Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα Νοέμβριος 2014

Εκπαίδευση

Live Shows Knauf
 • Live Shows Knauf

Παρουσιάσεις συστημάτων Knauf στην εταιρεία Σκαφίδας – Πέππα Ο.Ε.

Από 3/11 έως και 7/11/2014 πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις & επιδείξεις εφαρμογής συστημάτων Knauf στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Σκαφίδας – Πέππα Ο.Ε., 27ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στην Μάνδρα Αττικής. Η εταιρεία Σκαφίδας – Πέππα ανήκει στο δίκτυο των εμπορικών συνεργατών Knauf Upgrade για την περιοχή της Αττικής.

Η θεματολογία κάθε ημέρας ήταν η εξής :

 • Δευτέρα 03/11/2014: Συστήματα γυψοσανίδων Knauf & Παρουσίαση παρελκομένων/εργαλείων/θυρίδων
 • Τρίτη 04/11/2014: Συστήματα φινιρίσματος Sheetrock• Τετάρτη 05/11/2014: Συστήματα Τσιμεντοσανίδας Aquapanel
 • Πέμπτη 06/11/2014: Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf Thermoprosopsis
 • Παρασκευή 07/11/2014: Knauf Guardex (ειδική σανίδα προσόψεων)

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν προσφορές εκπτώσεων σε υλικά Knauf στους πελάτες, δώρα σε συμμετέχοντες των σεμιναρίων, ενώ δοκιμάστηκαν πολλά από τα νέα καινοτομικά υλικά της Knauf από τα συνεργεία εφαρμογής.

Μείνετε ενήμεροι για τις ερχόμενες παρουσιάσεις συστημάτων Knauf στο δίκτυο των εμπορικών μας συνεργατών σε όλη την Ελλάδα στο www.knauf.gr ή με την εγγραφή σας στο Knauf Newsletter .

Live Shows Knauf

Παρουσιάσεις συστημάτων Knauf στην εταιρεία ΚΟΥΡΤΗΣ ΗΛ. & ΣΤ. & ΥΙΟΙ ΑΒΕΕ

Από 17/11 έως και 21/11/2014 πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις & επιδείξεις εφαρμογής συστημάτων Knauf στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΟΥΡΤΗΣ ΗΛ. & ΣΤ. & ΥΙΟΙ ΑΒΕΕ, Βάρης Κορωπίου & Απολλωνίου 9, στο Κορωπί Αττικής. Η εταιρεία ΚΟΥΡΤΗΣ ανήκει στο δίκτυο των εμπορικών συνεργατών Knauf Upgrade για την περιοχή της Αττικής.

Η θεματολογία κάθε ημέρας ήταν η εξής :

 • Δευτέρα 10/11/2014: Συστήματα εσωτερικών τοιχοποιιών Knauf
 • Τρίτη 11/11/2014: Συστήματα αρμολόγησης & φινιρίσματος Knauf
 • Τετάρτη 12/11/2014: Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Thermoprosopsis
 • Πέμπτη 13/11/2014: Σύστηματα εξωτερικών τοιχοποιιών Aquapane
 • Παρασκευή 14/11/2014: Σύστηματα εξωτερικών τοιχοποιιών Guardex

Τα νέα της αγοράς

Ηλεκτρονικό μητρώο για όλα τα κ

Από την ερχόμενη χρονιά ξεκινά η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας

δημοσίων και ιδιωτικών, με στόχο όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το Σάββατο, προτεραιότητα θα δοθεί στα περίπου 500.000 αυθαίρετα που έχουν (ή θα έχουν) υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης, για τα οποία η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και θα είναι υποχρεωτική. Ακίνητα χωρίς Ηλεκτρονική Ταυτότητα δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προθεσμιών, θα θεωρούνται παντελώς αυθαίρετα. Η υποβολή ψευδών στοιχείων από τον αρμόδιο μηχανικό θα τιμωρείται αυστηρά με υψηλά πρόστιμα και στέρηση για ορισμένο χρονικό διάστημα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Kάθε νέο κτίριο θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει ηλεκτρονική ταυτότητα. Σε ό,τι αφορά στα υφιστάμενα, όσα κτίρια ή ιδιοκτησίες ενταχθούν στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα (4178/2013 ή έχουν ενταχθεί στους νόμους 4014/2011 και 3843/2010) οφείλουν να ολοκληρώσουν την ταυτότητα του κτιρίου μέσα σε πέντε χρόνια. Όλα τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα των αυθαιρέτων τροφοδοτούν αυτομάτως το πληροφοριακό σύστημα της ταυτότητας του κτιρίου και δεν χρειάζεται επανυποβολή.Στη ρύθμιση εντάσσονται όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, πλην των τακτοποιημένων αυθαιρέτων, προβλέποντας την υποχρεωτική συμπλήρωση της ταυτότητας ύστερα από κάθε μεταβίβαση και περιοδικούς ελέγχους. Eπίσης, θα ενημερώνεται από τον αρμόδιο μηχανικό για οποιαδήποτε εργασία στο κτίριο η οποία απαιτεί άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Mε τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, η βεβαίωση μηχανικού και το Πιστοποιητικό Eνεργειακής Aπόδοσης αντικαθίστανται από το Πιστοποιητικό Πληρότητας Kτιρίου ή Iδιοκτησίας, καθώς θα αποτελούν μέρος του. Στις πολυκατοικίες μπορούν μαζί όλοι οι ιδιοκτήτες να φτιάξουν την ταυτότητα του κτιρίου και όχι μόνο ανά ιδιοκτησία. Ωστόσο, εάν δεν συμφωνεί η πλειονότητα των ενοίκων, τότε μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προχωρήσει μόνος του τη διαδικασία της Hλεκτρονικής Tαυτότητας Kτιρίου για το διαμέρισμά του.

Περιοδικοί έλεγχοι

Kρίσιμο θέμα στην εξέλιξη υλοποίησης του έργου αποτελούν οι έλεγχοι. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, προβλέπονται περιοδικοί έλεγχοι από μηχανικό, κάθε οκτώ χρόνια για κτίρια συνάθροισης κοινού, βιομηχανίες – βιοτεχνίες, πρατήρια υγρών καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων, εμπορικά κέντρα, αγορές και υπεραγορές και κάθε δέκα χρόνια για τις κατοικίες, τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά καταστήματα, τους γραφειακούς χώρους, τα κτίρια εκπαίδευσης και υγείας και τα σωφρονιστικά καταστήματα. Eνώ κάθε 15 χρόνια θα γίνεται έλεγχος για χώρους αποθήκευσης, στάθμευσης αυτοκινήτων και λοιπές χρήσεις. H ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου αποτελεί αίτημα 25 χρόνων του τεχνικού κόσμου, το οποίο υλοποιεί το YΠEKA σε συνεργασία με το TEE. Δεν αφορά τα σχέδια της μελέτης, αλλά την πραγματική, σε κάθε χρονική στιγμή, αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του ακινήτου. Mάλιστα, μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα αποτελέσει βασικό, συστατικό στοιχείο της αγοράς ακινήτων.

Ποιοι έχουν υποχρέωση συμπλήρωσης της Tαυτότητας των Kτιρίων

 • Iδιωτικά Kτίρια εντός 10ετίας
 • Δημόσια Kτίρια εντός 10ετίας
 • Kτίρια που έχουν υπαχθεί στο ν. 3843/2010, στο ν. 4014/2011και στο ν. 4178/2013 εντός πενταετίαςH ενημέρωση της ταυτότητας κτιρίου πραγματοποιείται υποχρεωτικώς
 • Mετά από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας για την οποία απαιτείται άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή
 • Mετά από κάθε περιοδικό έλεγχο

Πώς ορίζεται η περιοδικότητα των ελέγχων

Mετά την έκδοση των Πιστοποιητικών Πληρότητας (μετά την πρώτη συμπλήρωση) για την τήρηση της ταυτότητας κτιρίου θεσπίζονται περιοδικοί έλεγχοι. H περιοδικότητα των ελέγχων της ταυτότητας του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας γίνεται από μηχανικό υποχρεωτικά και σύμφωνα με την κατηγορία χρήσης του κτιρίου ως εξής:

 • Kάθε 8 έτη

A. Kτίρια συνάθροισης κοινού

B. Bιομηχανία, Bιοτεχνία

Γ. Πρατήρια υγρών καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων

Δ. Eμπορικά κέντρα, αγορές και υπεραγορές

 • Kάθε 15 έτη

A. Aποθήκευση

B. Στάθμευση αυτοκινήτων

Γ. Λοιπές χρήσεις

 • Kάθε 10 έτη

A. Kτίρια με χρήση κατοικίας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα

B. Eμπόριο

Γ. Γραφεία

Δ. Eκπαίδευση

E. Yγεία και κοινωνική πρόνοια

ΣT. Σωφρονισμός

Eλεγχος Kατασκευών

 • H υποχρέωση συμπλήρωσης της Tαυτότητας του Kτιρίου σε κάθε μεταβίβαση, ο περιοδικός έλεγχος και η ενημέρωση αυτής αποτελούν τον μόνιμο και διαρκή τρόπο παρακολούθησης των κατασκευών.
 • Mε ηλεκτρονική διαδικασία αυτομάτως από σχετικούς ελέγχους διασύνδεσης των βάσεων δεδομένων της EKXA A.E., της ΔEH A.E. και του υπουργείου Oικονομικών, θα διαπιστώνεται η παράλειψη αρχικής συμπλήρωσης, ενημέρωσης ή περιοδικής συμπλήρωσης της Tαυτότητας του Kτιρίου. Tότε θα επιβάλλονται κυρώσεις έως την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες κατασκευές σε αυτά.

Πηγή: michanikos-online.gr

120.000 νέες θέσεις εργ

120.000 νέες θέσεις εργασίας από ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων

Επενδύσεις 120 δισ. ευρώ, και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας, συνεπάγεται σε βάθος 15ετίας η μαζική ενεργειακή αναβάθμιση της πλειοψηφίας των 8 εκατομμυρίων ελληνικών κτιρίων.Πρόκειται για παλαιότερη μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που είχε εκπονηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, την περίοδο 2009-2010. Η μελέτη αποκτά ξανά ενδιαφέρον μετά και τη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του υπ. Περιβάλλοντος-Ενέργειας Ι. Μανιάτη και του αντικαγκελάριου και υπ. Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας Ζ.Γκάμπριελ, όπου και συζητήθηκε η δημιουργία ενός ταμείου «Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων», με κεφάλαια της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KFW. Στόχος, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων, οικιακών, και επαγγελματικών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στη χώρα μας, παραμένουν ενεργειακά «αθωράκιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, η πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι από τη γερμανική πλευρά προβλέπει χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα από τη γερμανική τράπεζα KFW, η οποία ήδη συμμετέχει με 100 εκατ. ευρώ στο 1ο από τα 3 υποταμεία του IFG, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ύψος των έξτρα πόρων που θα συγκεντρώσει το νέο αυτό ταμείο, ο τρόπος λειτουργίας του, και άλλα διαδικαστικά θέματα, θα διερευνηθούν από τις τεχνικές ομάδες των δύο πλευρών.Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά θέλει να αποσπάσει το “οκ” των Γερμανών για συμμετοχή τους στο ταμείο, ακόμη και αν αυτή αρχικά είναι μικρή.Θυμίζουμε ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πανευρωπαϊκά ως το 2020.

Λογικά, από τους πιο ωφελημένους, θα είναι χώρες σαν την Ελλάδα όπου πάνω από το 89% των κτιρίων έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980. Δηλαδή 3,7 εκατ. κτίρια είναι θερμικά απροστάτευτα.Το υπό συζήτηση ταμείο, θα είναι ένα ακόμη υπο- ταμείο, το 4ο κατά σειρά, του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG), που με τη συνδρομή της γερμανικής τράπεζας, και θα παρέχει χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακές εργασίες για την αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου ελληνικού κτιριακού αποθέματος.

Δεσμευτικός στόχος 30%

Εκείνο πάντως που θα δώσει πραγματική ώθηση πανευρωπαϊκά στη “βιομηχανία” ενεργειακών αναβαθμίσεων σε κτίρια, με επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ και χιλιάδες νέες θέσεις εργασία, θα είναι η αναμενόμενη υιοθέτηση από το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, της εισήγησης της Κομισιόν για δεσμευτικό στόχο 30% ως προς την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέχρι το 2030.Αρχικά, οι Βρυξέλλες είχαν αφήσει… χωρίς δεσμευτικό στόχο την υποχρέωση για ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων. Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο αναθεώρησαν την απόφαση τους και υιοθέτησαν ένα πιο φιλόδοξο στόχο. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο, επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο από 7 υπουργούς ενέργειας σχετικά με την ανάγκη υιοθέτησης ενός φιλόδοξου στόχου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων ως το 2030. Την επιστολή συνυπέγραφαν, ο έλληνας υπουργός Ι. Μανιάτης ως προεδρεύων τότε του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας, μαζί με άλλους 6 ομότιμούς του, τον αντικαγκελάριο, υπουργό οικονομικών της Γερμανίας και αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ , της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου. Η μοναδική ανησυχία, είναι η εξής : Να υιοθετηθεί ο εν λόγω φιλόδοξος στόχος, αλλά στην πορεία… να αναθεωρηθεί, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με τις μεγαλόπνοες ευρωπαϊκές εξαγγελίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πηγή: www.tanea.gr

