Knauf Knauf
Weiter

Κύπρος Αύγουστος 2014

Εκπαίδευση Knauf

Νέο εκπαιδευτικό κέντρο

Στις αρχές Απριλίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις εγκαταστάσεις της Knauf Interiors Hellas στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας μας.

Στις αρχές Απριλίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις εγκαταστάσεις της Knauf Interiors Hellas στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας μας. Το εναρκτήριο σεμινάριο με τίτλο «Έτοιμοι σοβάδες & Thermoprosopsis” πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Απριλίου και σε αυτό εκπαιδεύτηκαν 16 τεχνίτες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα τα σύγχρονα συστήματα δόμησης Knauf συμμετέχοντας στα παρακάτω 3ήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια:

1. Εσωτερικές τοιχοποιίες ξηράς δόμησης

2. Εσωτερικές οροφές ξηράς δόμησης

3. Έτοιμοι σοβάδες & Thermoprosopsis

4. Aquapanel & Thermoprosopsis

5. Τεχνικό & εμπορικό σεμινάριο για στελέχη πωλήσεων (2 ημέρες διάρκεια)

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι προγραμματισμένα για όλο το έτος, περισσότερες πληροφορίες για αυτά καθώς και δυνατότητα αίτησης συμμετοχής έχετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.knauf.gr/www/el/etaireia/training/details/details.php

Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚΑγ. Δημητρίου

Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου

Στις 2 Απριλίου 2014, την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τη διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) εκπαιδευτικό σεμινάριο συστημάτων ξηράς δόμησης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των 10 μαθητών του ΕΕΕΕΚ σε σύγχρονα τεχνικά επαγγέλματα. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί με την αρωγή της ΚΝΑUF, θα μετεξελιχθεί σε μαθητεία στις εταιρείες του εμπορικού δικτύου της και φιλοδοξούμε οι 10 αυτοί μαθητές να απορροφηθούν μετά το πέρας της φοίτησης τους.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε την πραγματική ειδική μαθητεία με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ.

Η δράση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ).

Περισσότερες πληροφορίες http://www.eeeek.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=175:knauf&catid=49:ydrayliki&Itemid=128

Τεχνική εκδήλωση στην ASHRAE

Την Τρίτη 8 Απριλίου διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE τεχνική εκδήλωση

Την Τρίτη 8 Απριλίου διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE τεχνική εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες λύσεις στην ενεργειακή βελτίωση των κτηρίων» στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel.

H Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ συμμετείχε με την εισήγηση του κου Νικόλαου Μπουλούκου, Τεχνικού & Προϊοντικού Διευθυντή, με θέμα:

«Θερμομόνωση κτιρίων - Συγκριτική Αξιολόγηση Συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής Θερμομόνωσης»

Ο κος Μπουλούκος αναφέρθηκε στις εφαρμοζόμενες τεχνικές λύσεις θερμομόνωσης κτιρίων με συστήματα Εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) και συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης με ξηρά δόμηση (γυψοσανίδες). Παρουσίασε τη δομή των συστημάτων και τους τομείς εφαρμογής με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου και εστίασε στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των διαφορετικών συστημάτων θερμικής μόνωσης (εσωτερική και εξωτερική μόνωση) για εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα κτίρια, με έμφαση στις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στον Ελληνικό χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες http://ashrae.gr/

Σεμινάριο στο Frederick University

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Mαρτίου το σεμινάριο Σύγχρονες Εξελίξεις στον Τομέα των Δομικών Υλικών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Mαρτίου το σεμινάριο Σύγχρονες Εξελίξεις στον Τομέα των Δομικών Υλικών στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε φοιτητές Πολιτικούς Μηχανικούς και η ανταπόκριση για συμμετοχή σ’ αυτό ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρουν τα Συστήματα εσωτερικών τοιχοποιιών & οροφών KNAUF.

Η Knauf Cyprus & Sakret Zeipekkis θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Πανεπιστήμιο Frederick για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους.

Τα νέα της αγοράς

Πολυκατάστημα Attica

Πολυκατάστημα Attica 7.000 τ.μ. ανοίγει τον Οκτώβριο στην οδό Τσιμισκή

Τον Οκτώβριο του 2014 αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του το πολυκατάστημα που στέγαζε μέχρι πρότινος τη φίρμα Fokas στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά με την ονομασία Attica καθώς η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. προχωρά σε επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το νέο πολυκατάστημα, το πέμπτο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται οτι με το μισθωτήριο συμβόλαιο που υπεγράφη τέλος Νοεμβρίου του περασμένου έτους με την Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, τα Αττικά Πολυκαταστήματα ενοικιάζουν το ακίνητο της Τσιμισκή για περίοδο 12 ετών, προσφέροντας μίσθωμα 105.000 ευρώ το μήνα, ενώ προκαταβάλλει το 10% του μηνιαίου μισθώματος δέκα ετών, ήτοι ποσό 1.260.000 ευρώ.

