Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα Δεκέμβριος 2013

Εκπαίδευση Knauf

Knauf-ISO

Παρουσιάσεις σε εμπορικούς συνεργάτες Knauf-ISO

Η εταιρεία μας διοργάνωσε σε συνεργασία με τους εμπορικούς συνεργάτες της παρουσιάσεις και επιδείξεις εφαρμογής των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα με συμμετέχοντες συνεργεία εφαρμογής και μηχανικούς. Δείτε παρακάτω τις παρουσιάσεις που οργανώθηκαν:

 • Παρουσίαση συστημάτων δόμησης Knauf στην εταιρεία ΠΑΠΑΡΙΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Β., στην Αγιά Λάρισας, στις 20/11/2013.
 • Παρουσίαση συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf στην TRADECON AE, Λάρισα, 19/11/2013
 • Παρουσίαση συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf στην εταιρεία ΒΛΑΧΟΣ ΜΟΝΩΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε., στις 31/10/2013, στη Λάρισα
 • Παρουσίαση συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf στην εταιρεία ΑΤΣΑΣ, στις 30/10/2013, στην Κάλυμνο
 • Παρουσίαση συστήματων θερμομόνωσης & ανακαίνισης Knauf Upgrade στην εταιρεία GIPSFORM - ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, στο Άργος, στις 23/10/2013
 • Παρουσίαση συστημάτων θερμομόνωσης Knauf στην εταιρεία ΒΛΗΣΣΑΡΗΣ Ν. & ΣΙΑ Ο.Ε. στα Τρίκαλα, στις 03/10/2013

Στη σελίδα μας στο Facebook μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις.

Εκπαιδευτικά κέντρα

Εκπαιδευτικά κέντρα Αμφιλοχία - Βόλος - Θεσσαλονίκη – Κύπρος

Η Knauf ολοκληρώνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το 2013 με 26 εκπαιδευτικά σεμινάρια και 370 συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά κέντρα Αμφιλοχίας, Βόλου και Κύπρου.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και δημιουργούμε το 2014 νέο εκπαιδευτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της εταιρείας μας στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Μπείτε στο www.knauf.gr, δείτε τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το έτος 2014 και δηλώστε τη συμμετοχή σας για το σύστημα δόμησης που σας ενδιαφέρει.

Τα νέα της αγοράς

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΓΥΨΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Η KNAUF ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας και με εμφανή παρουσία σε δράσειςπου προασπίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας.

Πρόσφατη δράση, αυτή, του εμπλουτισμού με γόνο κυπρίνου της λίμνης Αμβρακίας, που έγινε στις 20 Νοεμβρίου 2013, σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και τοπικούς φορείς της περιοχής.

Επωφελούμενοι της εν λόγω δράσης και δεδομένης της ευκαιρίας, αποφασίσαμενα προσπαθήσουμε για να επισκεφθούμε τον λατομικό χώρο που γίνεται η εξόρυξη γύψου από την Γυψοβιομηχανία KNAUF.

Ύστερα από συνεννόηση με τον Δ/ντή του Εργοστασίου KNAUF κ. Κουκαριώτη Στέλιο, (υπεύθυνο για το χώρο της περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης) της άλλοτε λατομικής έκτασης, που ήδη έχει γίνει εξόρυξη του γύψου, στη περιοχή ΓΥΨΑΡΑ, εδαφικής έκτασης της Δημοτικής ΕνότηταςΜεδεώνος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, από τη γνωστή Γυψοβιομηχανία KNAUF, που δραστηριοποιείται επί χρόνια στη περιοχή.

Ο κ. Διευθυντής, προθυμοποιήθηκε να μας συνδράμει και όρισε μία ομάδα εργαζομένων της εταιρείας KNAUF, να μας ξεναγήσει, γιατί ο χώρος δεν είναι προσπελάσιμος για το κοινό.

Έχοντας εκ των προτέρων ανησυχία και προδιάθεση για την αρνητική εικόνα του λατομικού χώρου που θα αντικρίζαμε, κάνοντας συνειρμούς με παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αλλά και έχοντας εικόνα παλαιοτέρων χρόνων του συγκεκριμένου χώρου, μείναμε πράγματι έκπληκτοι, βλέποντας να απλώνεται μπροστά μας, όσο πιάνει το ανθρώπινο μάτι, ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, ένα θαυμάσιο οικολογικό πάρκο με χιλιάδες θάμνους και δέντρα φυτεμένα, περιποιημένα, «δεμένα» αρμονικά μεταξύ τους σ’ όλη την επίμαχη έκταση, με τέλεια χωροταξική μελέτη, περιφραγμένη και απόλυτα ασφαλής !

