Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα εμπορικό Οκτώβριος 2013

Εκπαίδευση Knauf

Κnauf Uprade
 • Κnauf Uprade

Παρουσίαση συστημάτων Κnauf Uprade

Παρουσίαση συστημάτων θερμομόνωσης Knauf στην εταιρεία ΒΛΗΣΣΑΡΗΣ Ν. & ΣΙΑ Ο.Ε. στα Τρίκαλα.

Την παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεργεία εφαρμογής των συστημάτων Knauf τα οποία ενημερώθηκαν για τα συστήματα θερμομόνωσης Knauf Thermopropsis & Knauf InTherm καθώς και για τα συστήματα ανακαίνισης Knauf. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΒΛΗΣΣΑΡΗΣ Ν. & ΣΙΑ Ο.Ε. για την άψογη συνεργασία τους και για την ευκαιρία που μας έδωσαν στο χώρο τους.

SAKRET ZEIPEKKIS
 • SAKRET ZEIPEKKIS

Τεχνικό & εμπορικό σεμινάριο στη SAKRET ZEIPEKKIS

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο συνεργάτη μας στην Κύπρο SAKRET ZEIPEKKIS.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε εμπορικό και τεχνικό προσανατολισμό, τα στελέχη της SAKRET ZEIPEKKIS εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των συστημάτων & προϊόντων της Knauf, σε σύγχρονες τεχνικές πώλησης και προώθησης των προϊόντων στον τελικό πελάτη καθώς και στην εφαρμογή των συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf με πραγματική επίδειξη εφαρμογής στις εγκαταστάσεις του νέου εκπαιδευτικού κέντρου.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας SAKRET ZEIPEKKIS για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους καθώς επίσης και τα στελέχη της Knauf Cyprus Ltd για την πολύτιμη βοήθειά τους στο εγχείρημα.

DEllinas & Leroy Merlin
 • DEllinas & Leroy Merlin
 • DEllinas & Leroy Merlin

Παρουσιάσεις σε DEllinas & Leroy Merlin

Στις 9-10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις των συστημάτων Knauf στους συνεργάτες μας στην Κύπρο D.Ellinas & Leroy Merlin.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μηχανικοί, συνεργεία εφαρμογής και ιδιώτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα συστήματα ξηράς δόμησης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες Knauf.

Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις και τα στελέχη των δύο εταιρειών συνεργατών μας για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους καθώς επίσης και τα στελέχη της Knauf Cyprus Ltd για την πολύτιμη βοήθειά τους στο εγχείρημα.

Τα νέα της αγοράς

Πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”

Νέες Υπαγωγές Δικαιούχων στο Πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”

Σε 39.952 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον», καθώς την τελευταία εβδομάδα εγκρίθηκε η υπαγωγή άλλων 6.773 νέων δικαιούχων στο Πρόγραμμα, με απόφαση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου.

Αναλυτικά, μέχρι σήμερα :

Έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα 39.592 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 406.787.474,90 €. (Από 30.935 υπαγωγές έως τα τέλη Ιουνίου 2013, συνολικού επιλέξιμου Π/Υ 351,46 εκατ. €.)

Έχουν συμβασιοποιηθεί 27.078 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 275.596.629,70 €. (Έως τα τέλη Ιουνίου 2013, είχαν υπογραφεί 22.358 συμβάσεις συνολικού επιλέξιμου Π/Υ 223,62 εκατ. €.)

Έχουν ολοκληρωθεί 14.439 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 134.234.026,10 €. (Από 13.597 έργα, που είχαν εκταμιευθεί πλήρως μέχρι τον περασμένο Ιούνιο).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, δημιουργούνται περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας ετησίως και αθροιστικά τουλάχιστον 12.000 μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ στην πραγματική οικονομία έχει ήδη διατεθεί χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων 120 εκ ευρώ είναι κρατικοί πόροι (άμεση ενίσχυση και δάνεια) και τα υπόλοιπα αφορούν στη συμμετοχή των Τραπεζών στα δάνεια. Αναμένεται ότι, μέχρι το τέλος του Προγράμματος θα διατεθούν στην αγορά πάνω από 600 εκατ. Ευρώ.

