Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα Φεβρουάριος 2014

Εκπαίδευση Knauf

Παρουσιάσεις σε μηχανικούς

Συνεργασία της Knauf με τον εκπαιδευτικό όμιλο MASTER

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης προς τον τεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα τους ενεργειακούς επιθεωρητές κτηρίων σας ενημερώνουμε για τη νέα συνεργασία της εταιρείας μας με τον εκπαιδευτικό όμιλο MASTER.

Στα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης της MASTER, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών, μηχανικοί της εταιρείας Knauf θα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κατάρτισης στα συστήματα θερμομόνωσης Knauf και στις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία μας στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια. Οι υποψήφιοι ενεργειακοί επιθεωρητές εκτός των συστημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα τεχνικά θέματα και λεπτομέρειες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια μελέτης, εφαρμογής και αξιολόγησης των συστημάτων σε νέα και υφιστάμενα κτήρια.

H MASTER AE είναι από τα πρώτα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που πιστοποιήθηκαν, διαθέτει παραρτήματα σε 11 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας: Ν.Αττικής (Αργυρούπολη, Χαλάνδρι, Ν.Ηράκλειο, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος), Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κιάτο Κορινθίας, Αγρίνιο και Λευκάδα και έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει περισσότερες από 5.000.000 ανθρωποώρες κατάρτισης συνολικά 15.000 άνεργων και 20.000 εργαζόμενων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον όμιλο MASTER www.master.com.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης και τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις των συστημάτων Knauf θα ενημερώνεστε στο www.knauf.gr, στη σελίδα μας στο Facebook & Twitter καθώς και εδώ .

Εκπαιδευτικά κέντρα

Εκπαιδευτικά κέντρα Αμφιλοχία - Βόλος - Θεσσαλονίκη

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα εκπαιδευτικά κέντρα Αμφιλοχίας, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Κύπρου έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα μας για όλο το έτος του 2014. Εδώ
μπορείτε να δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια και να δηλώσετε συμμετοχή για εσάς και τους τεχνίτες σας.

Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται καλύπτουν πλήρως τα συστήματα δόμησης Knauf χωρίζονται στις παρακάτω θεματολογίες:

 • Εσωτερικές τοιχοποιίες ξηράς δόμησης
 • Εσωτερικές οροφές ξηράς δόμησης
 • Έτοιμοι σοβάδες & Thermoprosopsis
 • Aquapanel & Thermoprosopsis
 • Τεχνικό - εμπορικό για στελέχη πωλήσεων

Δηλώστε συμμετοχή και εκπαιδευτείτε από τους ειδικούς της δόμησης.

Knauf-ISO

Παρουσιάσεις σε εμπορικούς συνεργάτες Knauf-ISO

Η εταιρεία μας διοργανώνει σε συνεργασία με τους εμπορικούς συνεργάτες της παρουσιάσεις και επιδείξεις εφαρμογής των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα με συμμετέχοντες συνεργεία εφαρμογής και μηχανικούς. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί παρουσιάσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Πλέον μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μελλοντικές παρουσιάσεις εμπορικών συνεργατών εδώ
και παράλληλα να δηλώνετε συμμετοχή.

Δείτε τις επόμενες παρουσιάσεις συστημάτων δόμησης Knauf σε εμπορικούς συνεργάτες και δηλώστε συμμετοχή να τις παρακολουθήσετε.

Νέο εκπαιδευτικό κέντρο

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια στο νέο εκπαδιευτικό κέντρο στη Λεμεσσό.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν τα σεμινάρια για το 2014, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 05 Φεβρουαρίου το Σεμινάριο THERMOPROSOPSIS στο νέο αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό μας κέντρο στην Sakret Zeipekkis υπό την αιγίδα των Knauf Cyprus και Sakret Zeipekkis.

Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε μηχανικούς, κατασκευαστές και τεχνίτες και η ανταπόκριση για συμμετοχή σ’ αυτό ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς. Οι 13 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρει το Σύστημα THERMOPROSOPSIS, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην πρακτική επίδειξη του συστήματος. Στην εκπαιδευτική αυτή ημερίδα πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική επίδειξη του εξωτερικού συστήματος THERMOPROSOPSIS.

Η παρουσία της SAKRET ZEIPEKKIS και KNAUF Κύπρου ήταν δυναμική και επιτυχής αφού κατάφεραν να δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για το σεμινάριο ΤΗΕRMOPROSOPSIS, έχει ήδη προγραμματιστεί έκτακτο σεμινάριο στις 19 Φεβρουαρίου 2014.

Τα νέα της αγοράς

Αντισεισμική δόμηση

Αντισεισμική δόμηση με συστήματα ξηράς δόμησης σε μεταλλικά κτήρια

Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν σημαντική θέση στον οικοδομικό χάρτη της χώρας μας και συνδυάζονται ιδανικά με τα συστήματα ξηράς δόμησης που μονώνουν και πυροπροστατεύουν το χαλύβδινο φορέα, ενώ ακολουθούν την ελαστική του συμπεριφορά. Τα συστήματα ξηράς δόμησης είναι ιδανικά για την ολοκλήρωση της εξωτερικής και εσωτερικής δόμησης μεταλλικών κτιρίων, αφού συνδυάζουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα του χαλύβδινου σκελετού με αυτά των γυψοσανίδων και των τσιμεντοσανίδων, δηλαδή το χαμηλό βάρος και την αντισεισμικότητα με τις κορυφαίες επιδόσεις σε πυροπροστασία, ηχομόνωση, θερμομόνωση, καθώς επίσης και την ταχύτητα κατασκευής. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η μείωση του συνολικού κόστους κατασκευής.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα I-SSB εξετάστηκε η δυναμική συμπεριφορά των συστημάτων ξηράς δόμησης σε συνδυασμό με μεταλλικό φέρων σκελετό κτιρίου και τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν αποκαλυπτικά για τους ερευνητές. Για τους σκοπούς του προγράμματος κατασκευάστηκε ένα πραγματικό κτίριο, στο εργοστάσιο της Knauf στην Αμφιλοχία στο όπου εφαρμόστηκαν συστήματα δόμησης προηγμένης αντισεισμικής τεχνολογίας. Παράλληλα, το ίδιο ακριβώς κτίριο σε μικρότερη κλίμακα κατασκευάστηκε και ελέγχθηκε στη σεισμική τράπεζα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε διάφορες συνθήκες σεισμικής δραστηριότητας (έως και όπου και ανταποκρίθηκε χωρίς την παραμικρή απώλεια αντοχής ή ζημιάς σε τοίχους, οροφές, δάπεδο και σκελετό.