Την περιήγησή μας στο χώρο ανέλαβε ο κ. Σκεπετάρης Νεκτάριος επικεφαλής του κλιμακίου της εταιρείας, που μαζί με τους εργαζομένους: Μολώνη Γεώργιουπεύθυνο μηχανικό, Χρήστο Τίγκα Πρόεδρο εργαζομένων του εργοστασίου KNAUF, Αποστόλη Καρακώστα, Αποστόλη Γερονικολό, Παναγιώτη Μαλτέζο, Βασίλειο Μπαλάφα, και Κώστα Τσιούνη, μας ενημέρωσαν λεπτομερώς για το μεγάλο αυτό εγχείρημα που είναι μία καινοτομία στα περιβαλλοντολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Το άλσος αυτό, επεκτείνεται σε ακτίνα περίπου διακοσίων (200) στρεμμάτων και υπάρχουν σαράντα δύο (42) διαφορετικά φυτά και θάμνοι που ευδοκιμούν απόλυτα στη περιοχή μας, όπως βελανιδιές, αριές, άγριες ελιές, κουτσοπιές, ακακίες, κυπαρίσσια, λεύκες, κλπ.

Τα δέντρα επίσης που είναι φυτεμένα, ανέρχονται σε είκοσι χιλιάδες (20.000) και συνεχώς αυξάνονται.

Είναι συνδεδεμένα και ποτίζονται αυτόματα με τελειοτάτου τύπου αρδευτικό σύστημα που τροφοδοτείται από γεώτρηση, που έχει διανοιχθεί αποκλειστικά γιαυτό το σκοπό.

Τα στάδια αποκατάστασης μετά την εξόρυξη του γύψου από το έδαφος είναι τρία. Προέχει η επιχωμάτωση του εδάφους, ακολουθεί η δεντροφύτευση και η υποστήριξη των δέντρων και τελευταία γίνεται η άρδευση και η περίφραξη του χώρου.

Επίσης, στο εν λόγω πάρκο, έχουν προβλεφθεί πλατείες και αμφιθέατρα για διάφορες πολιτιστικές, οικολογικές και πανεπιστημιακές εκδηλώσεις.

Πράγματι, η όποια καλογραμμένη περιγραφή γιαυτό το συγκεκριμένο χώρο, υπολείπεται κατά πολύ της εικόνας, η οποία πέρα της θελκτικής καταπράσινης φύσης, σε συνδυασμό με την πανοραμικότητα της λίμνης, δημιουργεί ένα υπέροχο οπτικό θέαμα.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στους εργαζομένους της εταιρείας, που είναι επιφορτισμένοι με την συντήρηση και προστασία αυτού πανέμορφου πάρκου που με εντυπωσιακή αγάπη και προσήλωση μεριμνούν με μεράκι και περισσή φροντίδα για την περιποίηση του χώρου και των δέντρων, κλέβοντας πολλές φορές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους.

Με δική τους μέριμνα, όπως είπαν με υπερηφάνεια, αναπαράγουν σε φυτώρια, δύσκολα είδη δέντρων όπως το πουρνάρι κλπ δέντρα, για να διανθίσουν πιο αποτελεσματικά τη φυσική χλωρίδα της περιοχής μας και ν’ αναδείξουν μια καινοτόμα περιβαλλοντολογική δράση στη καρδιά του Ξηρομέρου.

Στεκόμαστε με σεβασμό στο έργο τους, είμαστε συμπαραστάτες τους στην προάσπιση του περιβάλλοντος και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι το έργο τους, που θα αποφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ανεκτίμητης αξίας για την περιοχή μας.

