Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα εμπορικό Ιούνιος 2013

Εκπαίδευση Knauf

Σεμινάριο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Στις 05.10.2012 έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχία εξειδικευμένο σεμινάριο για την εκπαίδευση χειριστών περονοφόρων.

Το ίδρυμα ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ανέλαβε αυτή τη σοβαρή υπόθεση προς υλοποίηση η οποία με την άψογη συμμετοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επετεύχθη με επιτυχία.

Η ύλη του σεμιναρίου αφορούσε διαδικασίες συντήρησης περονοφόρων και τη σωστή χρήση αυτών προκειμένου οι καθημερινές φορτώσεις να διεξάγονται διασφαλίζοντας την ασφάλεια του εργαζόμενου και το φορτίων.

Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο περί των 25 περονοφόρων ηλεκτρικά ή πετρελαιοκίνητα, ανυψωτικής ικανότητας από 1,8 tn έως και 7,5 tn. Όλοι οι χειριστές αυτών διαθέτουν τις ειδικές άδειες χρήσης οι οποίες αναφέρονται στο νομοθετικό πλαίσιο.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια Knauf
 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια Knauf

Σεμινάρια εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά κέντρα στην Αμφιλοχία και το Βόλο.

Για το 2013 προγραμματίστηκαν 24 εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αμφιλοχία και 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια στον Βόλο. Τα σεμινάρια στον Βόλο είναι μονοήμερα, ενώ της Αμφιλοχίας είναι διάρκειας 3 ημερών και αφορούν τα ακόλουθα τεχνικά θέματα:

1. Εσωτερικές τοιχοποιίες ξηράς δόμησης

2. Εσωτερικές οροφές ξηράς δόμησης

3. Έτοιμοι σοβάδες & Thermoprosopsis

4. Aquapanel & Thermoprosopsis

5. Τεχνικό - εμπορικό για στελέχη πωλήσεων

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 σεμινάρια εκ των οποίων το 1 προγραμματίστηκε εκτάκτως ούτως ώστε να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τα σεμινάρια της εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf Thermoprosopsis.

Έως το τέλος του έτους είναι προγραμματισμένα άλλα 14 σεμινάρια στην Αμφιλοχία και το Βόλο. Το πρόγραμμα συμμετοχής, περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ .

Δηλώστε συμμετοχή, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σεμινάριο Sheetrock
 • Σεμινάριο Sheetrock

Σεμινάριο Sheetrock στο κέντρο εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη

Στις 13/05 – 15/05 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εκπαίδευσης στα υλικά αρμολόγησης και φινιρίσματος Knauf. Το σεμινάριο διήρκησε 2 ημέρες και το παρακολούθησαν στελέχη πωλήσεων της Knauf από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα συστήματα αρμολόγησης και φινιρίσματος της εταιρείας μας:

 • Σύστημα UNIFLOTT
 • Σύστημα FUGENFULLER
 • Σύστημα F2F
 • Σύστημα SHEETROCK All Purpose
 • Σύστημα Readyfix & SHEETROCK Plus 3

Τέλος, αναλύθηκε το πρότυπο αρμολόγησης και φινιρίσματος Q1-Q4, του σύνδεσμου Eurogypsum, που αφορά τα επίπεδα ποιότητας φινιρίσματος επιφανειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα νέα της αγοράς

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

«Επιχειρηματική Επανεκκίνηση»: Ξεπαγώνει & το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Τη χορήγηση δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», την έναρξη του οποίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Τα 275 εκατ. ευρώ του προγράμματος παρέχονται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και τα υπόλοιπα 275 εκατ. από 14 συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η διαδικασία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και των συνεργαζόμενων τραπεζών έχει ολοκληρωθεί και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν πλέον να απευθύνονται στην τράπεζα της επιλογής τους για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων, ενώ τα δάνεια που θα χορηγηθούν από τη δράση θα έχουν, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις καθώς το 50% των κεφαλαίων που εισφέρει το ΕΤΕΑΝ θα είναι άτοκα. Έτσι το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 50% του κατά περίπτωση ισχύοντος επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού της επιχειρήσεως.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σημαντική ευκαιρία για τις ΜμΕ. «Από σήμερα μπορεί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, είτε εκείνοι που έχουν υφιστάμενες σήμερα επιχειρήσεις είτε αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν καινούριες επιχειρήσεις, να απευθυνθούν σε 14 διαφορετικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά όλων των μεγάλων τραπεζών, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα, που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά», ανέφερε.