Πρόσφατα οι πόροι του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» αυξήθηκαν, ώστε να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση (περίπου 1.000 αιτήσεις το μήνα) και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία το προγράμματος σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, το ποσό που προβλέπεται για το Ταμείο του προγράμματος (κλάδος δανειοδοτήσεων σε συνεργασία με τις Τράπεζες) παραμένει αμετάβλητο στο ύψος των 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι απευθείας ενισχύσεις προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν από 155 εκατ. Ευρώ σε 307 εκατ. Ευρώ. Έτσι, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει φτάσει περίπου στα 550 εκατ. Ευρώ, ενώ το συνολικό κεφάλαιο μόχλευσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. Ευρώ, για την ικανοποίηση περίπου 65.000 έργων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των αιτημάτων, σε ποσοστό 61%, αφορά σε κτίρια που ανήκουν στην Κατηγορία Η, είναι δηλαδή τα παλαιότερα και πλέον ενεργοβόρα κτίσματα. Για τους ωφελούμενους προκύπτει ότι πέτυχαν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά μέσο όρο 40%.

Έως τις 27/9/2013, συνολικά 161.016 πολίτες είχαν απευθυνθεί στις συνεργαζόμενες Τράπεζες για προέγκριση δανείου, ενώ προέγκριση δανείου έλαβαν οι 71.879 εξ αυτών. Άλλες 6.464 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Πηγή : www.ypeka.gr

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων προσαρμόζεται στις ανάγκες περισσότερων νοικοκυριών

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» προσαρμόζεται στις ανάγκες της οικονομίας και των νοικοκυριών με αύξηση των διαθέσιμων συνολικών πόρων ως προς τις άμεσες ενισχύσεις που παρέχει. Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση σε σχέση με τις απευθείας ενισχύσεις και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και η ενίσχυση των παρεμβάσεων στον κτιριακό τομέα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οικιών. Σήμερα, θα υπενθυμίσουμε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Το πρόγραμμα επιδοτεί παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και από τον Μάρτιο του 2012, έχει τροποποιηθεί και ισχύει με ευνοϊκούς όρους. Στο ανανεωμένο πρόγραμμα έχουν καταργηθεί περιορισμοί που υπήρχαν για τα επιλέξιμα κτίρια, άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια, αυξήθηκε το ποσοστό επιχορήγησης, αυξήθηκε η προκαταβολή από 30% σε 40%, καλύπτονται οι δαπάνες για ενεργειακή επιθεώρηση, υπάρχει πρόβλεψη για αμοιβή συμβούλου και αυξήθηκε ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου. Αναλυτικά, τα βασικά στοιχεία του προγράμματος έχουν ως ακολούθως:

Επιλέξιμη κατοικία

Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 ευρώ/τ.μ.

Εχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

Προϋπολογισμός και κίνητρα

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αίτηση ωφελουμένου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων).

Οι ωφελούμενοι των τριών κατηγοριών εντάσσονται κατ’ αντιστοιχία στις ακόλουθες κατηγορίες κινήτρων:

Κατηγορία κινήτρων Α1: Επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, άτοκο δάνειο ύψους 30% με επιδότηση επιτοκίου 100% έως 31.12.2015 και επιχορήγηση ύψους 70%.

Κατηγορία κινήτρων Α2: Επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, άτοκο δάνειο ύψους 65% με επιδότηση επιτοκίου 100% έως 31.12.2015 και επιχορήγηση ύψους 35%.

Κατηγορία κινήτρων Γ: Επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, άτοκο δάνειο ύψους 85% με επιδότηση επιτοκίου 100% έως 31.12.2015 και επιχορήγηση ύψους 15%.

Προβλέπεται δυνατότητα λήψης 4ετούς, 5ετούς και 6ετούς δανείου, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών – αναδόχων μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του πολίτη. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης. Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Επιπλέον, καλύπτεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επιλέξιμες ενέργειες

Οι επιλέξιμες κατηγορίες παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης είναι:

- 1. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης. Λόγω των ανωτέρω ενεργειακών απαιτήσεων η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα εάν ο συνολικός συντελεστής θερμοπερατότητας του ανοίγματος (κούφωμα – πλαίσιο και υαλοπίνακας) ικανοποιεί τις ανωτέρω ελάχιστες προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σταθερών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά).

- 2. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος συμπεριλαμβανομένου του δώματος – στέγης και της πιλοτής. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμη και η τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης όταν η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης είναι τεχνικά αδύνατη ή δεν επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία (π.χ. διατηρητέα κτίρια, παραδοσιακοί οικισμοί). Στην περίπτωση παρεμβάσεων σε στέγη, επιλέξιμες είναι μόνο οι δαπάνες που αφορούν τη θερμομόνωση και υγρομόνωση αυτής.