Πακέτο μέτρων για ενίσχυση της οικοδομής

Πακέτο μέτρων για ενίσχυση της οικοδομής επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Ορισμένα από τα μέτρα αυτά, όπως η πρόταση για φοροαπαλλαγή του κόστους εργασιών για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και η δέσμευση 800 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τον ίδιο σκοπό, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση αρμόδιοι παράγοντες, η πρόταση για τη φοροαπαλλαγή είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, καθώς η απώλεια εσόδων που προκύπτει από την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα της δαπάνης (έως του ποσού των 15.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ) αντισταθμίζεται από την φορολογία του εισοδήματος των επαγγελματιών, το ΦΠΑ σε υλικά και εργασία, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για δέσμευση 400 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) για τη χρηματοδότηση νέου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες, ενώ άλλα 400 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό σε κτίρια του Δημοσίου και επαγγελματικής χρήσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το τρέχον πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ ΅ Οίκον» δημιούργησε 12.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσονται σε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής που πρόκειται να παρουσιαστεί το επόμενο δίμηνο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι πολιτικές στους τομείς χωροταξίας-πολεοδομίας και χρήσεων γης, καθώς και η πρόοδος του Κτηματολογίου. Όπως έγινε γνωστό τις επόμενες εβδομάδες θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ένα νομό, και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, σύστημα πληροφοριών που θα επιτρέπει στους πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις σε κάθε σημείο γης. Η εφαρμογή αυτή συγκεντρώνει σε ενιαίο σύστημα τους δασικούς χάρτες, τις περιοχές προστασίας, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα γενικά πολεοδομικά σχέδια, κ.ά. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα του τομέα ενέργειας, που σχετίζονται με την περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΣΦΑ και ΑΔΜΗΕ κ.ά.

Πηγή: www.express.gr

Ευρωπαϊκό Έργο για Βιοκλιματικές Κατοικίες

H Περιφέρεια Θεσσαλίας Συμμετέχει Σε Ευρωπαϊκό Έργο για Βιοκλιματικές Κατοικίες

Στο έργο MILD HOME συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διαρκή συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης για την προσέλκυση κάθε υπαρκτής τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση της βιοκλιματικής αντίληψης στον σχεδιασμό οικιστικών συνόλων και κτιρίων. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νοτιοανατολική Ευρώπη» σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους από την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σερβία. Το MILD HOME εστιάζει στη διερεύνηση των παραμέτρων δημιουργίας «ήπιων» κατοικιών για τους πολίτες που θα συνδυάζουν μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, μικρή κατανάλωση ενέργειας, σχεδόν μηδενικές εκπομπές ενέργειας, χαμηλό κόστος κατασκευής/ αγοράς/ ενοικίασης και προσιτές λειτουργικές δαπάνες. Οι «ήπιες» κατοικίες θα απευθύνονται στους πολίτες που επιθυμούν να ζήσουν σε οικολογικά χωριά με συνθήκες υψηλής ποιότητας ζωής, μια τάση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται με αυξητικούς ρυθμούς ανά τον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη αναπτύσσεται εντατικά με κατεύθυνση από το Βορρά προς το Νότο. Στην έως σήμερα πορεία του έργου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει σειρά ενεργειών, όπως η διερεύνηση των τοπικών αναγκών και τάσεων της Θεσσαλικής αγοράς και η ανάλυση της τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ο προσδιορισμός τοπικών δεικτών απόδοσης της Ήπιας Κατοικίας, η εκπόνηση κατασκευαστικού μοντέλου για την Ήπια Κατοικία με τεχνικές προδιαγραφές, η δημοσίευση διαγωνισμού ιδεών και η βράβευση ομάδων φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εκπόνηση προδιαγραφών και απαιτήσεων χωροθέτησης για το Οικολογικό Χωριό και η εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης για το Οικολογικό Χωριό και την Ήπια Κατοικία. Επόμενα άμεσα βήματα του έργου είναι η δημοσίευση της έκδοσης «Οικολογικό Χωριό βασισμένο στην ΗΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και η ενημέρωση Δήμων – Μελών του Covenant of Mayors για το έργο MILD HOME και για τη δημιουργία πεδίου συνεργασίας μεταφοράς τεχνογνωσίας με σκοπό την επανάληψη των πρωτοβουλιών του MILD HOME και την προώθηση της ένταξης κατασκευαστικού προγράμματος ΗΠΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ στα περισσότερα δυνατά SEAP (Sustainable Energy Actions Plans).