Ταμείο Εγγυοδοσίας

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Γ. Γεροντούκος, τις επόμενες μέρες ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο θα εγγυάται μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κινήσεως, δάνεια για επενδύσεις και δάνεια έναντι επιχορηγήσεων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας θα βολεύει, σύμφωνα με τον κ. Γεροντούκο, κυρίως τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις που έχουν «ελλείπουσα φερεγγυότητα».

Απλούστευση των διαδικασιών για το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον σε συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε να γίνει απλούστευση των διαδικασιών και να καλυφθούν οι 2.000 αιτήσεις που είναι «παγωμένες» από τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

«Οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει θα ησυχάσουν, θα πάρουν τα χρήματά τους, έτσι όπως προβλέπει το πρόγραμμα. Και ελήφθη επίσης μια σημαντική απόφαση, μήπως όλα αυτά τα κεφάλαια διατεθούν με νέα μορφή στην αγορά, προκειμένου να είναι πιο φιλικά προς το νοικοκυριό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι στο πρόγραμμα έχουν ήδη υπαχθεί περισσότερες από 24.000 κατοικίες με επιλέξιμους προϋπολογισμούς 236 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη εξοφληθεί επιλέξιμες δαπάνες 76 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 47 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις.

Ταμείο Νήσων

Στις 20 Μαΐου λήγει στο μεταξύ η προθεσμία της πρόσκλησης που έχει απευθύνει το ΥΠΑΝ σε τράπεζες για τη διαχείριση Δράσης χορήγησης δανείων για την Ενίσχυση Νησιωτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

Η δράση αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον παραδοσιακό και τον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και σε δραστηριότητες τουριστικού ενδιαφέροντος για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

Το ύψος των δανείων θα κυμαίνεται από 10.000 – 30.000 ευρώ και το επιτοκιακό κόστος θα είναι ευνοϊκό για τις επιχειρήσεις και μηδενικό για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

Πηγή: b2green.gr

Eνεργειακή απόδοση

Ουραγός στην ενεργειακή απόδοση η Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να αποκτήσει μια φιλόδοξη και καινοτόμα πολιτική ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα με θέμα την Ενεργειακή Απόδοση των 27 κρατών μελών της ΕΕ ( δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση ).

Η έκθεση συντάχθηκε ως μέρος του προγράμματος «Energy Efficient Watch» και έχει ως στόχο την αξιολόγηση των φιλοδοξιών, καθώς και της ποιότητας των δράσεων και της εφαρμογής των πολιτικών των κρατών μελών στον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα διεξήγαγε μια ποσοτική και ποιοτική έρευνα με εμπειρογνώμονες σε κάθε χώρα για την εφαρμογή της ενεργειακής πολιτικής της.

Η έκθεση συντάχθηκε ως μέρος του προγράμματος «Energy Efficient Watch» και έχει ως στόχο την αξιολόγηση των φιλοδοξιών, καθώς και της ποιότητας των δράσεων και της εφαρμογής των πολιτικών των κρατών μελών στον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα διεξήγαγε μια ποσοτική και ποιοτική έρευνα με εμπειρογνώμονες σε κάθε χώρα για την εφαρμογή της ενεργειακής πολιτικής της.

Η έκθεση αναφέρει ότι το ελληνικό πακέτο μέτρων έχει αρκετές πλευρές που μπορούν να ενισχυθούν, φέρνοντας ως παράδειγμα το στόχο της προσωρινής εξοικονόμησης (interim saving) για το 2010 (2,8%) που επετεύχθη και με το παραπάνω (μεταξύ 5,1% και 10,9%). Ωστόσο, ο κύριος λόγος για τις κακές επιδόσεις της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα είναι η οικονομική ύφεση που έπληξε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα την περίοδο στην οποία αναφέρεται η έκθεση. Ωστόσο στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης, το 45% των ειδικών δήλωσαν ότι ο στόχος της οδηγίας για τις ενεργειακές υπηρεσίες (ESD) δε θα επιτευχθεί.