Δείτε το video της δοκιμής του αντισεισμικού κτιρίου στη σεισμική τράπεζα του ΕΜΠ

Εξωτερικές τοιχοποιίες με τσιμεντοσανίδα

Μετά την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού τα συστήματα τσιμεντοσανίδων Aquapanel μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως δίνοντας καθαρές και ευέλικτες λύσεις. Οι πιστοποιημένες εξωτερικές τοιχοποιίες ξηράς δόμησης με τσιμεντοσανίδες εξασφαλίζουν τη δραστική μείωση του χρόνου και του περιττού βάρους της κατασκευής, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης, ηχμομόνωσης και πυροπροστασίας.

Εσωτερικές τοιχοποιίες με γυψοσανίδα

Οι εσωτερικοί τοίχοι με γυψοσανίδες και μονωτικό υλικό προσφέρουν μοναδική αντισεισμική προστασία. Επιπλέον, ανακουφίζουν το φέροντα οργανισμό απο περιττές φορτίσεις λόγω του χαμηλού τους βάρους. Επίσης, μειώνουν δραστικά το χρόνο κατασκευής ολόκληρου του κτιρίου και δίνουν μοναδική αισθητική στο χώρο λόγω της απαράμιλλης τελικής τους επιφάνειας. Η πυροπροστασία των συστημάτων ξηράς δόμησης μπορεί να φτάσει έως και τις τρείς ώρες.

Εσωτερικές οροφές με γυψοσανίδα

Τα συστήματα οροφών με γυψοσανίδες δίνουν μοναδική σχεδιαστική ευελιξία στο μελετητή αφού μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδες, κεκλιμένες, καμπυλωτές και θολωτές κατασκευές. Παρέχουν άψογη τελική επιφάνεια και συμβάλουν μοναδικά στη διακόσμηση του χώρου. Παράλληλα δημιουργούν τον απαραίτητο κενό χώρο για τη διέλευση των υδραυλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και συστημάτων πυρόσβεσης.

Εσωτερικά δάπεδα με ειδικές ινοπλισμένες γυψοσανίδες

Το σύστημα δαπέδου αποτελείται από πλάκες ινοσανίδων που παράγονται με βάση τον ειδικό γύψο GIFAtec προσδίδοντας στο δάπεδο εξαιρετική αντοχή και φέρουσα ικανότητα έως και 600kg/m2. Οι πλάκες δαπέδων μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στη μεταλλική κατασκευή από χαλύβδινες διατομές με αξονική απόσταση 60cm, προσφέροντας μοναδική λύση για κατασκευή δαπέδων και παταριών ενώ αποτελούν το ιδανικό υπόστρωμα για επικόλληση πλακιδίων, επίστρωση laminate ή μοκέτας. Η ταχύτητα κατασκευής και η απόλυτη επιπεδότητα του δαπέδου είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα του συστήματος. Οι πλάκες είναι άκαυστες κατηγορίας Α1.

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ: Ποια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα θα χρηματοδοτηθούν

Σε ποσοστά από 40% έως 60% χρηματοδοτούνται τα επενδυτικά σχέδια μικρών μονάδων του τουριστικού κλάδου μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Οι σημαντικές αυτές ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφορούν κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ως ακολούθως:

-Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, κατηγορίας 1 και 2 αστέρων, δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες.

-Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατηγορίας 1 και 2 αστέρων, δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες.

-Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια Ε, Δ και Γ τάξης δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες.

-Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μεικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων όλων των κατηγοριών-κλειδιών.

-Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

-Τουριστικές επαύλεις.

-Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.

Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν για ανακαίνιση, αγορά καινούριου εξοπλισμού, ενώ οι επιδοτήσεις αφορούν και νέες στον κλάδο επιχειρήσεις. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 20.000 έως 300.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες αλλά και νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις:

1. Υφιστάμενες επιχειρήσεις:

Είναι οι επιχειρήσεις που μέχρι τις 31.12.2011 είχαν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας.

2. Νέες – υπό σύσταση επιχειρήσεις:

Οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία.

Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα πρέπει:

-να μην εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων με το ΕΓΤΑΑ και το ΕΤΑ,

-να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο σε έναν ή περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ (Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας) της ίδιας θεματικής ενότητας,

-να διαθέτουν τον ΚΑΔ πριν από την υποβολή της επενδυτικής πρότασης,

-να είναι εγκατεστημένες και να έχουν καταστατική έδρα στην ελληνική επικράτεια,

-να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,-να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,

-να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας ή την υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής ή πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο σε περίπτωση που βάσει νόμου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας. Επιχειρήσεις που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν υποβάλει αίτηση για έκδοση ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης απορρίπτονται εξ αρχής από το πρόγραμμα,

-να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: ατομική επιχείρηση, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, ΙΚΕ

-να τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας του ΚΒΣ

-να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λπ.)

-να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά τους σχέδια δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

-να υποβάλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.

Τι ισχύει για την ιδιωτική συμμετοχή

Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής, ο δυνητικός δικαιούχος της ενίσχυσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ιδίους πόρους (ίδια συμμετοχή) ή/και δάνειο. Το δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί είναι δυνατόν να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, όπως π.χ.

1. Παροχή εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για λήψη επενδυτικού δανείου ή λήψη εγγυητικής επιστολής.

2. Την παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να κάνουν χρήση των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ όπως αυτών της ΕΤΕΑΝ, του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του προγράμματος JEREMIE, τα οποία διατίθενται μέσω των Τραπεζών.

Οι δαπάνες που επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Οι επιλέξιμες προς ενίσχυση δαπάνες είναι:

1. Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος.

Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι 80%.

Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Διαμόρφωση, βελτίωση και αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου.

Κατασκευή ή εκσυγχρονισμός χώρων για τον εμπλουτισμό των παρεχομένων υπηρεσιών (π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις).