Ως επίλογο όλων των παραπάνω, φαίνεται πλέον ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. Η αρμονική και αγαστή συνύπαρξη της βαριάς βιομηχανίας με την αγάπη και την ευαισθησία για το περιβάλλον μπορεί να επιφέρει θαυμάσια αποτελέσματα…

Πηγή: konopinanews.blogspot.gr

 • Εξοικονόμηση Ενέργειας

Επτά Σημεία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τη Στήριξη της Οικοδομής

«Επτά σημεία για την εξοικονόμηση Ενέργειας και τη στήριξη της οικοδομής»

Εισήγηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Διεθνές Ενεργειακό και Οικονομικό Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία, που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το Ατλαντικό Συμβούλιο (AtlanticCouncil) :

Πρώτο :

Βασική προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας, θα είναι η συζήτηση επί του “Πλαισίου Στρατηγικής 2030” για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Η δυναμική της ενεργειακής αποδοτικότητας παραμένει ακόμα υψηλή. Τα δύο τρίτα του οικονομικού δυναμικού της ενεργειακής αποδοτικότητας παραμένουν αναξιοποίητα.

Το βασικό μήνυμα είναι απλό: δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε ενέργεια, από τη στιγμή που η φθηνότερη μορφή ενέργειας είναι αυτή που δεν καταναλώνεται.

Η κρίση αποτελεί μια ευκαιρία για την υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου. Ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν μπορεί να επιτευχθεί το διπλό μέρισμα. δηλαδή ταυτόχρονη επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων και οικονομικής ανάπτυξης που να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Δεύτερο :

Ο οικιακός τομέας θεωρείται τομέας προτεραιότητας για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για παραγωγή περισσότερης ενέργειας, ακόμη και αν αυτή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, αν τελικά αυτή καταναλωθεί μέσω σπάταλης χρήσης στα κτίρια, στις μεταφορές, στα δίκτυα κτλ. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για την εφαρμογή τυχόν άλλων πολιτικών. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί το μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και αναξιοποίητο κοίτασμα ενεργειακής πηγής σε πολλές χώρες.

Τρίτο :

Στην Ε.Ε., η Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα αποτελεί το ρυθμιστικό πλαίσιο, με το οποίο – μεταξύ άλλων – δημιουργείται η απαίτηση από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να :

1. Ανακαινίζουν κάθε χρόνο το 3% της συνολικής επιφάνειας των κτιρίων αρμοδιότητάς τους.

2. μηχανισμών της αγοράς όπως τα λευκά πιστοποιητικά, εθελοντικές συμφωνίες, συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης μέσω των εταιρειών παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).Αγοράζουν μόνο προϊόντα, υπηρεσίες και κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Η αντίστοιχη αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα έτη, εν όψει της δημιουργίας μιας δέσμης μέτρων και δεσμεύσεων. Μια νέα μορφή υπηρεσιών αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της, υποβοηθούμενη από τη δημιουργία

Ο στόχος είναι να αλλάξει η καθημερινή ζωή των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την ενεργειακή τους συμπεριφορά, να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση κόστους και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ σε επίπεδο βιομηχανίας, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων από 2.000.000 θέσεων εργασίας.

Τέταρτο :

Στην Ελλάδα, μια χώρα η οποία είναι από τις πιο ενεργοβόρες περιοχές της Ευρώπης, η προσπάθεια που έχει γίνει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι τεράστια.

Έχει υιοθετηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο, ούτως ώστε το αργότερο έως τις 31.12.2019, όλα τα νέα κτίρια θα υποχρεωθούν να έχουν προδιαγραφές σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Όσον αφορά τα νέα κτίρια που στεγάζουν κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, η υποχρέωση αυτή θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο έως τις 31.12.2018.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», το οποίο αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα των κατοικιών, είναι το βασικό σχετικό πρόγραμμα της Ελληνικής Πολιτείας.

Το πρόγραμμα καλύπτει παλιά κτίρια, των οποίων οι ιδιοκτήτες πληρούν ορισμένα οικονομικά κριτήρια χαμηλού εισοδήματος.

Το πρόγραμμα είναι ήδη ένα πολύ πετυχημένο μέτρο, καθώς περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά έχουν επωφεληθεί και προγραμματίζουμε τη συνέχιση του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος, σχεδόν 800 εκατ. ευρώ για περίπου 70.000 σπίτια θα διατεθούν στην πραγματική οικονομία. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται σε περίπου 40% με προφανή άμεσο οικονομικό όφελος για τους πολίτες.

Πέμπτο :

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου , υπάρχει υπερπροσφορά κτιρίων και σπιτιών, καθώς η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μια σημαντική ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ο τομέας των κατασκευών έχει σχεδόν καταρρεύσει και η ανάγκη για την υιοθέτηση ενός νέου προσανατολισμού στον κατασκευαστικό τομέα είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Ως εκ τούτου, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα του κατασκευαστικού τομέα. Τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το μέλλον της κατασκευής είναι πλέον η ανακαίνιση και η ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων.

