφαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός σχεδιασμός και η άριστη ποιότητα της εργασίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το 1991 η ανάπτυξή της στην Ελληνική αγορά βασίστηκε στην εκπαίδευση του τεχνικού κόσμου, των συνεργατών, του τελικού καταναλωτή και των στελεχών της με γνώμονα την αποδοτικότερη χρήση και την αρτιότερη εφαρμογή των συστημάτων δόμησης που παράγει.

Νιώστε σίγουροι και επενδύστε με τα Συστήματα Δόμησης Knauf. Σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για το μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής σας και τεχνική υποστήριξη που καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τεχνικού κόσμου, από τη μελέτη, το σχεδιασμό έως και την εφαρμογή.

Ένα επιτελείο από τεχνικά και επιστημονικά καταρτισμένους και εξειδικευμένους μηχανικούς παρέχει τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες στο γραφείο ή στο εργοτάξιο, σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον Τεχνικό οδηγό κατασκευών .

Έργα αναφοράς

Οικία στον Άγιο Τύχωνα
 • Οικία στον Άγιο Τύχωνα

Επωνυμία: Οικία στον Άγιο Τύχωνα

Αρχιτεκτονική μελέτη: Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Πολιτικός μηχανικός: Κυριακός Γεωργίου

Εργολάβος: DTA ATHANASIOU Construction

Εργασίες ξηράς δόμησης: DTA ATHANASIOU Construction

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf.

 • Εσωτερικές τοιχοποιίες και επενδύσεις με γυψοσανίδες Knauf
 • Οροφές με γυψοσανίδες KNAUF

Oasis Hills (οικία)
 • Oasis Hills (οικία)

Επωνυμία: Oasis Hills

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ηλίας Ελίκος

Πολίτικος Μηχανικός: Κυριακός Γεωργίου

Εργολάβος: DTA ATHANASIOU Construction

Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων: Έλενα Μυλωνά

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα πιο κάτω υλικά Knauf.

 • Εσωτερικές τοιχοποιίες και επενδύσεις με γυψοσανίδες Knauf
 • Οροφές με γυψοσανίδες KNAUF