Κατασκευές, διαμορφώσεις, επεκτάσεις, διαρρυθμίσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες στοχεύουν στο να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

2. Μηχανήματα, εξοπλισμός παραγωγής, λοιπός εξοπλισμός.

Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι 100%

Προμήθεια – μεταφορά και εγκατάσταση νέου σύγχρονου ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού.

Προμήθεια – μεταφορά – εγκατάσταση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού πληροφορικής.

Προμήθεια – μεταφορά και εγκατάσταση νέων σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης, όπως κλειστά συστήματα παρακολούθησης, ηλεκτρονικές κλειδαριές, συστήματα τηλεχειρισμού, συστήματα ηλεκτρονικού χειρισμού φωτισμού και κλειδαριών (κάρτες), συστήματα αυτόματης λειτουργίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, κεντρικό σύστημα μετάδοσης ήχου και εικόνας.

Μεταφορικά μέσα. Το ποσό του μέγιστου εξοπλισμού είναι 15.000 ευρώ. Προμήθεια αυτοκινούμενων μεταφορικών μέσων επαγγελματικής και μόνον χρήσης.

3. Εξοπλισμός και Εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι 100%

Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και ειδικές εγκαταστάσεις των κτιριακών υποδομών των τουριστικών καταλυμάτων που συνδέονται άμεσα είτε με εξοικονόμηση ενέργειας είτε με την προστασία του περιβάλλοντος π.χ.:

Aναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με περιβαλλοντική μέριμνα, αντικατάσταση υαλοπινάκων ή/και πλαισίων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης που να πληρούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων, θερμομόνωση κτιρίων, Φυτεμένο δώμα, Μόνωση δικτύων μεταφοράς συστημάτων θέρμανσης/ψύξης.

Αγορά – μεταφορά – εγκατάσταση εξοπλισμού και συστημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος ήτοι: Εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ ή αντλιών θερμότητας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ή/και θέρμανσης/ψύξης χώρων, Αντικατάσταση παλαιού συστήματος καυστήρα/λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης ή με σύστημα φυσικού αερίου, Εξοπλισμός και εργασίες για μείωση κατανάλωσης νερού, Εξοπλισμός και εργασίες για τη διαχείριση των υγρών & στερεών αποβλήτων,

Εξοπλισμός και εργασίες αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος κλιματισμού, όπως Εξοπλισμός και εργασίες για χρήση υβριδικού αερισμού με ανεμιστήρες οροφής, αντικατάσταση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών με νέες ενεργειακής σήμανσης Α.

4. Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού.

Το μέγιστο ποσό του επιλέξιμου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι 30.000 ευρώ.

Κόστη Αδειών χρήσης λογισμικού ή σύμβασης παροχής υπηρεσιών για μέχρι ένα έτος από τον χρόνο προμήθειας. Στην αντίστοιχη προσφορά θα πρέπει να είναι σαφής ο τρόπος παροχής της άδειας χρήσης λογισμικού ή υπηρεσίας, π.χ. per named/concurrent user, per server, /CPU κ.λπ. Τα λογισμικά δύναται να αφορούν: την αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών,τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με εθνικά ή διεθνή δίκτυα, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων e- business, e-marketing και e-commerce.

5. Λειτουργικές δαπάνες.

Το μέγιστο ποσοστό του επιλέξιμου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι 40%.

Ενοίκια. Περιλαμβάνει το κόστος ενοικίων του τόπου υλοποίησης του σχεδίου.

Δαπάνες Ηλεκτρισμού, Υδρευσης, Θέρμανσης, Σταθερής τηλεφωνίας, Κινητής τηλεφωνίας, Διαδικτύου

Δαπάνες Ιδρυσης της επιχείρησης. Περιλαμβάνει δαπάνες και παραστατικά στην επωνυμία της επιχείρησης για αμοιβές για νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης.

Δαπάνες παροχής υπηρεσιών. Περιλαμβάνει δαπάνες νομικής, λογιστικής και τεχνικής υποστήριξης, μελέτες πυροπροστασίας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ. μελετών για την απόκτηση άδειας λειτουργίας ή νόμιμου απαλλακτικού από αυτήν.

Το καθεστώς για τις νέες επιχειρήσεις

Για τις νέες – υπό σύσταση επιχειρήσεις ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με αυτές της κατηγορίας των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτουν τον ΚΑΔ πριν από την υποβολή της επενδυτικής πρότασης ή οι υπό σύσταση επιχειρήσεις, να διαθέτουν τον ΚΑΔ πριν την πρώτη εκταμίευση επιχορήγησης. Εφόσον αιτηθούν λειτουργικές δαπάνες, θα πρέπει ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης να μην έχει κλείσει κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές. ΠΗΓΗ: www.fpress.gr

*Πληροφορίες στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 8011136300. Η προκήρυξη της δράσης και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr.

Πηγή : www.buildingthefuture.gr

Φωτογραφική Αρχιτεκτονική

H «Φωτογραφική Αρχιτεκτονική» του Μάσιμο Λίστρι στο Μπενάκη

Έκθεση φωτογραφιών του Μάσιμο Λίστρι, του φωτογράφου που φωτογραφίζει τον άψυχο κλασικισμό εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς). Στην έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, παρουσιάζεται μια επιλογή έργων του, η οποία περιλαμβάνει τις εικονικές του προοπτικές για τα μπαρόκ παλάτια, τους νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους και τις αναγεννησιακές βιβλιοθήκες.

«Υπάρχει ένα τεχνητό φως που με ενοχλεί» λέει ο Μάσιμο Λίστρι, κοιτάζοντας μέσα από τον φωτογραφικό του φακό το εσωτερικό του Μουσείου Ακροπόλεως, και ζητά να σβήσουν τα φώτα για να τραβήξει τις φωτογραφίες του.

«Όλο το μυστικό βρίσκεται στο φως που προβάλλει τις λεπτομέρειες. Γι αυτό ακριβώς και προτιμώ, όπου μου δίνεται η δυνατότητα, το φυσικό φως» σχολιάζει ο Ιταλός φωτογράφος. Ακόμα και στη νυχτερινή λήψη της αίθουσας με τους καθρέπτες, στο παλάτι των Βερσαλλιών, ο Μάσιμο Λίστρι, φωτογράφισε ως εάν υπήρχε τεχνητός φωτισμός, ώστε να έχει το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα: την αίθουσα με τους καθρέπτες και τα κρύσταλλα, να λάμπει τυλιγμένη στο σούρουπο.