- 3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης. Στην κατηγορία αυτή επιλέξιμες είναι:

– Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα / λέβητα με καινούργιο σύστημα πετρελαίου ή φυσικού αερίου (κεντρικό ή ατομικό) ή σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, ΑΠΕ, (π.χ. καυστήρας βιομάζας, αντλίες θερμότητας, ηλιοθερμικά συστήματα, κ.λπ.) ή σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ). Η εγκατάσταση / αντικατάσταση αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου στο σύνολό του (αυτοματισμοί, κυκλοφορητές, καμινάδα, αντικατάσταση ή μόνωση σωληνώσεων, κ.λπ.) με εξαίρεση τη δεξαμενή πετρελαίου, καθώς και του δικτύου διανομής. Εξαιρούνται οι τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστημα, κ.λπ.).

– Η τοποθέτηση διατάξεων αυτομάτου ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, όπως χρονοδιακόπτες, αυτοματισμούς αντιστάθμισης ή/και υδραυλικής ισορροπίας για τη ρύθμιση των μερικών φορτίων (τρίοδη ή τετράοδη ηλεκτροβάννα, ρυθμιστές στροφών κυκλοφορητών, κ.λπ.), θερμοστάτες χώρων, θερμοστατικές κεφαλές θερμαντικών σωμάτων, κ.λπ., συμπεριλαμβανομένων συστημάτων θερμιδομέτρησης για την κατανομή δαπανών θέρμανσης.

– Η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης (συλλέκτης, δοχείο αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, κ.λπ.).

Προτάσεις υποβάλλονται έως εξαντλήσεως των πόρων ανά περιφέρεια.

Οι ωφελούμενοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που:

α. Έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία, το οποίο έχει αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία ισχύος του προγράμματος και

β. Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των παρακάτω κατηγοριών.

- Κατηγορία Α1: Οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ ή σε περίπτωση εγγάμων το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

- Κατηγορία Α2: Οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ή σε περίπτωση εγγάμων το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

- Κατηγορία Β: Οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ ή σε περίπτωση εγγάμων το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Πηγή : news.kathimerini.gr

Δέκα (10) νέα έργα

Δέκα (10) νέα έργα ξεκινούν από αύριο…

Δέκα (10) νέα έργα ξεκινούν από αύριο μετά την υπογραφή των Συμβάσεων Κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Αττικής & Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρό, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη, και του Δημάρχου Π. Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκη.

Τα έργα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ο συνολικός Προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 35,32 εκ. Ευρώ. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Τα δύο μεγαλύτερα έργα είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον δήμο Παλαιού Φαλήρου και τα έργα Ανακαίνισης και Ανάπλασης στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά.Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο στον δήμο Παλαιού Φαλήρου, θα είναι πολλαπλών χρήσεων, επιφανείας 4.656 τμ και θα έχει σχεδόν αυτόνομη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5Χ5, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική), μόνιμες κερκίδες 874 θέσεων και πτυσσόμενες 330 θέσεων και λειτουργικούς χώρους κάτω από τις κερκίδες για τους αθλητές και τη διοίκηση.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευασθούν τέσσερα γήπεδα αντισφαίρισης, γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες μικρών ηλικιών, δυο κτίρια αποδυτηρίων με χώρους υγιεινής κοινού, κυλικείο και WC κοινού. Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων 141 θέσεων και σημαντική έκταση φύτευσης πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.995.000 ευρώ, αλλά, όπως είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, τελικά ο δήμος θα το υλοποιήσει με έξι εκατομμύρια ευρώ. «Το έργο ξεκινά αύριο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό: «Εμείς θα κάνουμε το έργο με έξι εκατομμύρια, όπως δεσμευθήκαμε, κι εσείς κ. περιφερειάρχα θα μας δώσετε τα άλλα δύο για να κάνουμε επιπλέον έργα, όπως δεσμευθήκατε».