Τα attica έχουν ήδη παρουσία στο City Link, επί της οδού Πανεπιστημίου, με 25.000 τ.μ., στο Golden Hall, στο Μαρούσι, με 12.000 τ.μ., στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, με 5.000 τ.μ.

Το πολυκατάστημα στο πρώην κτίριο του Φωκά θα έχει επιφάνεια 7.000 τ.μ. κι εκτιμάται ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα κάνει τζίρο 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 7,5 εκ. ευρώ για το 2013 και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 125 εκ. ευρώ.

Πηγή : www.ered.gr

Νέα έργα στη Σπιναλόγκα

Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν

Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν με την προοπτική να εξυπηρετούν στο μέλλον χρήσεις του αρχαιολογικού χώρου.

Παράλληλα με τις στερεώσεις των κτιρίων, μια δεύτερη μελέτη προβλέπει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστών στη νησίδα που η ιστορία της σημαδεύτηκε από τη λειτουργία της ως Λεπροκομείο, για πάνω από μισό αιώνα.

Τις δύο μελέτες ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (την Τρίτη) καθώς, τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί όσο και η ένταξη του στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ επιτάσσουν εργασίες ανάδειξης.

«Η όψη του νησιού είναι σήμερα εντελώς διαφορετική», επισήμανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στα πολλά έργα που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια στο μικρό νησί, «έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί «κάποια εκατομμύρια ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

Τα κτίρια που θα στερεωθούν, θα καθαριστούν και θα αποτυπωθούν βρίσκονται σήμερα σε ερειπιώδη κατάσταση. Είναι μονώροφα και διώροφα και σε ένα από αυτά διατηρούνται σπαράγματα τοιχογραφιών από την εποχή του Λεπροκομείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

Η άρση της επικινδυνότητά τους, τόσο για τα ίδια τα οικοδομήματα που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα στοιχεία από τον αρχιτεκτονικό τους όγκο, όσο και για την προστασία των επισκεπτών, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού.

Στα έργα που αφορούν τη βελτίωση της πρόσβασης στο νησί, περιλαμβάνονται: η δημιουργία νέας ξύλινης ράμπας εισόδου στο χώρο εκεί όπου σήμερα «δένουν» τα καραβάκια, ο καθαρισμός και η επισκευή των δεξαμενών και η τοποθέτηση υδραυλικών συστημάτων για τη λειτουργία των χώρων υγιεινής αλλά και για λόγους πυρασφάλειας, η βελτίωση του διαδρόμου κυκλοφορίας επισκεπτών, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κ.ά.

Από τη φετινή τουριστική περίοδο, το νησί θα δέχεται επισκέπτες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού που περιλαμβάνει 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η Σπιναλόγκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του κόλπου της Ελούντας, στο νομό Λασιθίου. Αρχαία και μεσαιωνικά κατάλοιπα συνθέτουν την πολυτάραχη ιστορία του νησιού που από το 1903 έως το 1957 λειτούργησε ως Λεπροκομείο φορτίζοντας συναισθηματικά τον τόπο, με τις μαρτυρικές μνήμες των ασθενών της νόσου του Χάνσεν, να διατηρούνται αλώβητες μέχρι τις μέρες μας.

Πηγή: michanikos-online.gr

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από θετική αξιολόγηση με συνολικό προϋπολογισμό 2.142.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της νοσηλευτικής μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιείται στο νοσοκομείο Καλαμάτας και μάλιστα από το ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης, θα υπάρξουν άμεσα, τόσο οικονομικά οφέλη στο νοσοκομείο με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας, όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα τη Μεγάλη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών αυθαιρέτων

Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι το τέλος εφαρμογής του νόμου 4178/2013 περί αυθαίρετης δόμησης

Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι το τέλος εφαρμογής του νόμου 4178/2013 περί αυθαίρετης δόμησης, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών (τεχνική έκθεση, τοπογραφικά διαγράμματα κατόψεις, φωτογραφίες κλπ) υπαγωγής στο νόμο, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος δηλώσεων του ΤΕΕ.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς σε πνεύμα συνεργασίας μετά από πρόταση του ΤΕΕ υπέγραψε σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία παρατείνεται η εξάμηνη προθεσμία που ίσχυε έως τώρα, μέχρι το τέλος εφαρμογής του νόμου, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών και να μην προκληθούν εμπλοκές και προβλήματα.