Πρόκειται για μια από τις 30 φωτογραφίες στην έκθεσή του, με τίτλο «Φωτογραφική Αρχιτεκτονική», που πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 16 Μαρτίου

Όλες μεγάλων διαστάσεων, αποτυπώνουν στο σύνολό τους τη δική του αρχιτεκτονική σύνθεση σε μπαρόκ παλάτια, νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους και αναγεννησιακές βιβλιοθήκες.

Χωρίς ανθρώπους, άδεια εσωτερικά αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων, στέκονται σιωπηλά, με τις αναμνήσεις αιώνων και την ιστορία τους ανέπαφη, ταξιδεύουν τον επισκέπτη μέσα από τις φωτογραφίες του Λίστρι, στον χώρο και τον χρόνο.

Στους εσωτερικούς και μη επισκέψιμους χώρους του Μουσείου του Βατικανού στη Ρώμη, του Παλάτσο Μαρτέλι στη Φλωρεντία, στη Βιβλιοθήκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Παλάτσο Ρεάλε της Νάπολης, ή και σε άλλα παλάτια, εγκαταλειμμένα, που φέρουν όλη τη γοητεία της φθοράς.

Ο 60χρονος φωτογράφος, με έδρα του τη Φλωρεντία, στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του διακατέχεται από την ίδια εμμονή και πάθος για την αρχιτεκτονική θεματολογία, την προοπτική, τη διάθεσή του να φωτογραφίζει τον άψυχο κλασικισμό.

«Περισσότερο από απλή καταγραφή της αρχιτεκτονικής, ο Λίστρι ανακαλύπτει εκ νέου τους ιστορικούς χώρους και μας καλεί να τους εξετάσουμε με φρέσκια ματιά» σχολιάζει η επιμελήτρια της έκθεσης, Μάγδα Μπαλτογιάννη, και προσθέτει: «Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αντίφαση μεταξύ της ρομαντικής επιμονής του να απεικονίζει το παρελθόν και της τεχνολογικής προόδου, την οποία χρειάζεται για την επίτευξη της ακριβούς σαφήνειας των εικόνων του. Άλλωστε, αυτή η έλλειψη της αίσθησης του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο του έργου του με τις διαχρονικές, ακατοίκητες φωτογραφίες του. Μέσα από την παντελή απουσία των ανθρώπων, η ιστορία παραμένει ανέπαφη».

Ο Μάσιμο Λίστρι ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος σε πολύ νεαρή ηλικία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε για πολλά περιοδικά τέχνης, αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης. Το 1981, ο ίδιος μαζί με τους εκδότες Φράνκο Μαρία Ρίτσι και Βιτόριο Σγκάρμπι, ίδρυσε το διεθνούς φήμης περιοδικό και τις εκδόσεις τέχνης FMR.

Για είκοσι χρόνια, αυτό το περιοδικό λειτούργησε ως το κύριο μέσο για την έκφραση των φωτογραφικών δοκιμίων του Λίστρι, που περιελάμβαναν τα πιο όμορφα παλάτια, τις βίλες, τους εσωτερικούς χώρους και την αρχιτεκτονική της κάθε εποχής.

Σε διάρκεια τριάντα χρόνων, ο Λίστρι έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εξήντα βιβλία συνεργαζόμενος με τους πιο φημισμένους εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Βασιλικό Παλάτι του Μιλάνου, τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Morgan στη Νέα Υόρκη, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στο Τόκιο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μπογκοτά, το Μουσείο της Ιταλικής Τέχνης στη Λίμα και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ταϊπέι.

Πηγή: www.buildingthefuture.gr

Oικοδομική δραστηριότητα

Αύξηση οικοδομικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από το 2012

Μικρή «ανάσα» πήρε τον περασμένο Οκτώβριο, η οικοδομή στη χώρα, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 8,7%, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2012. Ωστόσο, δεν αναστράφηκε η κατακόρυφη πτώση κατά 29,4% για το σύνολο του δεκαμήνου πέρυσι.

Πάντως η άνοδος του Οκτωβρίου δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά για αντιστροφή της τάσης και ανάκαμψη στον κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον από την ύφεση.

«Ο κόσμος αρχίζει να αγοράζει φοβούμενος μήπως αυξηθούν οι τιμές ή μήπως υπάρξει στο μέλλον κούρεμα καταθέσεων όπως αυτό στην Κύπρο», είπε στο Reuters ο Γιάννης Ρεβύθης πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηματομεσιτών Ελλάδας.

Ο κ. Ρεβύθης πρόσθεσε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό για παραθεριστικές κατοικίες [...]» και εκτίμησε ότι «η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% και η άδεια παραμονής σε ξένους που αγοράζουν μεγάλης αξίας ακίνητα θα βοηθήσουν πολύ φέτος».

Σημειώνεται ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει υποχωρήσει κατά 80% το διάστημα 2005-2012 λόγω των αλλαγών στην φορολόγηση των ακινήτων το 2006 και την είσοδο της οικονομίας σε ύφεση από το 2008.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Οκτώβριο 2013 το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.548 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 269,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 1.093,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου.

Παρουσίασε δηλαδή αύξηση 4,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 3,6% στην επιφάνεια και 8,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 171% και στην έντονα τουριστική περιφέρεια Κρήτης με 61,5%.

Σε επίπεδο δεκαμήνου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 31,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 31,5% στην επιφάνεια και 29,4% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012.

Πηγή: www.buildingthefuture.gr

Ενεργειακά Πιστοποιητικά

ΥΠΕΚΑ: Στις 500.000 έφτασαν τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

Περισσότερα από 509.000 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) κτηρίων εκδόθηκαν από το 2011, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, μεταξύ άλλων στατιστικών στοιχείων με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εφαρμογή του θεσμού των ενεργειακών επιθεωρήσεων.

«Έχουμε σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της χώρας» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του υπουργείου προκειμένου να προωθηθούν χρηματοδοτήσεις από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) αλλά και το Πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ για τα δημόσια κτήρια, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τους ενεργειακούς επιθεωρητές ως «πολύτιμους συνεργάτες της πολιτείας και των πολιτών στη μάχη για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη απόδοση των ενεργειακών πηγών».

Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί συνολικά περισσότερα από 509.000 ΠΕΑ.