Πηγή: michanikos-online.gr

Κτίρια του μέλλοντος από “έξυπνα” υλικά

Τα κτίρια του μέλλοντος από «έξυπνα» υλικά σχεδιάζει μια νέα Ελληνίδα αρχιτέκτονας στην Ισπανία

τα οποία θα μπορούν -ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχονται- να μεταβάλλουν το σχήμα και τον όγκο τους σε πραγματικό χρόνο!

Η κ. Εφηλένα Μπασέτα, μαζί με τους συναδέλφους της στο Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής στην Καταλονία ( IAAC ), αναπτύσσεικατασκευές με δομές που θα ανταποκρίνονται στη θερμότητα, τον ηλεκτρισμό, την υγρασία ή την υπέρυθρη ακτινοβολία και θα μετασχηματίζονται αυτόματα, χωρίς τη χρήση μηχανισμών ή άλλων μηχανοκίνητων τεχνολογιών.

«Η ειδοποιός διαφορά αυτής της αρχιτεκτονικής μεθόδου σε σχέση με άλλα παρόμοια συστήματα είναι η εκμετάλλευση των ιδιοτήτων του υλικού της κατασκευής και ηαπουσία μηχανοκίνητων λύσεων για την επίτευξη της μεταβολής στο κτίριο. Θέλαμε, δηλαδή, να δημιουργήσουμε μια καινούργια δομή που θα μετασχηματίζεται, αντιδρώντας σε κάποιο ερέθισμα», λέει στον «Ε.Τ.» η κ. Μπασέτα, η οποία μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Για να πετύχει το στόχο της και να δημιουργήσει το πρότυπο κτίριο «transformer», η ερευνήτρια χρησιμοποίησε το «έξυπνο» υλικό Shape Memory Polymer (SMP), το οποίο είναι ένα πολυμερές που με την αύξηση της θερμοκρασίας του στους 60-70°C μεταβάλλεται από άκαμπτο σε εύκαμπτο.

«Όταν, δηλαδή, του ασκηθεί εξωτερική δύναμη παραμορφώνεται και μόλις κρυώσει, σκληραίνει, διατηρώντας την καινούργια γεωμετρία του. Όταν πάλι το υλικό ξαναθερμανθεί, επιστρέφει στην αρχική θέση μνήμης του», εξηγεί η ίδια και συμπληρώνει: «Στην τελική κατασκευή, ωστόσο, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το SMP μόνο στις αρθρώσεις, ενώ για τη γεωμετρία της κατασκευής επιλέξαμε ένα υπάρχον σχέδιο μοτίβου οριγκάμι, που εξυπηρετούσε την ανάγκη μας για την αύξηση της επιφάνειας και -κατά συνέπεια- του όγκου της κατασκευής. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώσαμε στην κατασκευή των 1,2 τ.μ. να τετραπλασιάσουμε την επιφάνειά του κατά τη μετάβασή της από κλειστή σε τελείως ανοιχτή».

Σύμφωνα με την Ελληνίδα επιστήμονα, η μελέτη «Translated Geometries», στην οποία συμμετέχουν και οι συνάδελφοι της από το IAAC, Ece Tankal και Ramin Shambayati, με υπεύθυνη τη διακεκριμένη καθηγήτρια κ. Αρετή Μαρκοπούλου, είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να επιλυθούν μέχρι να χτιστούν τα πρώτα μεταβαλλόμενα κτίρια.