Πηγή: michanikos-online.gr

Παθητικό σπίτι

Παθητικό σπίτι: Το 1ο σεμινάριο Certified Passive House Designer στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτηρίου(ΕΙΠΑΚ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου Σεμιναρίου και Διαγωνισμού Πιστοποιημένων Σχεδιαστών Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο και την εξέταση έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα με τηνεξουσιοδότηση του PHI από πιστοποιημένους εκπαιδευτές τις ακόλουθες ημερομηνίες:

*Κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 3.30- 8.30 μμ από τις 5 Μαΐου 2014 μέχρι και τις 30 Μαΐου 2014.

*Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, 10πμ με 3μμ θα γίνει δοκιμαστική εξέταση.

Η επίσημη γραπτή εξέταση, η οποία διέπεται απο συγκεκριμένο κανονισμό και με προκαθορισμένη ύλη, θα είναι διάρκειας τριών ωρών και θα διεξαχθείτην Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στις 10.30 το πρωί.

Η εξέταση θεωρείται επιτυχής, όταν ο υποψήφιος καλύπτει τουλάχιστον το 50% των πόντων της βαθμολογίας. Οι επιτυχόντες θα λάβουν πιστοποιητικό από το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και θα καταχωρηθούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων για πέντε χρόνια.

Όλες τις λεπτομέρειες για το σεμινάριο και την εξέταση, καθώς και την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής θα τα βρείτε εδώ .

Πηγή: www.econews.gr

Σε Δομική ΚρήτηςΑΤΕΣΕ έργο ΣΔΙΤ 58 εκατ.

Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση, ύψους 58 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και 25ετή συντήρηση 14 σχολείων στην Αττική

Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση, ύψους 58 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και 25ετή συντήρηση 14 σχολείων στην Αττική μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από την κοινοπραξία Δομική Κρήτης – ΑΤΕΣΕ.

Για την ακρίβεια υπεγράφη σειρά συμβάσεων, καθώς στη χρηματοδότηση του έργου συμμετέχει, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια αποχής από την άμεση «αιμοδοσία» έργων στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σύμφωνα με στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς η επιστροφή της ΕΤΕπ στο project finance αποτελεί εξέλιξη – σταθμό για την αγορά, καθώς η ίδια τράπεζα θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση και του επόμενου ΣΔΙΤ για σχολεία (12 σχολικές μονάδες με ανάδοχο την J&P ΑΒΑΞ) που θα υπογραφεί πιθανώς εντός του Μαϊου.

Σημειώνεται πως η ΕΤΕπ απείχε από τη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα από το 2009 όταν συμμετείχε στο έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών. Δύο χρόνια νωρίτερα η διοίκηση της τράπεζας είχε αποφασίσει να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ολυμπίας Οδού και του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Από τότε η τράπεζα δεν είχε εμπλακεί σε άλλη συμφωνία project finance και όταν επανενεργοποιήθηκε στη χώρα μας ασχολήθηκε με δάνεια. Συνεπώς η επιστροφή της στην άμεση χρηματοδότηση έργων θεωρείται κομβικής σημασίας ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και σειράς ΣΔΙΤ που εκκρεμούν.

Για να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα, όπως και κάποια άλλα από τα ΣΔΙΤ που θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προσπάθησαν επί μήνες να εξασφαλίσουν και μια άλλη ευρωπαϊκή πρωτιά. Στην αγορά κατασκευών τονίζουν πως απαιτήθηκε μια σημαντική απόφαση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η DG Comp. ενέκρινε τη συμμετοχή του κοινοτικού ταμείου Jessica στη χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ με αφορμή το έργο κατασκευής 14 σχολικών μονάδων στην Αττική.

Οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούσαν να χρηματοδοτήσουν το έργο εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας με αποτέλεσμα σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ όπως τα σχολεία και οι μονάδες απορριμμάτων να υπάρχουν ανάδοχοι, αλλά να μην υπογράφονται συμβάσεις. Ετσι στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης πέτυχαν έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μια ευρωπαϊκή πρωτιά: την κάλυψη της συμμετοχής των τραπεζών μέσω του Jessica, με ταυτόχρονη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι υπηρεσίες της DG Comp. αναφέρουν στην απόφασή τους, που εκδόθηκε προ εβδομάδων, πως η συμμετοχή του ταμείου Jessica στη χρηματοδότηση των ΣΔΙΤ για τα 14 σχολεία δεν αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση. Στο πολυσέλιδο κείμενο της Κομισιόν γίνεται εκτενής αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες στην παροχή δανείων, αλλά και στο γεγονός πως ορισμένες εξ’ αυτών αποσύρθηκαν από τη συμμετοχή τους σε ΣΔΙΤ λόγω των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας. Ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνουν πως τα κεφάλαια που βάζει το Jessica δεν είναι «δανεικά και αγύριστα», αλλά είναι δάνειο με συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής από τον ανάδοχο του έργου και συγκεκριμένες εγγυήσεις.