Ο δημόσιος τομέας είναι ο μόνος τομέας που έλαβε παραπάνω από το μέσο όρο στο πλαίσιο αξιολόγησης των εθνικών σχεδίων δράσης. Συγκεκριμένα, έχει θέσει το πλαίσιο για το δημόσιο εφοδιασμό, έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, έχει εισαγάγει συστήματα διαχείρισης ενέργειας και έχει λανσάρει ενδεικτικά σχέδια για τις συμβάσεις παροχής ενεργειακών υπηρεσιών. Παρ όλα αυτά οι ειδικοί που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ο δημόσιος τομέας είναι ο τομέας με τα μεγαλύτερα κενά σε επίπεδο εφαρμογής.

Ως χαρακτηριστικά του ελληνικού πλαισίου διακυβέρνησης, η μελέτη αναφέρει τα οριζόντια μέτρα, την προώθηση των ενεργειακών υπηρεσιών και την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που ελέγχει την ενεργειακή απόδοση και τις ενέργειες διαφορετικών φορέων.

Η Ελλάδα έχει επίσης θέσει κάποια ελάχιστα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης για τα κτίρια, τα οποία συμπληρώνονται από οικονομική και χρηματοδοτική στήριξη καθώς και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης. Η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων για τα κτίρια προβλέπεται να γίνεται στη βάση εθελοντικών συμφωνιών, ενώ στην έκθεση δεν γίνεται καμία αναφορά σε ελέγχους ή ειδικές συμβουλές για κτίρια. Επίσης, δεν αναφέρονται συγκεκριμένες ενημερωτικές εκστρατείες για τα κτίρια αλλά ούτε και εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες του τομέα κτιρίων.

Όσον αφορά στο ζήτημα των ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακής απόδοσης η ευρωπαϊκή νομοθεσία παίζει σημαντικό ρόλο για την Ελλάδα. Οι Οδηγίες για τον οικολογικό σχεδιασμό και την ενεργειακή σήμανση βρίσκονται στην καρδιά του ελληνικού πακέτου μέτρων, ενώ τα εργαλεία πληροφόρησης έχουν αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Κατά τον ίδιο τρόπο η ενεργειακή απόδοση στη βιομηχανία προωθείται κυρίως μέσω των προϋποθέσεων οικολογικού σχεδιασμού και ενεργειακής σήμανσης, ενώ έχει καθιερωθεί ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη των πράσινων επιχειρηματικών πάρκων. Αναφορικά με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια οι τιμές είναι πάνω από τον ελάχιστο μέσο όρο.

Για τον τομέα μεταφορών η έκθεση αναφέρει ότι το ελληνικό πακέτο μέτρων επικεντρώνεται σε οικονομικά κίνητρα για την ανανέωση του στόλου οχημάτων, ενώ συνοδεύεται από επενδύσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα μη-μηχανοκίνητα μέσα.

Η έκθεση καταλήγει στο ότι το ελληνικό πλαίσιο πολιτικής δεν είναι πολύ φιλόδοξο, ούτε αξιοποιεί μεγάλες δυνατότητες του τομέα και προτείνει κάποιες πιθανές βελτιώσεις. Για παράδειγμα προτείνεται η ενδυνάμωση πλευρών του πακέτου μέτρων όσον αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές, και συγκεκριμένα την καθιέρωση οικονομικών κινήτρων και εκπαίδευσης του προσωπικού. Επίσης, προτείνεται η χάραξη μιας συνολικής στρατηγικής στο δημόσιο τομέα που θα περιλαμβάνει στόχους για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Όσον αφορά στη βιομηχανία η έκθεση φέρει ως προτάσεις την προώθηση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων για τη διαχείριση και τους ελέγχους στην ενέργεια (energy audits) όπως και την καθιέρωση οικονομικών κινήτρων και στόχων εξοικονόμησης ενέργειας. Τέλος στον τομέα των μεταφορών προτείνει την παρακίνηση των χρηστών οχημάτων να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους μεταφοράς μέσω αποτελεσματικότερων ρυθμίσεων.