Το έτος 2011 εκδόθηκαν 60.640, το 2012 219.804 και το έτος 2013 226.077 ΠΕΑ και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2014 2.501.

Τα εκδοθέντα ΠΕΑ αφορούν σε ποσοστό 79% κτήρια που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1950-2009, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό, 65,5%, αφορά σε κτήρια – κυρίως διαμερίσματα – που επρόκειτο να μισθωθούν. Παράλληλα, παρατηρείται ότι, ο αριθμός των ΠΕΑ με λόγο έκδοσης «Πρώτη Ενεργειακή Επιθεώρηση» για το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» έχει αυξηθεί το 2013 συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.

Με βάση τα στοιχεία, σημειώνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό κτηρίων βρίσκεται στη χαμηλότερη ενεργειακή κλάση (Η) και αφορά σε κτήρια χωρίς θερμομόνωση και με παλαιά και μη αποδοτικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Τα περισσότερα ΠΕΑ έχουν εκδοθεί στη νομαρχία Αθηνών σε ποσοστό 30,77%, ενώ ακολουθούν ο νομός Θεσσαλονίκης 12%, η νομαρχία Πειραιώς 4,7% και η νομαρχία Ανατολικής Αττικής 4,3%.

Μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, γραφεία και καταστήματα καλύπτουν το 85% των χρήσεων ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί ΠΕΑ, ενώ από τα στοιχεία για τη μέση κατανάλωση των κτιρίων ανάλογα με τη χρήση, την κλιματική ζώνη και το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας κτηρίων ανά Κλιματική Ζώνη αναδεικνύεται το τεράστιο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας του κτιριακού αποθέματος της χώρας.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα 10.221 ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν αποκτήσει δικαιώματα διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων κτηρίων, 1.763 δικαιώματα διενέργειας επιθεωρήσεων συστημάτων θέρμανσης και 1.347 ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν αποκτήσει δικαιώματα διενέργειας επιθεωρήσεων συστημάτων κλιματισμού.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ενεργειακών επιθεωρητών, σε ποσοστό της τάξης του 53,86%, έχουν έδρα την Περιφέρεια Αττικής σε ποσοστό 34,75% και ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 19,11%. Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν επιθεωρήσεις σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως της έδρας που έχουν δηλώσει.

Πηγή: www.buildingthefuture.gr

Ταυτότητα κτιρίων

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων

Το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας και του δομημένου χώρου της χώρας, το οποίο θα είναι πλήρως διασυνδεδεμένο με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το Κτηματολόγιο και τη ΔΕΗ, ευελπιστεί να βάλει σε εφαρμογή μέχρι το καλοκαίρι το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το ΥΠΕΚΑ θέτει στην υπηρεσία της Πολιτείας ένα νέο εργαλείο αποτροπής της αυθαίρετης δόμησης και συγχρόνως ένα νέο όπλο διασταυρώσεων στοιχείων για πολεοδομικούς και φορολογικούς σκοπούς, που έχει τη δική του σημειολογία την εποχή που διανύουμε. Ο νέος θεσμός, που είναι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αφορά σε πρώτη φάση όσους μεταβιβάζουν ακίνητα και εκείνους που βιάζονται να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τα αυθαίρετα. Απαιτεί τη συνδρομή μηχανικού και μεταφράζεται σε πρόσθετο κόστος για τους πολίτες, με τη διαφορά ότι σταδιακά το κόστος αυτό θα αποσβεστεί. Ο λόγος είναι ότι με την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας, το οποίο θα χορηγείται με την εγγραφή στην ηλεκτρονική ταυτότητα, δεν θα χρειάζεται για κάθε μεταβίβαση το πιστοποιητικό πολεοδομικής καθαρότητας που εκδίδουν με έξτρα κόστος οι μηχανικοί, ούτε όμως και το ενεργειακό πιστοποιητικό, εφόσον το ακίνητο προορίζεται για ενοικίαση ή πώληση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Οσα κτίσματα έχουν ενταχθεί στους νόμους των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων έχουν περιθώριο καταχώρησης των στοιχείων τους εντός πενταετίας. Για όλα τα υπόλοιπα -δημόσια και ιδιωτικά- προβλέπεται η δεκαετία. Οσοι, όμως, ξεκινούν την υπαγωγή στον νέο νόμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυθαίρετα μετά το 1983, με μεσαίες και μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις, μπορούν να νομιμοποιηθούν οριστικά μόνο εάν καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Γι’ αυτό καλό είναι οι διαδικασίες στις νέες δηλώσεις να γίνουν ταυτόχρονα.

Το Π.Δ. δεν έχει πάει ακόμη στο ΣτΕ

Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει συνδέσει την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου με τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, έξι μήνες μετά τη δημόσια διαβούλευση το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει εισαχθεί ακόμη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει τον δρόμο για το ΣτΕ και προβλέπουν ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου, ώστε στη συνέχεια το Π.Δ. να δημοσιευτεί το ΦΕΚ και να αρχίσει η εφαρμογή του.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα αποτελεί την ακτινογραφία ενός ακινήτου, ένα πλήρες «βιογραφικό» του. Ξεκινά με την ολοκλήρωση των εργασιών τοιχοποιίας και ενημερώνεται κάθε φορά που εκτελείται μια εργασία για την οποία απαιτείται άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, ενώ συνοδεύεται ακόμη και με ψηφιακό ντοκουμέντο (βίντεο).

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο εργαλείο με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης ενός ακινήτου, θα μεριμνούν για την ασφάλεια και θα γνωρίζουν τι παραβάσεις βαρύνουν ένα κτίριο ώστε να μην αιφνιδιαστούν στο μέλλον. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα γίνει επίσημη καταγραφή των ακινήτων της χώρας, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για το Περιουσιολόγιο.