Στην απόφαση της Κομισιόν αναφέρεται πως οι εμπορικές τράπεζες παραμένουν στο έργο, όπως θα παραμείνουν και στα υπόλοιπα ΣΔΙΤ αφού σκοπός του ΥΠΑΝ δεν ήταν να τις αντικαταστήσει, αλλά να στηρίξει τη συμμετοχή τους. Γι’ αυτό, εκτός από την ΕΤΕπ και το Jessica (μέσω Εθνικής Τράπεζας), που καταβάλλουν από 19,37 εκατ. ευρώ έκαστος, στη χρηματοδότηση του έργου για τα 14 σχολεία συμμετέχει και ο ανάδοχος με 9,62 εκατ. ίδια κεφάλαια και η Alpha Bank η οποία στην ουσία θα καλύψει (με 9,7 εκατ. ευρώ) την επιστροφή ΦΠΑ από το δημόσιο προς τον ανάδοχο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνεται ότι υπογράφηκε η σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το έργο κατασκευής 14 δημόσιων σχολείων σε 7 δήμους της Αττικής.

Ειδικότερα θα κατασκευαστούν: δύο (2) σχολεία στο Δήμο Αθηναίων , ένα (1) σχολείο στο δήμο Ιλίου, ένα (1) σχολείο στο Δήμο Περιστερίου, δύο (2) σχολεία στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας , τέσσερα (4) σχολεία στο Δήμο Κρωπίας, δύο (2) σχολεία στο Δήμο Παλλήνης-Γέρακα και δύο (2) σχολεία στο Δήμο Πεντέλης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτείται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica. Η συνολική χρηματοδότηση για το έργο είναι 58 εκ. ευρώ, με τραπεζικούς χρηματοδότες την ΕΤΕπ, την Εθνική Τράπεζα (Jessica) και την Alpha Bank.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 14 δημόσιων σχολείων στην Αττική για περίοδο 27 ετών. Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει και θα κατασκευάσει εντός 2 ετών, έως τον Απρίλιο του 2016, το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για την συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Η επένδυση θα αποπληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο μετά το πέρας της κατασκευής, την περίοδο λειτουργίας του έργου, στη βάση ενός λεπτομερούς μηχανισμού ελέγχου της καλής ποιότητας και λειτουργίας των υποδομών, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υποδομές προς τους πολίτες και το δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του έργου.

Τα νέα της Knauf

Χορηγία Centaurus Racing Team

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ ,ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Centaurus Racing Team, έδωσε χορηγία 60 κιλά γύψο καλλιτεχνίας για της ανάγκες της ομάδας.

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ ,ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Centaurus Racing Team, έδωσε χορηγία 60 κιλά γύψο καλλιτεχνίας για της ανάγκες της ομάδας. Η ομάδα Κένταυρος συστάθηκε το 2009 από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου formula, ικανό να συμμετάσχει σε διαγωνισμό formula student και formula sae.Η μεγαλύτερη επιτυχία επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στην πίστα του Varano στην Ιταλία στον οποίο η ομάδα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά με λειτουργικό αυτοκίνητο, κατετάγη 26η (1η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 4η θέση στην ανάλυση κόστους) από 55 πανεπιστήμια.

Ο πήχης για το 2014 έχει ανέβει ακόμα ψηλότερα καθώς έχει τεθεί ως στόχος η κατασκευή ενός καινούριου και πιο ανταγωνιστικού μονοθέσιου. Η ομάδα θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας ( http://fshungary.hu/ ), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 21-24 Αυγούστου.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία! http://centaurus.mie.uth.gr/

Διεθνές Φεστιβάλ Υπεραποστασεων 2014 στο Ελληνικό

Το Σάββατο 12 Απριλίου διεξήχθει στο Ελληνικό ο Διεθνής Αγώνας Υπεραποστάσεων διάρκειας 24 ωρών σε μία διαδρομή 1 χιλιομέτρου.

Το Σάββατο 12 Απριλίου διεξήχθει στο Ελληνικό ο Διεθνής Αγώνας Υπεραποστάσεων διάρκειας 24 ωρών σε μία διαδρομή 1 χιλιομέτρου. Εκεί συμμετείχε ο συνάδελφος και στέλεχος του ομίλου Knauf Παναγιώτης Μαλτέζος. Μάλιστα κατά την διάρκεια της διαδρομής προσέφερε τεχνική υποστήριξη σε περαστικό τεχνίτη ξηράς δόμησης, διακόπτοντας την πορεία του για 10 λεπτά.

Με βάση τα χιλιόμετρα που διήνυσε ο κάθε αγωνιζόμενος βγήκε και η σειρά κατάταξης. Τελικά ο κ.Μαλτέζος διήνυσε 154 χιλιόμετρα και κατέλαβε την 12η θέση ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια του και καλή συνέχεια στους αγώνες του.