Ανακαίνιση και Ανάπλαση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο είναι το πρώτο ερευνητικό Ινστιτούτο που ιδρύθηκε στη χώρα το 1929. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε χιλιάδες αγρότες στους τομείς της φυτοπροστασίας, της φυτοϋγείας, της ασφάλειας των γεωργικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στη γεωργική παραγωγή, ενώ συγχρόνως ελέγχει την ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 11.500.000 ευρώ. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, το ανακαινισμένο ινστιτούτο θα αποτελέσει το κύριο επιστημονικό εργαλείο για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή : www.patt.gov.gr

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ»

Το Δημαρχείο Πειραιά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε το τεχνικό δελτίο για την ένταξη του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» για παρεμβάσεις και έργα εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

Από τις προτεινόμενες δράσεις αναμένεται συνολική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας για το σύνολο των παρεμβάσεων που ανέρχεται σε 55% ξεπερνώντας το 25% όπως απαιτείται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, ενώ το ποσοστό ετήσιας μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου φθάνει συνολικά το 60%.

Αμέσως μετά την απόφαση ένταξης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης των οριστικών μελετών, με την ολοκλήρωσή τους να προβλέπεται εντός λίγων μηνών. Οι εργασίες του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2015. Η ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου που τώρα είναι κατηγορίας Γ, μετά τις παρεμβάσεις θα αναβαθμιστεί σε Β.

Το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο Πειραιά είναι αρκετά παλιό (έτος λειτουργίας το 1969) με αποτέλεσμα να απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στο κέλυφος όσο και στο σύστημα θέρμανσης-ψύξης και στο φωτισμό, για να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Για το λόγο αυτό θα γίνουν παρεμβάσεις που αφορούν σε:

 • αντικατάσταση υαλοπινάκων, ανοιγμάτων και κεντρικής εισόδου, προσθήκη ανακλαστικής μεμβράνης
 • θερμομόνωση κελύφους και οροφής
 • αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών μονάδων με νέο κεντρικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης – αερισμού
 • αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων.

Η πράξη αφορά επίσης σε υποστηρικτικές δράσεις (υποέργα) όπως:

 • υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου κατά την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης και κατά τη διάρκεια του έργου
 • τεχνικές μελέτες (μελέτη θέρμανσης – κλιματισμού, στατική μελέτη, μελέτη φωτισμού)
 • ενεργειακή επιθεώρηση και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης πριν και μετά τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας)
 • δράσεις δημοσιότητας.

Πηγή: www.econews.gr

Τα νέα της Knauf

Διακοσμητικά επιχρίσματα

Διακοσμητικά επιχρίσματα - Νέα γραμμή παραγωγής

Από αρχές Σεπτέμβρη τα εξωτερικά επιχρίσματα Conni και Addi, παράγονται πλέον στο εργοστάσιο της Κnauf, στην Στάνο Αμφιλοχίας. Τα επιχρίσματα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης που προτείνει η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια κατοικιών και όχι μονο. Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15824: 2009-07.

Το σύστημα θερμοπρόσοψης, όπως καθιερώθηκε από την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, είναι πιστοποιημένο από την TUV Hellas καθότι εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας (ETAG 004), διαθέτοντας την σήμανση CE. Οι ποιοτικοί έλεγχοι, πέραν των βασικών ιδιοτήτων των υλικών (ατμοδιαπερατότητα, απορρόφηση νερού, αντίσταση στη φωτιά κ.α.), περιλαμβάνουν σημαντικές παραμέτρους κατά την παραγωγική διαδικασία όπως το ειδικό βάρος, η ρευστότητα και η μέτρηση του pH. Πραγματοποιούνται δε, από το εξειδικευμένο προσωπικό της Knauf στο σύγχρονο εργαστήριο που διαθέτει στο εργοστάσιο στην Στάνο Αμφιλοχίας.

Η νέα παραγωγή περιλαμβάνει τα σιλικονούχα Conni (σε 2 κοκκομετρίες 1,0mm και 1,5mm) και τα ακρυλικά Addi (ομοίως σε 2 κοκκομετρίες 1,0mm και 1,5mm), ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν με εισαγωγές από την γερμανική μητρική εταιρεία. Διαθέσιμη είναι και η επιλογή σε μεγαλύτερες κοκκομετρίες, ανάλογα με την ζήτηση. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται βασικό αδρανές υλικό, προερχόμενο από τον ελλαδικό χώρο. Είναι δε πιο λευκό και πιο λεπτόκοκκο από το αντίστοιχο γερμανικό. Ως αποτέλεσμα αυτού, το τελικό προϊόν εμφανίζεται πιο λευκό σε σχέση με το υλικό που μέχρι τώρα εμπορεύονταν η εταιρεία, και επιπρόσθετα, λόγω της διαφοράς στην κοκκομετρία, η κατανάλωση του από τους τεχνίτες είναι μέχρι και 10% μικρότερη (άρα και αντίστοιχα φτηνότερη). Τέλος, παράλληλα με την παραγωγή, στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και ο χρωματισμός των τελικών επιχρισμάτων σε πάνω από 1000 αποχρώσεις, ανάλογα με την επιλογή από τον πελάτη.