«Εάν είχαμε την ταυτότητα του κτιρίου σε δύο μήνες, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε Περιουσιολόγιο με απλές δηλώσεις ακινήτων, χωρίς σχέδια όπως στο Ε9», δηλώνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χρίστος Σπίρτζης. Το ΤΕΕ έχει αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου την ανάπτυξη και διαχείριση της βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι κοινή με την ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών, καθώς απαιτούνται σχεδόν τα ίδια δικαιολογητικά. Οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του συστήματος έχουν ξεκινήσει, το ΤΕΕ όμως περιμένει το Π.Δ. για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες από το παράρτημα που δεν δόθηκε σε διαβούλευση. Στο Επιμελητήριο δεν κρύβουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου θεσμού, δεδομένου ότι ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί από το 2010 και μόλις πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησαν να εντατικοποιούνται οι διαδικασίες από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σταύρο Καλαφάτη. Ομως έχουν τραβήξει σε μάκρος και αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα, ειδικά για μια ρύθμιση που συγχρονίζεται και με τις συνταγματικές επιταγές για πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και αποτελεσματικό έλεγχο των κατασκευών.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα

Η ταυτότητα κτιρίου θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως η οικοδομική άδεια, τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας, το ενεργειακό πιστοποιητικό, σχέδια κατόψεων, έντυπα ελέγχου αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης, μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του κτιρίου και το πιστοποιητικό πληρότητας της ταυτότητας κτιρίου. Υπεύθυνος για τη συμπλήρωση της ταυτότητας είναι ο μηχανικός, που για τις πολυκατοικίες όπου υπάρχουν οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες ορίζεται έπειτα από απόφαση της πλειοψηφίας. Στις πολυκατοικίες μπορούν επίσης όλοι οι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στην ταυτότητα του κτιρίου και όχι μόνο ανά ιδιοκτησία. Αν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία, τότε μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προχωρήσει μόνος του τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ταυτότητας για την αυτοτελή ιδιοκτησία του.

Οσα κτίρια ή ιδιοκτησίες ενταχθούν στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα (ή έχουν ενταχθεί στους νόμους 4014/2011 και 3843/2010) τα στοιχεία τους υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα των αυθαιρέτων και τροφοδοτούν αυτομάτως το πληροφοριακό σύστημα της ταυτότητας του κτιρίου χωρίς να χρειάζεται επανυποβολή. Με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας υιοθετούνται οι περιοδικοί έλεγχοι ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου. Ετσι, για κτίρια συνάθροισης κοινού, βιομηχανίες και εμπορικά κέντρα γίνονται κάθε οκτώ χρόνια, ενώ για εμπορικά καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία κ.ά. κάθε δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το Π.Δ., τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα της ταυτότητας του κτιρίου, της Κτηματολόγιο Α.Ε., της ΔΕΗ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων «θα είναι μόνιμα διασυνδεδεμένα για την παροχή αμοιβαίας δυνατότητας άμεσης πρόσβασης στα στοιχεία των ηλεκτρονικών αρχείων που τηρούν και ανταλλαγής δεδομένων με μέσα ηλεκτρονικής αποθήκευσης».

Σε περίπτωση μάλιστα όπου από τους σχετικούς ελέγχους διασύνδεσης των ανωτέρω βάσεων δεδομένων προκύπτει ότι δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις και οι προθεσμίες αρχικής συμπλήρωσης ενημέρωσης και περιοδικής συμπλήρωσης της ταυτότητας του κτιρίου, αμελητί ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης για τον έλεγχο και την καταγραφή τυχόν αυθαίρετων κατασκευών και την επιβολή κυρώσεων.

Από το ΥΠΕΚΑ σημειώνουν ότι μετά την πλήρη εφαρμογή του νέου θεσμού και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των σχετικών βάσεων δεδομένων του Δημοσίου θα καταστεί αδύνατη η αυθαίρετη δόμηση και χρήση οποιουδήποτε ακινήτου δεν έχει καταγραφεί.

Με την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας που θα χορηγείται με την εγγραφή στην ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα χρειάζεται για κάθε μεταβίβαση το πιστοποιητικό πολεοδομικής καθαρότητας που εκδίδουν με έξτρα κόστος οι μηχανικοί, ούτε όμως και το ενεργειακό πιστοποιητικό, εφόσον το ακίνητο προορίζεται για ενοικίαση ή πώληση, όπως συμβαίνει σήμερα

Τι περιλαμβάνει η ηλεκτρονική ταυτότητα

Οικοδομική άδεια του κτιρίου

Εγκεκριμένα σχέδια της άδειας

Ενεργειακό πιστοποιητικό, σχέδια κατόψεων

Εντυπα ελέγχου αρχιτεκτονική μελέτης και στατικής μελέτης

Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

Βίντεο με τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου

Πιστοποιητικό πληρότητας της ταυτότητας του κτιρίου

http://www.buildingthefuture.gr

Γυψοσανίδα

Οικολογική συμπεριφορά γυψοσανίδας

Η οικολογία και ο σεβασμός στο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την παραγωγή βιολογικά ασφαλών και συμβατών προϊόντων, είναι ο απαράβατος κανόνας και πιστεύω της Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. Όλα τα προϊόντα γύψου και γυψοσανίδας που παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αμφιλοχία, παράγονται αποκλειστικά από φυσικό γύψο, τον οποίο εξορύσσει από τα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Κάθε γυψοσανίδα παραγωγής Αμφιλοχίας φέρει τις σημάνσεις «82» (αριθμός εργοστασίου της Knauf Αμφιλοχίας) και «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΥΨΟ».

Η Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. προχώρησε στην εξέταση των γυψοσανίδων παραγωγής της, από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Βιο-Οικοδομικής του Rosenheim. Το Ινστιτούτο εξέτασε την υγιεινή και οικολογική συμπεριφορά των γυψοσανίδων Knauf που παράγονται στην Ελλάδα απο φυσικό γύψο, και πιστοποίησε την πλήρη απουσία πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC’s), βιοκτόνων, βαρέων μετάλλων και ραδιενέργειας.

Δείτε το ανανεωμένο πιστοποιητικό οικολογικής συμπεριφοράς γυψοσανίδας εδώ .

Τα νέα της Knauf

Συνεργασία Knauf - Interplast

 • Σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ (Τομή)

H Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ και η Interplast AE ανακοινώνουν την εμπορική συνεργασία τους για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Knauf ανέπτυξε και διαθέτει μέσω της Interplast μια ειδικά επεξεργασμένη ινογυψοσανίδα της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η εύκολη και γρήγορη μετάδοση της θερμότητας. Η Interplast AE ενσωματώνει τις ειδικές ινογυψοσανίδες αυτές στα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που παράγει και προσφέρει στην Ελληνική αγορά ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ.