Knauf Hotel Design Λύσειςτης Knauf στα ξενοδοχεία

Ενδιαφέρεστε για μια συνηθισμένη ή μια εξαιρετική επίδοση στην κατασκευή του ξενοδοχείου σας;

Ενδιαφέρεστε για μια συνηθισμένη ή μια εξαιρετική επίδοση στην κατασκευή του ξενοδοχείου σας; Στην πρώτη περίπτωση αρκεί να ακολουθήσετε τις υποδείξεις των οικοδομικών προτύπων. Στη δεύτερη, σας καλούμε να επιλέξετε τις εφαρμογές των συστημάτων δόμησης, ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης KNAUF .

Για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου σας από το χώρο υποδοχής, τους χώρους εστίασης, τα δωμάτια επισκεπτών και τους χώρους υπηρεσιών, η KNAUF προσφέρει την καλύτερη οικονομοτεχνική λύση. Τη λύση που θα υλοποιηθεί ταχύτερα, θα σας εξασφαλίσει τον περισσότερο δυνατό ωφέλιμο χώρο, θα καλύψει τις αυστηρότερες απαιτήσεις ηχομόνωσης, ασφαλείας και υγιεινής διαβίωσης δίνοντας πρόσθετη αξία στο κτίριο και στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου σας.

Ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης ενός ξενοδοχείου από τους φιλοξενούμενούς του είναι η ησυχία εντός του δωματίου και συνεπώς της ηχομόνωσης των τοίχων του δωματίου. Με ειδικές ηχομονωτικές γυψοσανίδες, μεταλλικές διατομές και ινώδη μονωτικά παραγωγής της, η KNAUF μπορεί να προσφέρει σε τοίχους πάχους μόλις 10cm την ηχομόνωση που θα είχατε με τοίχο συμβατικής δόμησης διπλάσιου πάχους. Αυτό για το ξενοδοχείο σας σημαίνει έξι τετραγωνικά μέτρα περισσότερου ωφέλιμου χώρου ανά εκατό τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας ενός συμβατικού ορόφου.

Η ακουστική ποιότητα των κοινόχρηστων χώρων, όπως το lobby, τα εστιατόρια, οι χώροι συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, εξασφαλίζεται με την επιλογή των διάτρητων γυψοσανίδων KNAUF CleaneoÒ Akustik σε ψευδοροφές και κατακόρυφες επενδύσεις. Μια επιπλέον ιδιότητα αυτών των διάτρητων γυψοσανίδων είναι ότι αποτελούν ένα φυσικό καταλύτη καθαρισμού του αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων από βλαβερές πτητικές ουσίες και οσμές καθώς περιέχουν στον γυψοπυρήνα τους φυσικό ζεόλιθο.

Οι εξωτερικοί τοίχοι πλήρωσης με τσιμεντσανίδες ΑquapanelÒ της KNAUF εξασφαλίζουν χρόνο αποπεράτωσης των οικοδομικών εργασιών στο ένα τρίτο του χρόνου που απαιτείται σε ένα έργο όπου το κέλυφος του κτιρίου πραγματοποιείται με οπτοπλινθοδομή και συμβατικά επιχρίσματα. Αυτό για εσάς σημαίνει εγγυημένους χρόνους λειτουργίας του ανακαινισμένου σας κτιρίου ή της επέκτασης του ξενοδοχείου σας χωρίς να προκληθεί όχληση στη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Η KNAUF τέλος, δεν αρκείται στην παραγωγή καινοτόμων και ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης για τα κτίρια των ξενοδοχείων, αλλά προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης στους αρχιτέκτονες και διακοσμητές με τους οποίους συνεργάζεστε, αλλά και στο τεχνικό προσωπικό διαχείρισης των ξενοδοχείων. Ένα δίκτυο μηχανικών τεχνικής και εμπορικής υποστήριξης της εταιρείας μας αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες μας είναι στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσουν στη φάση μελέτης, στο εργοτάξιο κατά τη φάση κατασκευής, αλλά και όταν αποφασίσετε να συντηρήσετε και να ανακαινίσετε τις υπάρχουσες κατασκευές σας.

Νέο φυλλάδιο: Ολοκληρωμένεςλύσεις - Μόνωση σκεπών

Νέο φυλλάδιο - Ολοκληρωμένες λύσεις - Μόνωση σκεπών

Σε μια εποχή όπου το κόστος της ενέργειας για τη θέρμανση-ψύξη των κτιρίων συνεχώς αυξάνει, αποτελεί πλέον και θεσμική επιταγή να εξοικονομηθεί ενέργεια τόσο στα υφιστάμενα όσο και στα νέα κτίρια με υψηλή μάλιστα αποτελεσματικότητα.