Νέος Διευθυντής εργοστασίου

Νέος Διευθυντής εργοστασίου

Κουκαριώτης Στυλιανός

Μεταλλειολόγος-Μεταλλουργός, RWTH Aachen

Διευθυντής εργοστασίου KNAUF στην Αμφιλοχία από 01.05.2013

Ταυτόχρονα: Διευθυντής παραγωγής, Υπεύθυνος Λατομείου, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας, Υπεύθυνος REACH

Στην εταιρεία από το 1992

Επιθεωρητής Ποιότητας (ISO 9001:2008), Επιθεωρητής Υγείας και Ασφάλειας (OHSAS 18001:2007).

ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ KNAUF ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Από την 1η Μαΐου 2013 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού στο εργοστάσιό μας στην Αμφιλοχία, ο κ. Στυλιανός Κουκαριώτης, Μεταλλειολόγος-Μεταλλουργός, με εξειδίκευση στις Ανόργανες Συνδετικές Ύλες.

Ο κ. Κουκαριώτης είναι στέλεχος της εταιρείας μας από το 1992, ως Διευθυντής Παραγωγής, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001)και Υπεύθυνος REACH. Τις αρμοδιότητες αυτές εξακολουθεί να ασκεί παράλληλα με τα καθήκοντα του Διευθυντή εργοστασίου. Στις αρμοδιότητές του ανήκει επίσης και το Λατομείο της εταιρείας (σχεδιασμός, εξόρυξη γύψου, περιβαλλοντική αποκατάσταση).

Ο κ. Κουκαριώτης σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Άαχεν της Γερμανίας, όπου κατόπιν εργάστηκε ως Επιμελητής. Είναι Επιθεωρητής Ποιότητας (ISO 9001:2008) και Επιθεωρητής Υγείας και Ασφάλειας (OHSAS 18001:2007).

Έκθεση Building Green Expo 2013

Έκθεση Building Green Expo 2013

Η Knauf πήρε μέρος στην έκθεση Building Green Expo 2013, που διοργανώθηκε στις 4-6 Οκτωβρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία Αττικής.

Η Building Green, είναι η πλέον διακεκριμένη επαγγελματική διοργάνωση, με πολύχρονη παρουσία στον κλάδο της Πράσινης Δόμησης, του Ενεργειακά Αυτόνομου Κτιρίου, της Διαχείρισης Ενέργειας και της Διαμόρφωσης του Αστικού Τοπίου.

Στο περίπτερό μας παρουσιάσαμε ιδιαίτερα τα συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης Knauf Thermoprosopsis και εσωτερικής θερμομόνωσης Knauf InTherm. Εφαρμόσαμε τα παραπάνω συστήματα σε μια ενδεικτική κατοικία και κατά τη διάρκεια της έκθεσης μετρήσαμε τις θερμικές απώλειες των εξωτερικών μονωμένων τοίχων συγκρίνοντας τους με τους αντίστοιχους αμόνωτους.

Ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα με τη χρήση των υφιστάμενων θερμοκαμερών να αξιολογήσει άμεσα τη συμπεριφορά των συστημάτων θερμομόνωσης Knauf έναντι των συμβατικών αμόνωτων δομικών στοιχείων.

Επιπροσθέτως, παρουσιάστηκαν και οι λύσεις εξωτερικών τοιχοποιιών Knauf με τσιμεντοσανίδες Aquapanel.

Νέα γραφεία στη Θεσ/κη

Νέα γραφεία & αποθηκευτικός χώρος στη Θεσ/κη

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Knauf Interiors Hellas ΕΠΕ και η νέα μας διεύθυνση είναι:

KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ

Αγροτεμάχιο 592

Τ.Θ.1362 ΤΚ 57022

Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο & FAX: 2310 – 548995

Email: [email protected]

Ενεργειακή εξοικονόμηση & περιβάλλον

Ενεργειακή εξοικονόμηση & περιβάλλον

Ενέργειες βελτιστοποίησης της διαχείρισης της ενέργειας και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας κατά την παραγωγή

Ρύθμιση όλων των καυστήρων και διαρκής παρακολούθησή τους, ώστε να γίνεται τέλεια καύση και να επιτυγχάνεται πάντα ο μεγαλύτερος συντελεστής απόδοσης.