Οι ειδικές αυτές ινογυψοσανίδες παράγονται υπό πίεση, από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας των πλακών >1250Kg/m3, του μικρού πάχους των 15mm, αλλά και της ευκολίας στην τοποθέτησή τους, αποτελεί παράλληλα το ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της ηχομόνωσης δαπέδων κτιρίων. Το σύστημα δαπέδου είναι βατό μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή του και μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε τελικό δάπεδο π.χ. κεραμικά πλακίδια, πέτρα, ξύλο, πλαστικά δάπεδα, εποξειδική βαφή κλπ.

Το νέο σύστημα είναι ιδανικό για όλες τις κατοικίες, παλιές και νέες, καθώς το ύψος διαμορφώνεται από 3,5 έως 5,5 εκατοστά μαζί με το τελικό δάπεδο, έναντι 10 έως 12 εκατοστών που απαιτεί το κλασσικό σύστημα. Το σύστημα χαμηλού προφίλ εξαλείφει το φαινόμενο της αδράνειας που παρατηρείται στην κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση, καθιστώντας άμεση την απόδοση θερμότητας στο χώρο. Η ειδική ινο-γυψοσανίδα ύψους 15mm τοποθετείται στη μόνωση του δαπέδου και η διάστρωση του σωλήνα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εγκοπών που υπάρχουν.

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα περιέχουν ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει τη θερμοαγωγιμότητα του σωλήνα. Ο νέος σωλήνας, είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών χρόνων της Interplast και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αυξάνει τις μηχανικές αντοχές έναντι των συμβατικών και προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα συστήματος ενδοδαπέδιας χαμηλού προφίλ

 • Συνολικό ύψος συστήματος από 3,5-5,5 εκατοστά συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης και του τελικού δαπέδου.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης οποιουδήποτε τελικού δαπέδου (πλακάκι, ξύλο, κλπ.).
 • Ιδανικό σύστημα για νέες κατασκευές και για κατοικίες που ανακαινίζονται.
 • Εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας, καθώς δεν υπάρχει θερμομπετόν.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Συνδυάζεται με όλες τις μορφές ενέργειας (αντλίες θερμότητας, λέβητες πετρελαίου, κλπ.).

Το νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περίπτερο της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ στην 31η διεθνή έκθεση δομικών υλικών INFACOMA που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την Knauf Γυψοποιία ABEE

Η εταιρεία Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ με δυναμικό εργαζομένων σήμερα 140 περίπου άτομα - 100 στο εργοστάσιο Αμφιλοχίας και 40 στην Αθήνα και άλλες πόλεις – είναι μέλος του ομίλου Knauf. Με εταιρικό κεφάλαιο προερχόμενο εξ ολοκλήρου από τη Γερμανία, ξεκίνησε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1991 με την παραγωγή γύψου και γυψοσανίδας στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Αμφιλοχία. Έκτοτε, παράγει και προσφέρει στην Ελληνική αγορά ολοκληρωμένα συστήματα δόμησης τοιχοποιιών, οροφών, έτοιμων σοβάδων, δαπέδων, θερμομόνωσης, μόνωσης και άλλων εξειδικευμένων εφαρμογών κτηρίων. Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 100 στρέμματα γης, εκ των οποίων 13 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία. Επίσης, η Knauf διαθέτει παραγωγική μονάδα ετοιμόχρηστων κονιαμάτων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η Knauf σαν παραγωγός και προμηθευτής δομικών υλικών ευθύνεται μόνο για την ποιότητα των προιόντων που διαθέτει στην αγορά, δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στην τοποθέτηση ή εφαρμογή τους και δεν φέρει καμία ευθύνη για την ποιότητα κατασκευής τους.

Knauf: Παναγιώτης Τσαντήλας, [email protected]; τηλ.: +30 210 9310567

Σχετικά με την Interplast AE

Η Interplast παράγει πλαστικούς σωλήνες και εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών που βρίσκουν εφαρμογή σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στους τομείς της οικοδομής, των τεχνικών έργων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Σκοπός της εταιρείας είναι να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να διαθέτει στην αγορά προιόντα και ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης κατασκευής και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής δημιουργώντας σχέση εμπιστοσύνης με τον τεχνικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό.

Η κεντρική διοίκηση του ομίλου εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ.Κομοτηνής, όπου συντονίζονται καθημερινά όλες οι παραγωγικές δράσεις των βιομηχανικών μονάδων. Στην Κομοτηνή σε ένα χώρο 40.000 τ.μ., όπου απασχολούνται 60 άτομα, πραγματοποιείται η παραγωγή πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων. Στο Μενίδι Αττικής, όπου απασχολούνται 30 άτομα, σε ένα χώρο 6.000 τ.μ. στεγάζονται η Διεύθυνση Νότιας Ελλάδας της Interplast και η μονάδα παραγωγής ορειχάλκινων εξαρτημάτων.

Τα προιόντα της Interplast πιστοποιούνται από τους μεγαλύτερους Ευρωπαικούς και Αμερικάνικους Οργανισμούς καλύπτοντας συνολικά περισσότερα από 25 πιστοποιητικά.

Interplast: Βασίλης Πολιτειάδης, [email protected], τηλ. 25310 38811

Press Kit

Έκθεση INFACOMA

Επισκεφθείτε μας στην INFACOMA στη Θεσσαλονίκη

H Knauf συμμετέχει στην 31η Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών INFACOMA, στις 13-16 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Περίπτερο 15, Stands 18, 19 & 29. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα καινοτόμα συστήματα δόμησης Knauf και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα Live Shows εφαρμογής των συστημάτων σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Η INFACOMA, παρά την γενικότερη ύφεση, παραμένει η σημαντικότερη διεθνής έκθεση δομικών υλικών στην εσωτερική εκθεσιακή αγορά και ταυτόχρονα διατηρεί τη δυναμική της στην εκθεσιακή αγορά τη Νοτιανατολικής Ευρώπης. Η 31η INFACOMA, οδηγώντας τις εξελίξεις στο χώρο της δόμησης, έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει νέες τεχνολογίες, καινοτόμες εφαρμογές και νέα υλικά, που αφορούν την αναβάθμιση κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Σας καλούμε κοντά μας για να δείτε και να επιλέξετε για τις κατασκευές σας τα γνήσια και εγγυημένα υλικά Knauf!