Προϋπόθεση για ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θερμομόνωση του κτιριακού κελύφους και ειδικά της στέγης. Όταν η στέγη ενός κτιρίου δεν είναι τεχνικώς άρτια μονωμένη και κατασκευασμένη, έχει υπολογιστεί ότι προκύπτει έως και 18% απώλεια ενέργειας κατά τη λειτουργία του κτιρίου.

Η Knauf προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για τη σωστή μόνωση και προστασία της σκεπής προτείνοντας τους φυσικούς ορυκτοβάμβακες Knauf Insulation με ECOSE® Technology και τις μεμβράνες DuPont™ Tyvek®. Στο παρόν έντυπο θα βρείτε πληροφορίες για:

 • Θερμομονωτικά υλικά Knauf Insulation με ECOSE® Technology

Τα προϊόντα της Knauf Insulation με ECOSE® Technology δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη, χρωστικές και τεχνητά χρώματα και διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά απόδοσης των παραδοσιακών ορυκτοβαμβάκων σε θερμομόνωση, ηχομόνωση & πυρασφάλεια. Η τεχνικώς άρτια μονωμένη σκεπή προστατεύει το κτίριο από το κρύο το χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι, παρέχοντας ταυτόχρονα στεγάνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία.

 • Διαπνέουσες, υδατοστεγείς μεμβράνες DuPont™ Tyvek®

Οι μεμβράνες DuPont™ Tyvek® χρησιμοποιούνται ως υπόστρωμα σε επικλινείς στέγες και επιτρέπουν στο σπίτι να αναπνέει διατηρώντας τη στεγανότητα της κατασκευής. Προσφέρουν μακροχρόνια προστασία ενάντια στη βροχή, άνεμο και υγρασία από έξω, ενώ επιτρέπουν στην εσωτερικά παγιδευμένη υγρασία να δραπετεύσει.

 • Μεμβράνες ελέγχου υδρατμών DuPont™ Tyvek® για εσωτερική χρήση

Με τη χρήση μεμβρανών ελέγχου υδρατμών εσωτερικά σε οροφές, τοιχοποιίες και δάπεδα περιορίζονται σημαντικά οι θερμικές απώλειες λόγω μεταφοράς. Επιτυγχάνεται έτσι σημαντικός έλεγχος στη συμπύκνωση υδρατμών και την αεροστεγανότητα του κτιριακού περιβλήματος με ταυτόχρονη βελτίωση της εσωτερικής άνεσης και μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο "Μόνωση σκεπών".

Το επιτελείο των τεχνικά και επιστημονικά καταρτισμένων Μηχανικών σε όλη την Ελλάδα είναι στη διάθεσή σας για τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες.

Knauf - Interplast στο Metropolitan Expo

Η INTERPLAST παρουσίασε το νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Η INTERPLAST παρουσίασε το νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ με την ειδικά επεξεργασμένη ινογυψοσανίδα της KNAUF στην έκθεση CLIMATHERM ENERGY από 6-9/3/14 στο METROPOLITAN EXPO.

Η Knauf ανέπτυξε και διαθέτει μέσω της Interplast μια ειδικά επεξεργασμένη ινογυψοσανίδα της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η εύκολη και γρήγορη μετάδοση της θερμότητας. Η Interplast AE ενσωματώνει τις ειδικές ινογυψοσανίδες αυτές στα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που παράγει και προσφέρει στην Ελληνική αγορά ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ.

Οι ειδικές αυτές ινογυψοσανίδες παράγονται υπό πίεση, από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας των πλακών >1250Kg/m3, του μικρού πάχους των 15mm, αλλά και της ευκολίας στην τοποθέτησή τους, αποτελεί παράλληλα το ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της ηχομόνωσης δαπέδων κτιρίων. Το σύστημα δαπέδου είναι βατό μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή του και μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε τελικό δάπεδο π.χ. κεραμικά πλακίδια, πέτρα, ξύλο, πλαστικά δάπεδα, εποξειδική βαφή κλπ.

Το νέο σύστημα είναι ιδανικό για όλες τις κατοικίες, παλιές και νέες, καθώς το ύψος διαμορφώνεται από 3,5 έως 5,5 εκατοστά μαζί με το τελικό δάπεδο, έναντι 10 έως 12 εκατοστών που απαιτεί το κλασσικό σύστημα. Το σύστημα χαμηλού προφίλ εξαλείφει το φαινόμενο της αδράνειας που παρατηρείται στην κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση, καθιστώντας άμεση την απόδοση θερμότητας στο χώρο. Η ειδική ινο-γυψοσανίδα ύψους 15mm τοποθετείται στη μόνωση του δαπέδου και η διάστρωση του σωλήνα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εγκοπών που υπάρχουν.