1. Χρήση πάντοτε ποιοτικών καυσίμων (μαζούτ χαμηλού θείου, υγραέριο-μίγμα προπανίου / βουτανίου).

2. Προμήθεια καυσίμων από επώνυμους προμηθευτές.

3. Συχνές αμμοβολές-καθαρισμοί στους κλιβάνους, στους αεραγωγούς και στο ξηραντήριο, για καλύτερη εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας (τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο).

4. Ανακύκλωση θερμικής ενέργειας. Στο τμήμα παραγωγής γύψου τα καυσαέρια ανακυκλώνονται, για να γίνεται η ξήρανση του ορυκτού γύψου κατά την άλεση. Στο ξηραντήριο ο θερμός καθαρός αέρας από τον τομέα ψύξης ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ως αέρας καύσης.

5. Μονώσεις. Όλα τα συγκροτήματα είναι άρτια θερμομονωμένα, για την ελαχιστοποίηση της απώλειας της θερμικής ενέργειας.

6. Μετρήσεις-δοκιμές. Οι μετρήσεις κατανάλωσης ενέργειας γίνονται σε συνεχή βάση και έτσι υπάρχει πάντα καθαρή εικόνα της κατανάλωσης. Σε περίπτωση ανάγκης πραγματοποιείται άμεση επέμβαση.

7. Μείωση των ενεργοβόρων υλικών / πρώτων υλών. Διαρκής προσπάθεια μείωσης του γύψου ή / και του νερού στην γυψοσανίδα, πράγμα που σημαίνει λιγότερη θερμική ενέργεια για την εξάτμισή του. Έχουμε ήδη φτάσει στα κατώτερα επίπεδα που ορίζουν τα πρότυπα.

8. Κανένα συγκρότημα δεν βρίσκεται σε λειτουργία, όταν δεν υπάρχει πραγματική παραγωγή.

Αποκατάσταση του φυσικού τοπίου του ορυχείου εξόρυξης & περιορισμός της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος

1. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην περιβαλλοντική αποκατάσταση. Ήδη μόλις εξαντληθεί το κοίτασμα του γύψου από μία βαθμίδα, αυτή επιστρώνεται με φυτικά χώματα σε ένα στρώμα πάχους περίπου ενός μέτρου και στην επόμενη σαιζόν γίνεται δενδροφύτευση.

2. Υπάρχει άρτιο σύστημα άρδευσης, με νερό από ιδιόκτητη γεώτρηση, που αρδεύει κάθε σπιθαμή εδάφους που έχει αποκατασταθεί περιβαλλοντικά.

3. Όλες οι εκτάσεις είναι περιφραγμένες.

4. Γίνονται συνεχείς μετρήσεις της καθαρότητας των κοιτασμάτων, για την ελαχιστοποίηση των στείρων υλικών και για την ομογενοποίηση της πρώτης ύλης.

5. Υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που τηρείται κατά γράμμα.

Περιορισμός και διαχείριση εταιρικών ή βιομηχανικών απορριμμάτων ή αποβλήτων

1. Το εργοστάσιό μας από την φύση του δεν παράγει απόβλητα επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

2. Οι ποσότητες των αποβλήτων είναι ελάχιστες.

3. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των σκάρτων υλικών ανακυκλώνεται ως υλικό συσκευασίας.

4. Υπάρχουν συμβάσεις με εταιρείες ανακύκλωσης και με ΧΥΤΑ, για την ανακύκλωση κάθε είδους αχρήστου υλικού.

5. Δεν διοχετεύεται απολύτως τίποτε στο περιβάλλον.

6. Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο σε θέματα ανακύκλωσης.

Περιορισμός παραμέτρων που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή

1. Η εξοικονόμηση καυσίμου από διάφορες ενέργειες μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

2. Η χρήση μαζούτ χαμηλού θείου (αν και η εταιρεία μας δεν είναι υποχρεωμένη) μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του θείου (που είναι αιτία για την όξινη βροχή).