«Μπορούμε, όμως, σίγουρα να μιλάμε για μεταβαλλόμενα μέρη κτιρίων, όπως όψεις, οροφές και χωρίσματα στο άμεσο μέλλον», επισημαίνει η ίδια και τονίζει ότι οι δυνατότητες μιας τέτοιας κατασκευής-συστήματος είναι αναρίθμητες και προσαρμόζονται στα ζητούμενα και τις ανάγκες ανά περίπτωση. «Στην περίπτωσή μας, η θερμοκρασία είναι το ερέθισμα για την ενεργοποίηση της μεταβολής του υλικού SMP. Θα μπορούσε, όμως, να είναι ο ηλεκτρισμός, η υγρασία, η υπέρυθρη ακτινοβολία κ.ά., ανάλογα με τις προδιαγραφές του υλικού. Μελλοντικά, βέβαια, είναι πιθανό το ερέθισμα να δίνεται και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα διάδρασης κτιρίου περιβάλλοντος. Φανταστείτε, δηλαδή, ένα σενάριο όπου η αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας θα μεταβάλει το κέλυφος του κτιρίου με τέτοιο τρόπο, ώστε να πραγματοποιείται ο βέλτιστος αερισμός και εξαερισμός. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η ανάγκη για μηχανολογικές εγκαταστάσεις και κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια», αναφέρει η ίδια και διευκρινίζει:

«Θα μπορούμε να μιλάμε, δηλαδή, για μια αρχιτεκτονική που θα μεταβάλλεται, προκειμένου να προσαρμόζεται στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα που αντλεί από εξωγενείς παράγοντες». Η κ. Μπασέτα εκτιμά, πάντως, ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα έχουμε κάποια δείγματα τέτοιων κατασκευών μεγαλύτερης κλίμακας. «Σίγουρα είναι μια διαδικασία πολύπλοκη, κατά την οποία πρέπει ο σχεδιαστής να λάβει υπ’ όψιν του πολλούς παράγοντες οι οποίοι διαρκώς μεταβάλλονται. Προϋποθέτει μια διεπιστημονική έρευνα, στην οποία χρειάζονται αρχιτέκτονες, μηχανικοί υλικών, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, προγραμματιστές, βιολόγοι κ.ά. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ψάχνουμε χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η έρευνα», καταλήγει η αρχιτέκτονας.

Πηγή: www.all4me.gr

Τα νέα της Knauf

Nέο Ενημερωτικό φυλλάδιο

Nέο Ενημερωτικό φυλλάδιο – Προσόψεις Κτιρίων «Έγχρωμοι αντιρηγματικοί σοβάδες»

Το νέο Ενημερωτικό φυλλάδιο «Έγχρωμοι αντιρηγματικοί σοβάδες» περιλαμβάνει πληροφορίες για τα υλικά εξωτερικής επίχρισης :

Aναφέρεται στην μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές τεχνοτροπίες (τριφτό, γραφιάτο) και κοκκομετρίες των σοβάδων, την ανθεκτικότητα και την αντοχή τους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, και ότι αποτελούν την ιδανική πρόταση για προστασία από τις ρηγματώσεις σε όψεις νέων ή υφιστάμενων κτιρίων.

Σας ενημερώνουμε ότι το το νέο Ενημερωτικό φυλλάδιο είναι διαθέσιμο εδώ .

Εθελοντικές αιμοδοσίες Knauf

Εθελοντικές αιμοδοσίες Knauf 01/11/14 & 07/11/14

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων η Knauf υλοποίησε στις αρχές Νοεμβρίου, 2 εθελοντικές αιμοδοσίες.

Το Σάββατο, 01/11/14, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε 14 νοσοκομεία πανελλαδικά, με παρουσία Σαμαρειτών και εργαζομένων της Knauf, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους προσέφεραν ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

Την Παρασκευή, 07/11/14, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αιμοδοσία, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Αμφιλοχία, όπου προσφέρθηκε και πάλι στους εθελοντές αναμνηστικό μπλουζάκι.

Η Knauf ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες, τους Σαμαρείτες, τον Σύλλογο καθώς και τους εργαζομένους στην εταιρία, για την συμμετοχή τους και την πολύτιμη προσφορά αίματος.

Knauf Super Finish Run

Knauf Super Finish Run - H Knauf στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών

Με αφορμή τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, η ομάδα Knauf Super Finish Run, συμμετείχε την Κυριακή 09 Νοεμβρίου στην κλασική διαδρομή αλλά και στον παράλληλο αγώνα των 10km.

Όπως και πέρυσι, η εταιρία για κάθε συμμετέχοντα προσέφερε 50€ στο "Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκατάστασης Παναγιά Ελεούσα".

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους!

1ος ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 1ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

που κάλυψε τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αρχαίος Προπάτορας όλων των Ημεροδρόμων της Γης, ο Φειδιππίδης, το 490 π.Χ. από την Αθήνα στη Σπάρτη, ένας αγώνας 245 χιλιομέτρων.