Έκτο :

Η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων εξαρτάται σημαντικά και από την πρόοδο της τεχνολογίας, όπου ένας πολλά υποσχόμενος κλάδος είναι η νανο-τεχνολογία. Η νανο- τεχνολογία είναι μεγάλη πρόκληση για την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, καθώς έχει πλήθος εφαρμογών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Μερικά παραδείγματα είναι: υψηλής απόδοσης μονωτικά υλικά , πιο ανθεκτικά και ελαφριά δομικά υλικά, ευφυή συστήματα διαχείρισης ενέργειας για τον φωτισμό και τη ροή θερμότητας, συστήματα φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Έβδομο :

Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλός και κατ’ επέκταση πολύ μεγάλη είναι και η προσπάθεια που απαιτείται προκειμένου να δημιουργηθούν πιο βιώσιμες και έξυπνες πόλεις, με κτήρια μηδενικών εκπομπών και βιώσιμες αστικές μεταφορές. Τα αναμενόμενα οφέλη είναι πολλά και σχετίζονται κυρίως με την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου.

Πηγή : buildingthefuture.gr

Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων

Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων: Συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Μέσα σε Δύο Μήνες Ζητά η ΕΕ

«Την πλήρη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της νομοθεσίας της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» (οδηγία 2010/31/ΕΕ) ζητεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλιμακώνοντας τις πιέσεις της προς τις ελληνικές Αρχές. Ειδιικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή «συμπληρωματικής αιτιολογημένης γνώμης» για το θέμα.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη- μέλη πρέπει να θεσπίσουν και να εφαρμόζουν ελάχιστες απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και να εξασφαλίζουν την ενεργειακή πιστοποίηση κτιρίων και την τακτική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

Επιπροσθέτως, η οδηγία απαιτεί από τα κράτη- μέλη να εξασφαλίσουν ότι από το 2021 όλα τα νέα κτίρια θα είναι κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η οδηγία έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο ελληνικό δίκαιο έως τις 9 Ιουλίου 2012.

Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα, όπως και η Μάλτα, μεταξύ των κρατών της ΕΕ, δεν έχουν μεταφέρει πλήρως τις διατάξεις της ΕΕ στο εθνικό τους δίκαιο, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αν τα δυο κράτη- μέλη δεν εκπληρώσουν τη νομική τους υποχρέωση εντός δύο μηνών, μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή τους στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πηγή : buildingthefuture.gr

Αρμολόγηση γυψοσανίδων

Η αρμολόγηση και το φινίρισμα είναι αποφασιστικοί παράγοντες στην αξιολόγηση της ποιότητας του δομικού στοιχείου

Η αρμολόγηση και το φινίρισμα είναι αποφασιστικοί παράγοντες στην αξιολόγηση της ποιότητας του δομικού στοιχείου και ιδιαίτερα της τελικής του επιφάνειας. Τα συστήματα αρμολόγησης Knauf είναι ειδικά εξελιγμένα και βασίζονται στην διαμόρφωση των άκρων των γυψοσανίδων και στην ποιότητα του υλικού αρμολόγησης. Η αρμολόγηση με υλικά Knauf σύμφωνα με τις προδιαγραφές διασφαλίζει κατασκευή υψηλής αντοχής και επιφάνεια κορυφαίας επιπεδότητας.

Προετοιμασία πριν την αρμολόγηση

Πριν την αρμολόγηση οι γυψοσανίδες πρέπει να ελέγχονται αν είναι σταθερά βιδωμένες και οι κεφαλές των βιδών να μη προεξέχουν. Εκδορές, μικρές τρύπες και ρωγμές πρέπει να επιδιορθώνονται με Knauf-Fugenfüller ή Uniflott. Τα κατά πλάτος κομμένα άκρα των γυψοσανίδων δεν περικλείονται από χαρτί και πρέπει πριν το στοκάρισμα να πλανίζονται υπό γωνία 45° μοιρών κατά τα 2/3 του πάχους της γυ-ψοσανίδας και η ακμή του κομμένου χαρτιού από την εμφανή πλευρά να γυαλοχαρ-τίζεται. Οι αρμοί πρέπει να ξεσκονίζονται και αν είναι δυνατόν να ασταρώνονται.