Η Lucia Bezakova, συντονίστρια του προγράμματος Energy Efficiency Watch της EUFORES, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης στην EurActiv.gr είπε:

«Θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα- τον τεράστιο αντίκτυπο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τα υποτιμημένα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 και το 2012 έδειξε ότι πολλοί σχετικοί παράγοντες βλέπουν την ενεργειακή απόδοση ως βάρος των δημόσιων οικονομικών. Ωστόσο, τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης θα βοηθήσουν τον δημόσιο τομέα να εξοικονομήσει χρήματα στα δημόσια κτίρια, θα δημιουργήσει απασχόληση και έσοδα από φόρους».

«Η ενεργειακή απόδοση δεν έχει επικοινωνηθεί και κατανοηθεί σωστά και επομένως, δεν ελκύει επαρκώς την προσοχή των υψηλών πολιτικών επιπέδων. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την κατανόηση των οφελών της ενεργειακής απόδοσης. Όχι μόνο τα θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις αλλά ολόκληρη η κοινότητα ενεργειακής απόδοσης πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στην επικοινωνία της ενεργειακής απόδοσης ως μια μεγάλη ευκαιρία εξοικονόμησης και όχι δαπάνης χρημάτων».

«Η έρευνα και η ανάλυση έδειξαν επίσης ότι η ΕΕ θεωρείται ως κινητήρια δύναμη των πολιτικών ενεργειακής απόδοσης σε πολλά Κράτη Μέλη που ξεκίνησαν να προβαίνουν σε μέτρα ενεργειακής απόδοσης μόνο αφού κατατέθηκε στο τραπέζι η πρώτη σχετική νομοθεσία».

«Έχοντας ως στόχο το 2020 και το 2030, το πλαίσιο πολιτικής πρέπει να θέσει τις σωστές γραμμές πολιτικής για κίνητρα και την ασφάλεια των επενδύσεων. Αυτό περιλαμβάνει επίσης δεσμευτικό στόχο για την ενεργειακή απόδοση».

(euractiv.gr, 2/4/2013)

Πηγή: http://www.eipak.org

Καταγραφή κτιρίων

Ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων προωθεί το ΥΠΕΚΑ.

Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων προχωρά το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δεχθούν την ηλεκτρονική καταγραφή, καθώς με τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων που ανεγέρθηκαν πριν το 1983.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ίδιο ισχύει και για τη νομιμοποίηση όλων των πολεοδομικών παραβάσεων μέχρι 40% στην κάλυψη και μέχρι 20% στο ύψος -σε σχέση με όσα προβλέπονται από την οικοδομική άδεια- στα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν από το 1983 έως το 2011. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και όλοι οι παράνομα κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι.

Οι περίπου 750.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους -που έχουν ενταχθεί στους προηγούμενους νόμους για την τακτοποίησή τους- εάν δεν ενταχθούν στο μέτρο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας δεν θα μπορούν να νομιμοποιήσουν τους κλεισμένους χώρους, αλλά θα παραμείνουν στο καθεστώς της τακτοποίησης για 40 χρόνια.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Κτιρίων θα δοθεί για διαβούλευση τις επόμενες ημέρες με στόχο το μέτρο να αρχίσει να εφαρμόζεται έπειτα από έξι μήνες.

Πηγή: michanikos-online.gr

Ενεργειακό πιστοποιητικό

Πότε είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης;

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης; Αυτό το ερώτημα αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης χρειάζεται πια όχι μόνο σε περιπτώσεις αγοράς ακινήτων αλλά και σε περιπτώσεις μίσθωσης ακινήτων, κτιρίων, διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων.

Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης καθώς και σε ποιες μπορεί να παραβλεφθεί.

Πότε είναι απαραίτητο το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης;

 • Πώληση ενός ακινήτου πάνω από 50 τ.μ.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να προσκομιστεί το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης στο συμβολαιογράφο κατά την υπογραφή των συμβολαίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμβολαιογραφική πράξη.

 • Ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Σε αυτή την περίπτωση το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι απαραίτητο προκειμένου για την πιστοποίηση της ενεργειακής κλάσης του ακινήτου πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας των εργασιών, εκδίδεται το επόμενο πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης, στο οποίο αποδεικνύεται η εφαρμογή των προτάσεων-σεναρίων που είχαν γίνει από τους ενεργειακούς επιθεωρητές καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

 • Ενοικίαση ενός ακινήτου πάνω από 50 τ.μ.

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση του πιστοποιητικου ενεργειακης αποδοσης στην εφορία μαζί με το μισθωτήριο συμβόλαιο ώστε είναι έγκυρη η μίσθωση. Επίσης, μόνο τότε και μαζί με το σφραγισμένο συμφωνητικό, ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ.

Πότε δεν είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ;

Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης δεν είναι απαραίτητη στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Βιοτεχνίες και βιομηχανίες, Φούρνοι, Πρατήρια υγρών καυσίμων, Αποθήκες
 • Κατεδαφιστέα κτίρια και Κτίρια μικρότερα των 50 τ.μ.
 • Σε περιπτώσεις γονικής παροχής ενός ακινήτου ανεξαρτήτως χρήσης και επιφάνειας

Πηγή: e-greenbuilding.gr

Τα νέα της Knauf

Εξαγορά δραστηριότητας

O όμιλος Knauf στα τέλη τoυ 2012 εξαγόρασε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα της USG στην Ευρώπη,

η οποία περιελάμβανε 7 βιομηχανικές μονάδες, μία εκ των οποίων είναι η μονάδα παραγωγής προϊόντων Sheetrock στη Θεσσαλονίκη. Η μονάδα αυτή η οποία τροφοδοτεί με τα υλικά της, εκτός Ελλάδας, άλλες 17 χώρες, θα συνεχίσει την επιτυχημένη λειτουργία της υπό κοινή διοίκηση με την Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. Τα προϊόντα της Sheetrock ενσωματώνονται από 01/05/2013 στον προϊοντικό κατάλογο της Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε., από την οποία θα γίνεται πλέον η εμπορική διακίνηση σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεργασία Knauf - DuPont

H Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ και η DuPont ανακοινώνουν την εμπορική συνεργασία τους για την Ελλάδα και την Κύπρο

Οι προηγμένες μεμβράνες DuPont™ Tyvek® για συστημάτα ενεργειακής απόδοσης κτιρίων είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του δικτύου της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ

Αθήνα, 18 Απρίλη 2013 – Οι υψηλής ποιότητας λύσεις για το κέλυφος του κτιρίου και για εφαρμογές αρχιτεκτονικού τοπίου της DuPont γίνονται διαθέσιμες σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης εξειδικευμένων συνεργατών της Knauf που βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Μέσω της συνεργασίας με την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εδρεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στα έργα τους την υψηλή απόδοση των διαπνεουσών μεμβράνων για στέγες και τοίχους και τις κολλητικές ταινίες DuPont™Tyvek®, τις μεμβράνες ελέγχου υδρατμών DuPont™ AirGuard®, τα γεωυφάσματα DuPont™ Typar® και τις γεωκυψέλες σταθεροποιησης χαλικιών DuPont™ Plantex®.

"Θεωρούμε ότι η συνεργασία με την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ αποτελεί μια ευκαιρία για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον κλάδο των κατασκευών και να προσφέρουμε μια ευρεία μεγάλη γκάμα λύσεων, ειδικά τα προϊόντα μας τα οποία συμβάλουν στην ενεργειακή απόδοση, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του επιπέδου των εκπομπών CO2, στον οικοδομικό κλάδο", δήλωσε ο Marco Ferrari, Διευθυντής Πωλήσεων Ιβηρικής, Βορείου Αφρικής και Ελλάδας για την DuPont Building Innovations.

" Η DuPont είναι γνωστή για την πρωτοποριακή καινοτομία και δέσμευση για την ποιότητα", δήλωσε ο Δημήτρης Δοντάς, Γενικός Διευθυντής της Knauf. " Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά και με σεβασμό στο περιβάλλον, η Knauf διατηρεί τη φυσική ισορροπία σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της δραστηριότητας. Σήμερα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στους τομείς των μονωτικών υλικών, ενώ μεγάλη ανάπτυξη σημειώνεται στα δομικά συστήματα κάλυψης και κατασκευής τοίχων, οροφών και δαπέδων με παράλληλες καινοτομίες στα προϊόντα ξηράς δόμησης και σοβάδων, προσέθεσε.