80 έλληνες και ξένοι αθλητές έλαβαν μέρος στον πρώτο δρόμο που θυμίζει κατά πολύ το γνωστό Σπάρταθλον με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιέχει ένας υπερμαραθώνιος.

Από τους 80 αθλητές τερμάτισαν μόλις οι 23 μέσα στον χρόνο των 40 ωρών που διαρκεί ο Αγώνας.

Ανάμεσά τους και ο μόνιμος πλέον μαραθωνοδρόμος της Knauf , Παναγιώτης Μαλτέζος, ο οποίος μετά από μια υπερπροσπάθεια τερμάτισε ,και ακούμπησε τα πόδια του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, 14ος σε χρόνο 37 ώρες και 48 λεπτά.

Το Xαμόγελο του Παιδιού

«Το Xαμόγελο του Παιδιού» έθεσε σε λειτουργία το Κ.Α.Κ.Ε Θεσσαλίας

Στα πλαίσια του χορηγικού προγράμματος της Knauf για το 2014, αλλά και την έμπρακτη απόδειξη αφοσίωσης σε ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύει, η εταιρεία μας παρέδωσε τις αναγκαίες ποσότητες υλικών ξηράς δόμησης που ανήλθαν στο ποσό των 500€ για την αποπεράτωση του κτιρίου του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες των παιδιών στην περιφέρεια Θεσσαλίας και με την πολύτιμη υποστήριξη ιδιωτών και φορέων έθεσε σε λειτουργία το Κ.Α.Κ.Ε. (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης) Θεσσαλίας, το οποίο υπό το συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε. παρέχει, επί του παρόντος, τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης
 • Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας
 • Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
 • Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
 • Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
 • Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειώνΔιεύθυνση Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης: Ηφαίστου 9, Λάρισα.

Ετήσια εκδρομή

Ετήσια εκδρομή του προσωπικού της KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή της KNAUF ΑΒΕΕ, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Φέτος η επιλογή του προορισμού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Knauf Interiors Hellas ΕΠΕ, πρόσφατο μέλος της οικογένειας Knauf. Πρώτος σταθμός της εκδρομής στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η Νέα Μαγνησία, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούν οι συνάδελφοι μεταξύ τους και να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Η υποδοχή ήταν θερμή και η οργάνωση άψογη. Η ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου έγινε από τον Διευθυντής Εργοστασίου της KNAUF Interiors κ. Σίμο Κωνσταντινίδη. Στην συνέχεια μίλησε ο γενικός διευθυντής της KNAUF ΑΒΕΕ κος Δημήτρης Δοντάς, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Ακολούθησε γεύμα στο προαύλιο του εργοστασίου, με ποικιλία φαγητού και ποτών, όμορφη μουσική, χαρούμενες φωνές παιδιών και συζητήσεις συναδέλφων, που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν μόνο μέσω τηλεφώνου.

Δεύτερος σταθμός, το Βυζαντινό μουσείο, όπου οι ξεναγοί ενημέρωσαν μεγάλους και μικρούς για την ιστορία των πολύ σπουδαίων εκθεμάτων του μουσείου.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με το ελεύθερο μέρος του προγράμματος, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι συμμετέχοντες για μια βόλτα στον Λευκό Πύργο, ψώνια στο κέντρο της πόλης, καφεδάκι στα πολύ όμορφα και πολυσύχναστα cafe. Ο καιρός άλλωστε ήταν υπέροχος.

Θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους της Knauf Interiors για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία τους.

Έργα αναφοράς

Παπαδοπούλειος ΟίκοςΦιλοξενίας

Παπαδοπούλειος ΟίκοςΦιλοξ
 • Παπαδοπούλειος ΟίκοςΦιλοξ
 • Παπαδοπούλειος ΟίκοςΦιλοξ

Επωνυμία: Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων), δυναμικότητας 68 κλινών στον Δήμο Καλαμάτας, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ Α.Ε.»

Μελέτη - Κατασκευή : PEOPLE ENGINEERING AND DESIGN GROUP, Διεύθυνση: ΦΕΣΣΑ 5 ΜΕΣΣΗΝΗ

Συνεργείο Ξηράς Δόμησης: Κος. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προμήθεια υλικών ξηράς δόμησης: ΚΑΤΣΟΣ ΧΡ. & ΑΘ. ΟΕ

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf:

1. W115 : Τοιχοποιία διπλού μεταλλικού σκελετού, διπλή στρώση Στάνταρντ γυψοσανίδας, με μονωτικό ορυκτοβάμβακα Ecose

2. D112 : Οροφή με γυψοσανίδες σε ανισόπεδο μεταλλικό σκελετό

3. W626 : Επένδυση σε προφίλ CW, διπλή στρώση Στάνταρντ γυψοσανίδας, με μονωτικό ορυκτοβάμβακα Ecose

4. Τοποθέτηση εξωτερικά ειδικής σανίδας Guardex (foto 1), ως υπόβαθρο για την εφαρμογή εξωτερικού συστήματος θερμομόνωσης Knauf Thermoprosopsis.