Η αρμολόγηση πρέπει να γίνεται όταν δεν αναμένονται πλέον συστολές ή διαστολές των γυψοσανίδων λόγω μεταβολών της σχετικής υγρασίας ή θερμοκρασίας στο χώρο τοποθέτησης και πρέπει να αποφεύγεται η απότομη θέρμανση του χώρου μετά την αρμολόγηση. Η θερμοκρασία του χώρου κατά την διάρκεια της αρμο-λόγησης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10 °C. Υγρές κατασκευές δαπέδων πρέπει να έχουν περατωθεί διότι η υγρασία εμποδίζει το στέγνωμα και διογκώνει τους αρμούς.

Γενικές οδηγίες στοκαρίσματος

Σε περίπτωση πολλαπλών στρώσεων γυ-ψοσανίδας γεμίζονται απλά οι αρμοί των εσωτερικών στρώσεων ενώ οι αρμοί της τελευταίας στρώσης στοκάρονται κανονικά. Συγκεκριμένα οι αρμοί γεμίζονται και αργότερα ξύνεται το υλικό που προεξέχει. Στο δεύτερο στάδιο εργασίας το υλικό απλώνεται και επιπεδώνεται με μεγάλη σπάτουλα για να δημιουργηθούν λεία περάσματα από γυψοσανίδα σε γυψοσανίδα. Συνιστάται στους αρμούς των κομμένων άκρων της τελευταίας στρώσης να γίνεται στοκάρισμα με χρήση ταινίας αρμού ανεξάρτητα από το υλικό αρμολόγη-σης. Επίσης στοκάρονται τα σημεία εσοχών από τις βίδες στερέωσης. Απαιτείται το στοκάρισμα των βιδών μόνο της τελευταίας στρώσης. Ατέλειες στο τέλος των εργασιών βελτιώνονται με τριβίδι.

Πρέπει να προετοιμάζεται πάντα τόσο υλικό, όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο χρόνο εργασιμότητάς του. Υλικό που αρχίζει να πήζει δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Για την εφαρμογή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνήθης σπάτουλα, βιδοσπάτουλα, ή ορθογώνια σπάτουλα με χερούλι. Τα δοχεία των ετοιμόχρη-στων υλικών δεν πρέπει να παραμένουν για πολύ ώρα ανοιχτά για να μη στεγνώνει το περιεχόμενο. Τα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται και να ξεπλένονται καλά με νερό αμέσως μετά την εργασία. Τα υλικά αρμολόγησης και φινιρίσματος Knauf πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτούσια χωρίς να αναμιγνύονται με άλλα υλικά που αλλοιώνουν τις ιδιότητές τους. Η εργασία ολοκληρώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις ποιότητας της τελικής επιφάνειας. Ακόμη και φινιρίσματα όπως Stuko Veneziano ή λούστρο εφαρμόζονται άψογα στις επιφάνειες κατασκευών από γυψοσανίδα.

Πηγή : buildingthefuture.gr

50/50 max

Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του προγράμματος «50/50 max»

Ολοκληρώθηκε η 2η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet «50/50max–Επέκταση της πρωτοβουλίας 50/50: ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια», που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πρόοδος εργασιών που έχει πραγματοποιηθεί εκ μέρους των 16 εταίρων από χώρες της Ευρώπης. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος στο πρόγραμμα.

Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και δημιουργία ενός δικτύου 500 σχολείων και 48 ακόμη άλλων δημόσιων κτιρίων στην Ευρώπη, με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης εντάσσει στο ευρωπαϊκό αυτό δίκτυο 100 σχολεία (δημοτικά- γυμνάσια- λύκεια), καθώς και 6 ακόμη δημόσια κτίρια. Η Περιφέρεια της Κρήτης αποτελεί το Συντονιστή Εταίρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο εργασιών που αφορούν στην εφαρμογή της μεθοδολογίας του προγράμματος στο σύνολο των 500 σχολείων στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 max βασικός άξονας συζήτησης αποτέλεσε επίσης η ουσιαστική συμβολή των εταίρων μέσω των στρατηγικών που μπορούν να αναπτύξουν τόσο σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2020 αναφορικά με την εξοικονόμηση της ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στη συνάντηση εργασίας η Συντονίστρια του προγράμματος Euronet 50/50 max, Δρ Ε. Χατζηγιάννη, Αν. Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Ηρακλείου, της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Πηγή : buildingthefuture.gr

Τα νέα της Knauf

Αρχαιολογικό Συνέδριο

Χορηγία της Knauf στο 2ο Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους» διοργανώνει η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Kατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστεί το πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο που έχει συντελεστεί και συντελείται στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα τόσο από τη ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ όσο και από τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές στην Ελλάδα.