Πολλά προϊόντα και λύσεις της DuPont είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ξεκινώντας από τα προϊόντα φυτοπροστασίας και τους σπόρους, η DuPont επέκτεινε την παρουσία της, στην Ελλάδα, με την παροχή πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων και υγείας, τα συστήματα προηγμένων ινών, με προϊόντα και εμπορικά σήματα όπως τα DuPont™ Kevlar® και DuPont™ Nomex®, λύσεις για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών καθώς και άλλων υλικών για διάφορες εφαρμογές. Το 2010 η DuPont διοργάνωσε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "Αλλάζοντας την Προσ-Όψη / Changing the Face" με θέμα τον Πύργο του Πειραιά.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στην διεθνή έκθεση «DOMICATEC – Δόμηση & Ανακαίνιση» που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο «Metropolitan Expo», στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», HALL 4, περίπτερο Δ1, σας προσκαλούμε να σας παρουσιάσουμε το σύνολο των συστημάτων δόμησης Knauf καθώς και τα προϊόντα της νέας μας συνεργασίας με την εταιρεία DuPont.

Τα προϊόντα της DuPont για τον οικοδομικό κλάδο και για τις εφαρμογές αρχιτεκτονικού τοπίου, τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, περιλαμβάνουν:

 • DuPont™ Tyvek® Solid, robust anti-glare vapour open single layer breather membrane for roofs;
 • DuPont™Tyvek® Pro, proven breather membrane with or without integrated tape providing superior air and moisture management for roofs and walls;
 • DuPont™ Tyvek® Housewrap, wind and moisture protective, highly vapour open breathable membrane for walls;
 • DuPont™Tyvek® FireCurb® Housewrap, the newest flame retardant, wind and moisture protective, breathable membrane for walls;
 • DuPont™Tyvek® UV Façade, membrane for ventilated rainscreen cladding systems;
 • DuPont™Tyvek® UV Facade tape;
 • DuPont™Tyvek® Thermafort™, a metallized highly reflective breathable wall membrane for improved thermal comfort;
 • DuPont™ AirGuard® Sd5,strong air & vapour control layer for the interior, providing effective condensation control and optimal airtightness in roofs and walls;
 • DuPont™Tyvek® Acrylic tape;
 • DuPont™Tyvek® Butyl tape;
 • DuPont™ Typar®, geotextile used as high-quality materials for road building, drainage systems and inversion roofing;
 • DuPont™ Plantex® Geoproma®, geotextile used for stabilisation, separation and filtration of roads, parkimngs and other areas;
 • DuPont™Plantex® GroundGrid®, geotextile used for preventing invasive growth and damage by aggressive plant roots.

Σχετικά με την Knauf Γυψοποιία ABEE – Η εταιρεία Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ με δυναμικό εργαζομένων σήμερα 140 περίπου άτομα - 100 στο εργοστάσιο Αμφιλοχίας και 40 στην Αθήνα και άλλες πόλεις – είναι μέλος του ομίλου Knauf. Με εταιρικό κεφάλαιο προερχόμενο εξ ολοκλήρου απο τη Γερμανια, ξεκίνησε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1991 με την παραγωγή γύψου και γυψοσανίδας στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Αμφιλοχία. Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 100 στρέμματα γης, εκ των οποίων 13 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία.

Σχετικά με την DuPont Building Innovations – Από καινοτόμα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι μακράς διάρκειας λύσεις επιφανειών, η διευρυμένη πρόταση της DuPont Building Innovations συμβάλει στην ασφάλεια, την αντοχή, την ομορφιά και την ενεργειακή απόδοση, παρέχοντας μια σημαντική συμβολή στο σύγχρονο κατασκευαστικό περιβάλλον - σε όλο το φάσμα του κτιρίου και της αρχιτεκτονικής, σε δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές, αλλά και για εξωραϊσμό αρχιτεκτονικού τοπίου και τους κήπους, καθώς και ως προς τη διατήρηση ή την ανακαίνιση των σύγχρονων και ιστορικών κατασκευών. Τα κύρια προϊόντα και τα εμπορικά σήματα που διαχειρίζεται η DuPont Building Innovations είναι τα: DuPont™ Corian® (www.corian.com), DuPont™ Tyvek® (www.construction.tyvek.com), DuPont™ Typar® (www.typargeo.com) and DuPont™ Plantex® (www.plantexpro.dupont.com).