THE MET HOTEL

THE MET HOTEL
 • THE MET HOTEL
 • THE MET HOTEL

Επωνυμία: THE MET HOTEL , ιδιοκτησίας του Ομίλου Χανδρή

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Έτος κατασκευής: 2009

Μελέτη: Αρχιτεκτονικό γραφείο “ZEGE” Ζέππος – Γεωργιάδη, Αθήνα

Κατασκευή: ΕΤΕΘ Α.Ε.

Υπεργολάβος ξηράς δόμησης: ERGOTECH A.E.

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf:

1. W112 : Τοιχοποιία μονού μεταλλικού σκελετού, διπλή στρώση γυψοσανίδας

2. W625 : Επένδυση σε προφίλ CW, διπλή στρώση γυψοσανίδας

3. D112 : Οροφή με γυψοσανίδες σε ανισόπεδο μεταλλικό σκελετό

4. W384 : Μία στρώση τσιμεντοσανίδας Knauf Aquapanel, μονός μεταλλικός σκελετός και δύο στρώσεις γυψοσανίδας στην εσωτερική πλευρά. (Αποτέλεσε την ιδανική λύση ανάμεσα στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες των δωματίων)

Ποσότητες: 60.000τμ γυψοσανίδας Knauf/ 2.000τμ τσιμεντοσανίδας Knauf Aquapanel/ 180.000μ μεταλλικών προφίλ Knauf.

Παρουσίαση συνεργάτη

Κωνσταντέλλος Συστήματα Ξηράς Δό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ
 • Κωνσταντέλλος Συστήματα Ξηράς Δό
 • Κωνσταντέλλος Συστήματα Ξηράς Δό

Με αφετηρία το 1978, η εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ δραστηριοποιείται, αρχικά με τη διανομή γύψου, μετέπειτα με τη διάθεση ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης.

Επιδίωξη της αποτελεί η επιλογή και διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς. Με συνειδητή διατήρηση του οικογενειακού της χαρακτήρα, η εταιρεία προσπαθεί καθημερινά για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης, διανομής και τεχνικής υποστήριξης, πάντα προς όφελος του πελάτη. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα βρείτε ετοιμοπαράδοτα τα παρακάτω υλικά:

 • Γυψοσανίδες – Μεταλλικά Προφίλ
 • Τσιμεντοσανίδες
 • Συστήματα Εσωτερικής – Εξωτερικής Θερμομόνωσης
 • Έτοιμους Σοβάδες
 • Ορυκτές Ίνες
 • Μονωτικά Υλικά
 • Στεγανωτικά Υλικά
 • Προϊόντα Γύψου
 • Εργαλεία Ξηράς Δόμησης

Η ευρεία γκάμα προϊόντων, το ευέλικτο ωράριο, η άμεση εξυπηρέτηση, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και η τεχνική υποστήριξη καθιστούν προνομιακή την συνεργασία της εταιρείας με τεχνικές, κατασκευαστικές εταιρείες, τεχνίτες και ιδιώτες.

Τιμώντας και διευρύνοντας την εμπορική συνεργασία με την εταιρεία KNAUF σε επίπεδο προμηθευτών και έχοντας σχέσεις απόλυτης ειλικρίνειας και αξιοπρέπειας με το σύνολο των πελατών, η εταιρεία διήνυσε ένα επιτυχημένο κύκλο. Έχοντας οδηγούς τη πείρα, το ήθος και την σκληρή προσωπική εργασία ανταποκρινόμαστε στις σύνθετες απαιτήσεις της αγοράς ενσωματώνοντας σταδιακά ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα συστήματα και λύσεις στο χώρο της δόμησης και ανακαίνισης.

Θα μας βρείτε:

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 29 & 38 – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

TEL: 2109730860 – 2109765734

ΜΟΒ: 6932579591

FAX: 2130227507

MAIL: [email protected]

WEB: http://konstantellos.com