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα περιέχουν ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει τη θερμοαγωγιμότητα του σωλήνα. Ο νέος σωλήνας, είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών χρόνων της Interplast και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αυξάνει τις μηχανικές αντοχές έναντι των συμβατικών και προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα συστήματος ενδοδαπέδιας χαμηλού προφίλ

 • Συνολικό ύψος συστήματος από 3,5-5,5 εκατοστά συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης και του τελικού δαπέδου.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης οποιουδήποτε τελικού δαπέδου (πλακάκι, ξύλο, κλπ.).
 • Ιδανικό σύστημα για νέες κατασκευές και για κατοικίες που ανακαινίζονται.
 • Εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας, καθώς δεν υπάρχει θερμομπετόν.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Συνδυάζεται με όλες τις μορφές ενέργειας (αντλίες θερμότητας, λέβητες πετρελαίου, κλπ.).

Βράβευση κ. Σκόνδρα Παναγιώτη

Στις 21 Μαρτίου έγινε η βράβευση του κ.Σκόνδρα Παναγιώτη για τα 20 χρόνια προσφοράς του στην Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ.

Στις 21 Μαρτίου έγινε η βράβευση του κ.Σκόνδρα Παναγιώτη για τα 20 χρόνια προσφοράς του στην Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ.

Ο κ. Παναγιώτης .Β. Σκόνδρας γεννήθηκε το 1962 στην Μελβούρνη Αυστραλίας και επιστρέφοντας στην Ελλάδα πέρασε τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια στην Χαλκίδα. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Νάπολης στην Ιταλία, από όπου έλαβε το 1988 το δίπλωμά του σαν Dott. Di Ingegneria Meccanica, παραδίδοντας την διπλωματική εργασία με τίτλο «Συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας» καθώς και «Έλαση και εξέλαση».

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης σε μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων. Ασχολήθηκε κυρίως με ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και κατασκευές κατοικιών, καταστημάτων , βιομηχανιών, ξενοδοχείων καθώς και με την απορρόφηση κονδυλίων από τη ΕΟΚ για διάφορα έργα στην Κρήτη.

Στις 4/3/1994 προσλήφθηκε από την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ ως Μηχανικός Προώθησης της εταιρείας για την περιοχή Κρήτης και Δωδεκανήσων με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Από τότε έως και σήμερα δουλεύει με τον ίδιο ζήλο στην εταιρεία, συνεχίζοντας ακούραστα την εργασία του.

Είναι παντρεμένος με την κα Ξυδάκη Μαρία έχει έναν γιο τον Βασίλη ο οποίος σπουδάζει στο τμήμα Graphic design του κολλεγίου ΑΚΤΟ στην Αθήνα και κατοικεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τεχνικά νέα & καινοτομίες

Θέσεις εργασίας

Θέσεις εργασίας
Ενδιαφέρεστε για μια συνηθισμένη ή μια εξαιρετική επίδοση στην κατασκευή του ξενοδοχείου σας;

Χημικό/Χημικό Μηχανικό

Η KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας δομικών υλικών,η μεγαλύτερη στην Ελλάδα στον τομέα της, ζητά να προσλάβει άμεσα για το εργοστάσιό της, στον νομό Αιτ/νίας:

Χημικό / Χημικό Μηχανικό

(Κωδ. Θέσης: CE14.04)

Απαραίτητα προσόντα:

 • Άριστη γνώση της Αγγλικής και χρήση Η/Υ. Επιθυμητή η γνώση της γερμανικής γλώσσας.
 • Επιθυμητή η προϋπηρεσία και εμπειρία σε παρόμοιο αντικείμενο εργασίας.
 • Ηλικία μέχρι 30 ετών.Προσφέρονται:
 • Μισθός ικανοποιητικός
 • Ευκαιρίες για εξέλιξη
 • Συνεχής εκπαίδευση

Για όλα τα βιογραφικά θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Οι ενδιαδερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο [email protected]

Έργα αναφοράς

Κατοικία στο Πόρτο Ράφτη

Κατοικία στο Πόρτο Ράφτη
 • Κατοικία στο Πόρτο Ράφτη
 • Κατοικία στο Πόρτο Ράφτη

Επωνυμία: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ)

Μελέτη-επίβλεψη: Κυριακάκης Κωνσταντίνος Πολ.Μηχ. ΕΜΠ – Κορέλας Άγγελος Πολ.Μηχ ΕΜΠ – Ξέρρας Παναγιώτης Μηχ/γος Μηχ. ΕΜΠ

Προμήθεια υλικών ξηράς δόμησης: Ανδρουλάκης

( http://www.androulakis.com.gr/home/ )

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf:

1. Διαχωριστικά γυψοσανίδας σε μεταλλικό σκελετό W112

2. Σύστημα εξωτερικής τοιχοποιίας Knauf Aquapanel W38

3. Έτοιμος σοβάς μηχανής ΜΡ-Leicht

4. Eξωτερική θερμομόνωση Knauf Thermoprosopsis

Παρουσίαση συνεργάτη

Γ.Κ. Ριζάκος ΑΒΕΤΕ

Γ.Κ. Ριζάκος ΑΒΕΤΕ
 • Γ.Κ. Ριζάκος ΑΒΕΤΕ

H Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι βιομηχανία παραγωγής Διογκωμένου Πολυστυρενίου (EPS) με 35 χρόνια εμπειρία στο χώρο της κατασκευής.

H Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι βιομηχανία παραγωγής Διογκωμένου Πολυστυρενίου (EPS) με 35 χρόνια εμπειρία στο χώρο της κατασκευής. Η κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρίας στην έδρα της στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας ολοκληρώθηκε το 2004 και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους του στην Ελλάδα σήμερα. Η εταιρία διαθέτει και δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής στις Αχαρνές Αττικής, το οποίο ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2008, για να δώσει στην εταιρία μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση στην μεγαλύτερη αγορά της Ελλάδας, την Αθήνα. Παράλληλα διατηρεί αποθήκες διανομής των προϊόντων της και άλλων μονωτικών και οικοδομικών υλικών στην Λαμία και την Θεσ/νίκη.

Σήμερα, η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής Διογκωμένου Πολυστυρενίου στην Ελλάδα με ετήσια δυναμικότητα 300.000 m3 EPS για οικοδομική χρήση και 25 μορφοποιητικές μηχανές για παραγωγή υλικών συσκευασίας από EPS, συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 8.000 τόνων Ά ύλης. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης TUV CERT για όλες τις θέσεις και τις διαδικασίες της και τα προϊόντα της φέρουν σήμανση CE πιστοποιημένη από το γερμανικό φορέα διαπίστευσης GSH/RAL.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή Αυτοσβενύμενου Διογκωμένου Πολυστυρενίου ειδικών προδιαγραφών για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων (2002) και συνεργάζεται με την KNAUF στο σύστημα THERMOPROSOPIS. Από το 2002 που ξεκίνησε την παραγωγή διογκωμένου πολυστυρενίου για εξωτερική θερμομόνωση μέχρι το 2013 έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά πάνω από 1.500.000 m2 όψεων με θερμομονωτικές πλάκες παραγωγής της. Tα τελευταία χρόνια πάνω από το 50% των θερμομονωτικών πλακών που παράγει είναι με γραφίτη και παράγονται από τις α’ ύλες Neopor και Neopor Plus της BASF, της οποίας η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης για την Ελλάδα.

Το εμπορικό κατάστημα της εταιρίας στην Ξηριώτισα Λαμίας, ακριβώς έξω από την πόλη, στον δρόμο προς Δομοκό, με κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 m2 σε 6.000m2 οικόπεδο, λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1987 και διαθέτει μεγάλη γκάμα ειδικών οικοδομικών υλικών για θερμομόνωση, ηχομόνωση, στεγανοποίηση, διακόσμηση και σαφώς δόμηση, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη για επισκευή, ανακαίνιση ή νέα κατασκευή. Με τη στρατηγική θέση του μπορεί να εξυπηρετήσει την περιοχή της Φθιώτιδας και τους όμορους νομούς σωστά, οικονομικά και γρήγορα. Η εταιρεία είναι από τους παλαιότερους εμπορικούς αντιπροσώπους της KNAUF από το 1991.

Σήμερα στο κατάστημα Λαμίας μπορεί κανείς να βρεί θερμομονωτικά υλικά παραγωγής της εταιρείας σε προνομιακές τιμές και πολλά άλλα υλικά εμπορίας των μεγαλύτερων εταιρειών, όπως γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, πρόσμικτα, στεγανωτικά, πορομπετόν, σοβάδες, κόλλες πλακιδίων, συστήματα στερέωσης, ασφαλτόπανα, μεμβράνες για όλες τις χρήσεις κ.α.. Η γκάμα της εταιρείας πρόσφατα εμπλουτίστηκε και με νέα υλικά εξοικονόμησης ενέργειας, ανακαίνισης και διακόσμησης όπως χρώματα, βερνίκια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, παρκέτα, laminate και βυνιλικές λωρίδες.

Για μόνωση, δόμηση, διακόσμηση Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. πρώτη επιλογή

ΕΔΡΑ:

ΒΙ.ΠΕ ΛΑΜΙΑΣ

ΤΚ: 35100

ΤΗΛ: 22310 66061

ΦΑΞ: 22310 66060

Email: [email protected]

ΥΠ/ΜΑ ΛΑΜΙΑΣ:

1Ο ΧΛΜ ΛΑΜΙΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΤΗΛ: 22310 35001

ΦΑΞ: 22310 43200

Emai: [email protected]

www.rizakos.gr