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Εδαφοτεχνικές Εφαρμογές DuPont

Ανακαλύψτε τις λύσεις της DuPont σε εδαφοτεχνικές εφαρμογές με τις γεωκυψέλες DuPont Plantex GroundGrid και τα γεωυφάσματα DuPont Plantex Geoproma.

Ανακαλύψτε τις λύσεις της DuPont σε εδαφοτεχνικές εφαρμογές με τις γεωκυψέλες DuPont Plantex GroundGrid και τα γεωυφάσματα DuPont Plantex Geoproma.

Οι γεωκυψέλες DuPont Plantex GroundGrid έχουν τρισδιάστατη κυψελοειδής δομή βασισμένη σε μη-υφασμένο, 100% πολυπροπυλένιο, είναι κατάλληληλες για τη σταθεροποίηση επιφανειών και η χρήση τους ενδείκνυται για:

 • τη δημιουργία επιφανειών αποστράγγισης
 • σταθεροποίηση χαλικοστρωμένων επιφανειών σε οικιστικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και μονοπάτια
 • να αποτρέπει τη διάβρωση επικλινών εδαφών και πρανών σε μικρές λίμνεςΤο DuPontTM Plantex® Geoproma® είναι άσηπτο γεωύφασμα από 100% θερμικά συνδεδεμένο πολυπροπυλένιο, είναι κατάλληλο για σταθεροποίηση, διαχωρισμό και διήθηση του εδάφους και με τη χρήση του:
 • δεν διασκορπίζεται η στρώση αδρανών στο υπέδαφος και συγκρατείται το χώμα ώστε να μην οδεύσει στο σύστημα αποστράγγισης.
 • εξασφαλίζεται η κατασκευή απο καθιζήσεις εδαφών για μακρύ χρονικό διάστημα. Τα διηθητικά του χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν συνεχή αποστράγγιση.
 • εξασφαλίζεται η λειτουργία του καθώς είναι χημικά αδρανές, δεν αποσυντίθεται και είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κατεβάστε στον υπολογιστή σας τις Τεχνικές Προδιαγραφές εδώ .

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ συμμετείχε στις ακόλουθες εκθέσεις κατά τη διάρκεια του Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013.

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ συμμετείχε στις ακόλουθες εκθέσεις κατά τη διάρκεια του Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013.

1. PASSIEXPO 2013, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο 25-26 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Στο συνέδριο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις λύσεις που προσφέρουμε στο σχεδιασμό και υλοποίηση του παθητικού κτηρίου καθώς και για τις καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις σχετικά με τις έντονες απαιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος. Επίσης, διεξήχθησαν τεχνικές παρουσιάσεις για τις μεμβράνες DuPont και τα συστήματα θερμομόνωσης Knauf από τα στελέχη της Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. και της DuPont.

2. Εξecoνομώ 2013, στο σταθμό του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, από Πέμπτη 07 Νοεμβρίου έως Σάββατο 09 Νοεμβρίου. Συμμετείχαμε με το συνεργάτη μας ΗΛ.& ΣΤ.ΚΟΥΡΤΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΒΒΕΕ (http://www.kourtis-sa.gr) όπου παρουσιάσαμε από κοινού τα συστήματα θερμομόνωσης & ανακαίνισης του προγράμματος Knauf Upgrade.

Knauf win

Knauf win: Nέος διαγωνισμός στο Facebook "Πάστες ή σκόνες;"

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ διοργάνωσε διαγωνισμό στη σελίδα της στο Facebook με τίτλο «Πάστες ή σκόνες;»

Στο διαγωνισμό είχατε τη δυνατότητα να ψηφίσετε το υλικό που προτιμείτε για το σπατουλάρισμα των κατασκευών σας, να μοιραστείτε την επιλογή σας με τους φίλους σας και να μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε:

1ο βραβείο: Φιλοτέχνηση επαγγελματικού οχήματος

2ο βραβείο: Σετ σπάτουλας

3ο - 20ο βραβείο: Καπέλο Knauf Win

Έως σήμερα το 42% των ψηφοφόρων προτιμά τα υλικά σε σκόνη ενώ το 58% τα υλικά σε πάστα.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών στη σελίδα μας στο Facebook.