Σχετικά με τη DuPont – Η DuPont (NYSE: DD) έχει προσφέρει παγκόσμιου κύρους επιστήμη και τεχνολογία στην αγορά, σε όλο τον κόσμο, με τη μορφή καινοτόμων προϊόντων, υλικών και υπηρεσιών από το 1802. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσω της συνεργασίας με τους πελάτες, τις κυβερνήσεις, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και με ηγέτες της σκέψης μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθούν λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η παροχή επαρκούς υγιεινής τροφής για τους ανθρώπους παντού,στην μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, και την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με DuPont και τη δέσμευσή της για καινοτομία χωρίς αποκλεισμούς, παρακαλώ επισκεφθείτε www.dupont.com

Τα DuPont oval logo, DuPont™, AirGuard®, Corian®, Enercor®, FireCurb™, Geoproma®, GroundGrid®, Plantex®, Typar® and Tyvek® είναι καταχωρημένα σήματα ή σήματα της E. I. du Pont de Nemours and Company ή θυγατρικών της εταιρειών.

Media contacts:

DuPont:- Ανδρέας Μάνεσης, [email protected] , τηλ.: 210 6889785- Magdalena Kicińska, [email protected] , τηλ.: +48 604 201 230

Knauf:Νίκος Μπουλούκος, [email protected]; τηλ.: 2109310567

UNIFLOTT

Αλλαγή κωδικοποίησης στο UNIFLOTT

Aπό τις 01.10.2012 η κωδικοποίηση του Uniflott αλλάζει σε παγκόσμιο πρότυπο.

Οι νέοι SAP & ENA κωδικοί που θα ισχύουν είναι:

Uniflott 5 kg: Sap-Nr. 253630 (EAN-No. 4003982245694)

Uniflott 25 kg: Sap-Nr. 253631 (EAN-No. 4003982245687)

Σε ότι αφορά τη συσκευασία παραμένει η ίδια απλά έχουν προστεθεί περισσότερες ξενόγλωσσες περιγραφές οι οποίες είναι:

DE, AL, BA, BG, CS, CZ, DK, EE, ENG, ES, FI, FR, GR, HU, HR, IT, LT, LV, MK, NL, NO, PL, RO, RU, SE, SI, SK, UA.

Επιπλέον, ο νέος χρόνος ζωής του Uniflott είναι 9 μήνες αντί των 6 που ίσχυε έως σήμερα.

Δείτε στη φωτογραφία το αντίγραφο της ελληνικής περιγραφής που θα υφίσταται στη νέα συσκευασία.

Knauf riessler Vinova

Επενδυμένα πανέλα Vinova.

Τα πανέλα Vinova® της Knauf riessler είναι επενδυμένες ινογυψοσανίδες GifaTec υψηλής πυκνότητας, πάχους 12 έως 25mm, και στάνταρτ διαστάσεων 600 x 600/1200/1500/2000/2500 ή 3000mm. Βρίσκουν εφαρμογή σε κατακόρυφες και οριζόντιες επενδύσεις εσωτερικών χώρων με υψηλές απαιτήσεις ακουστικής ποιότητας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

 • Ποικιλία τύπων και σχεδίων επενδύσεων (Ξύλο, HPL, Λάκες)
 • Συμπαγή ή διάτρητα πανέλα
 • Προκαμπυλωμένα στοιχεία από ακτίνες 30cm και άνω
 • Κατηγορία ακαυστότητας EN A2
 • Αλεξίσφαιρες κατασκευές
 • Εφαρμογές στη ναυπηγική

Για να δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές των πανέλων επιλέξτε εδώ

Για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο των πανέλων Vinova επιλέξτε εδώ