Κάντε Like στη σελίδα μας https://www.facebook.com/KnaufGR, πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και μοιραστείτε την προτίμησή σας με τους φίλους σας.

Knauf Sheetrock Run

Συμμετοχή της Knauf στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Συμμετοχή της Knauf στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών. Στελέχη του ομίλου Knauf από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας για έναν καλύτερο και ανθρώπινο κόσμο.

H ομάδα της Knauf αποτελούμενη από 21 στελέχη συμμετείχε σε όλους τους αγώνες και δώρισε 1.050€ στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως "η Παναγία Ελεούσα". Το εργαστήρι είναι φιλανθρω­πικό Σωματείο, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγεί­ας και της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, ειδική αγωγή, συμβου­λευτική, ψυχολογική στήριξη, δια βίου εκπαίδευση και φροντίδα σε 120 άτομα, ηλικίας άνω των 15 ετών με νοη­τική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους!!!

Knauf Weather

Νέα υπηρεσία Knauf Weather - Καιρός για στοκάρισμα

Νέα υπηρεσία Knauf Weather - Καιρός για στοκάρισμα, στο www.knauf.gr.

Προετοιμαστείτε για το στοκάρισμα & το σοβάτισμα της κατασκευής σας και πριν ξεκινήσετε για το εργοτάξιο ελέγξτε τον καιρό για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις εφαρμογές σας.

Δείτε το Knauf Weather εδώ .

Knauf Direct

Νέα υπηρεσία Knauf Direct – Ερωτήσεις προς Knauf

Νέα υπηρεσία Knauf Direct – Ερωτήσεις προς Knauf, στο www.knauf.gr.

Αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με τη χρήση των συστημάτων μας; Θέλετε να λάβετε κάποιο από τα πιστοποιητικά μας; Επιθυμείτε να λάβετε γενική ενημέρωση για τα συστήματά μας; Επιθυμείτε να λάβετε προσφορά από εμπορικό μας συνεργάτη για τα συστήματά μας;

Μπείτε στο www.knauf.gr , στείλτε μας το ερώτημα σας και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Knauf θα σας απαντήσει σύντομα (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00πμ - 16:00μμ). Επιλέξτε την κατηγορία του ερωτήματος, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καταχωρήστε το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επίλυσή του.

Στο Knauf Direct έχουμε τις απαντήσεις για εσάς σε όλα τα θέματα Τεχνικής & εμπορικής υποστήριξης, ζήτησης πιστοποιητικών και παραπόνων.

Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας

Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013 και Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος 2013 της ΠΑΣΕΠΠΕ

Η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ συμμετείχε στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013 http://ow.ly/qzUjM και στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος 2013 της ΠΑΣΕΠΠΕ http://ow.ly/qzUlm.

Συμμετείχαμε στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εταιρικό πρόγραμμα ανακαίνισης και θερμομόνωσης Knauf Upgrade στην ενότητα “Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά” ενώ στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος παρουσιάσαμε την προσφορά μας στις ακόλουθες ενότητες:

1. Ενέργειες βελτιστοποίησης της διαχείρισης της ενέργειας και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας κατά την παραγωγή

2. Αποκατάσταση του φυσικού τοπίου του ορυχείου εξόρυξης & περιορισμός της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος

3. Περιορισμός και διαχείριση εταιρικών ή βιομηχανικών απορριμμάτων ή αποβλήτων

4. Περιορισμός παραμέτρων που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή

Η εταιρεία μας ανακηρύχτηκε Επίτιμο Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ)

Έργα αναφοράς

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Επωνυμία: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Υπεύθυνος ιατρός: Κλειτσακης Αθανασιος

Αρχιτέκτων μηχανικός: Ευαγγελοπούλου Ελένη

Εργασίες γυψοσανίδας: Κανατάς Χρήστος

Προμήθεια υλικών ξηράς δόμησης: Γ.Κ .ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf:

1. Αναρτημένη οροφή γυψοσανίδας D112

2. Διαχωριστικά γυψοσανίδας σε μεταλλικό σκελετό W111 & W112

ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 • ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επωνυμία: ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κατασκευή: P&C Development

Αρχιτέκτων μηχανικός: Τ.Υ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εργασίες γυψοσανίδας: Φραγιουδάκης Γεώργιος

Προμήθεια υλικών ξηράς δόμησης: Αφοι Μπαξεβάνη

Περίοδος υλοποίησης: 2012-2013

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf.

1. Συστήματα τοιχοποιίας ξηράς δόμησης σε μεταλλικό σκελετό W111, W112.

2. Συστήματα επενδύσεων ξηράς δόμησης σε μεταλλικό σκελετό W623, W625,

3. Συστήματα οροφών ξηράς δόμησης αναρτημένες από μεταλλικό σκελετό D112,

4. Συστήματα αποσπώμενων οροφών lightT-System24 AMF

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ
 • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Επωνυμία: AQUILA ATLANTIS HOTEL

Κατασκευή: Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΩΝ AQUILA

Αρχιτέκτων μηχανικός: ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Εργασίες γυψοσανίδας: ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ AQUILA

Προμήθεια υλικών ξηράς δόμησης: ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

Περίοδος υλοποίησης: 2013

Πληροφορίες: Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf.

1. Συστήματα τοιχοποιίας ξηράς δόμησης σε μεταλλικό σκελετό W112.

2. Συστήματα επενδύσεων ξηράς δόμησης σε μεταλλικό σκελετό W623.

3. Συστήματα τοιχοποιίας τσιμεντοσανίδας Aquapanel για υγρούς χώρους W383I.

4. Συστήματα οροφών ξηράς δόμησης αναρτημένες από μεταλλικό σκελετό D112.

5. Συστήματα αποσπώμενων οροφών lightT-System24 AMF.

Παρουσίαση συνεργάτη

Αφοί Αθ. Γκαμπεση Α.Ε.

Αφοί Αθ. Γκαμπεση Α.Ε.
 • Αφοί Αθ. Γκαμπεση Α.Ε.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας οικοδομικών υλικών από την δεκαετία του ‘60 στην πόλη της Καστοριάς.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας οικοδομικών υλικών από την δεκαετία του ‘60 στην πόλη της Καστοριάς.

Το 1978 εγκαταστάθηκε στους Μανιάκους Καστοριάς σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 12.000 μ2 με στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους 2.500 μ2 και τριώροφο κατάστημα 500 μ2 (γραφεία - εκθεσιακός χώρος - κατάστημα λιανικής).

Από το 2002 λειτουργεί με την μορφή την ανώνυμης εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο Αφοί Αθ. Γκαμπεση Α.Ε.

Τον Ιανουάριο του 2001 η εταιρία πιστοποιήθηκε κατά ISO9002 για την αποθήκευση, διακίνηση και πώληση κατασκευαστικών υλικών και προϊόντων.

«wholesale and delivery of construction material and products».

Σήμερα η επιχείρηση απασχολεί 13 εργαζόμενους σε διάφορες θέσεις εργασίας.

Έχει στόλο 6 φορτηγά 2 συρόμενα 40 τόνων, 3 γερανοφόρα έως 25 μέτρα ύψος, 1 φορτηγάκι 1 τόνου και 3 μηχανήματα έργου 2 κλάρκ και 1 φορτωτάκι για τις ανάγκες την επιχείρησης καθώς και για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.

Η επιχείρηση συνεργάζεται με περίπου 400 προμηθευτές (εισαγωγείς – βιομηχανίες – βιοτεχνίες - εμπόρους χονδρικής) με μια γκάμα περίπου 12.000 κωδικών προϊόντων.

Μέσω του προγράμματος Knauf – Upgrade υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις μας δίνοντας ώθηση στον κρίσιμο, για την περιοχή της Καστοριάς, τομέα της εξωτερικής θερμομόνωσης

Σε εμάς θα βρείτε πλήρη γκάμα προϊόντων ξηράς δόμησης, καθώς και πολλά ακόμα δομικά υλικά όπως μονωτικά, στεγανωτικά, επισκευαστικά και άλλα.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιαδήποτε σχόλιο ή ερώτηση θέλετε να κάνετε σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Μανιάκοι Καστοριά

52100

ΤΗΛ: 24670 – 80003/80355

FAX: 24670 - 80571

EMAIL: [email protected]

WEB: http://www.gkabesis.gr/