Περισσότερες πληροφορίες για την INFACOMA και για online εγγραφή επιλέξτε εδώ .

100% HOTEL SHOW

Επισκεφθείτε μας στην έκθεση 100% HOTEL SHOW

H Knauf συμμετέχει στην έκθεση 100% HOTEL SHOW στις 08-10 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC Παιανίας. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα καινοτόμα συστήματα δόμησης Knauf στο πρότυπο ξενοδοχείο EXEMPLAR HOTEL που θα βρίσκεται στην είσοδο της έκθεσης και θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν περαιτέρω στην παρακάτω παρουσίαση των συστημάτων μας που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014, 18:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του MEC Παιανίας

«Knauf Hotel Design – Λύσεις της Knauf στα ξενοδοχεία»

από τον κ. Κωνσταντίνο Κολέτσο, Αρχιτέκτονας, Υπεύθυνος Μελετών & Προδιαγραφών Knauf

Tο 100% Hotel Show αποτελεί το πλέον ανατρεπτικό event για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού από όλους τους χώρους, αφού εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές λύσεις, δίνεται έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία αλλά και την Online εποχή στην οποία εισέρχεται ο Τουρισμός.

Στόχος του 100% Hotel Show δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τις νέες τάσεις, αλλά και να δώσει λύσεις στο φλέγον ζήτημα που είναι η διαδικτυακή παρουσία, το distribution, η ανάπτυξη πωλήσεων καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Η καινοτόμα δομή του 100% Hotel Show αποβλέπει στη δημιουργία ενός event που προωθεί την ανάπτυξη Networking & Business Development τόσο μεταξύ των εκθετών όσο και μεταξύ των επισκεπτών, αφού σημείο αναφοράς για όλους είναι η ενασχόληση με τον τουρισμό. Στα ειδικά διαμορφωμένα Lounge Meeting Point Areas, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί και να αναπτύξει ευκαιρίες συνεργασίας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες του Show, όπως Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Architects, Interior Designers, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες, εμπλεκόμενες πάντα με τον τουρισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το 100% Hotel Show και για online εγγραφή επιλέξτε εδώ .

Πιστοποιητικό OHSAS 18001

H Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε. εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο OHSAS 18001:2007 από την TUV HELLAS το Δεκέμβριο του 2013. Ακολουθεί η Πολιτκή Υγείας & Ασφάλειας της Knauf Γυψοποιία Α.Β.Β.Ε.

Η εταιρεία KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε. δεσμεύεται για τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των εργαζομένων της καθώς και κάθε ατόμου που επηρεάζεται από τις δραστηριότητές της. Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε:

 • να τηρούμε όσα η νομοθεσία περιγράφει στον τομέα της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία
 • να συμμορφωνόμαστε με την πολιτική του ομίλου Knauf για την Υγεία και Ασφάλεια
 • να ικανοποιούμε τις υψηλές απαιτήσεις των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών μας, βελτιώνοντας συνεχώς το εργασιακό μας περιβάλλον.

Στόχος μας είναι, η παροχή ενός εργασιακού περιβάλλοντος με ασφαλείς εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, αλλά και η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων μας, ώστε να το διαχειρίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στο προσωπικό μας την κατάρτιση/εκπαίδευση/καθοδήγηση που χρειάζεται ώστε να εκτελεί όλες τις εργασίες με ασφάλεια και τον αναγκαίο προστατευτικό εξοπλισμό, εκεί όπου οι κίνδυνοι δεν μπορούν ρεαλιστικά να εξαλειφθούν.

Οργανώνοντας την προσπάθεια που τόσα χρόνια γίνεται στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφάλειας Knauf. Στο Σύστημα Ασφάλειας Knauf συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι της KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε., καταγράφουμε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια της εργασίας, αξιολογούμε την εργασιακή μας πρακτική με γνώμονα την ασφάλεια, βελτιώνουμε τα σημεία που πρέπει και αναθεωρούμε κάθε χρόνο, στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κάθε εργαζόμενος της εταιρείας είναι πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα ασφάλειας που δημιουργούμε και υπεύθυνος για την εφαρμογή του Συστήματος Ασφάλειας Knauf στην περιοχή εργασίας του. Η Γενική Διεύθυνση έχει την τελική ευθύνη για την επιτυχημένη εφαρμογή του εν λόγω Συστήματος.

Οι άνθρωποί μας είναι το βασικό περιουσιακό μας στοιχείο και η ασφάλεια και η ευημερία τους, ο βασικός στόχος για όλους μας.

Δημήτρης Δοντάς

Γενικός Διευθυντής

Αρχαιολογικό Συνέδριο

Χορηγία της Knauf στο 2ο Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους» διοργάνωσε η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Kατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκε το πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο που έχει συντελεστεί και συντελείται στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα τόσο από τη ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ όσο και από τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ

Παρουσίαση συνεργάτη

ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 • ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» εδώ και 30 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Με όραμα, με σταθερές και διαχρονικές αξίες, επενδύοντας συνεχώς στην ενίσχυση των υποδομών της και με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρίνεται στις δύσκολες απαιτήσεις της αγοράς του Ηρακλείου.

Με 2 σημεία πώλησης στην Χερσόνησο και στο Ηράκλειο με αποθηκευτικούς χώρους άνω των 25.000 m2 συνολικά, με 10 ιδιόκτητα γερανοφόρα και μη οχήματα, με καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό 18 ατόμων και τη συνεχή επενδυτική στρατιγική , κάνουν την «ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» πρώτη επιλογη στις προτιμησεις των κατασκευαστών - καταναλωτών.

Απο το 2009 η στρατιγική συνεργασία Knauf - Μπαξεβάνης με την εμπειρία και την μεγάλη γκάμα προϊόντων Knauf και με την δυναμική της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» , μας κάνουν μια μεγάλη δυναμη στο χωρο των δομικών υλικών στον νομό Ηρακλείου.

Πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις 800 τ.μ πλήρως ανακαινισμένες, οι οποίες εξυπερετούν καλύτερα τους κατασκευαστές καταναλωτές στο Ηράκλειο.

Χτίζετε – Ανακαινίζετε - Μονώνετε;

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των συνεργατών μας σας λύνουν τα χέρια και σας έχουν λύσεις σε κάθε σας πρόβλημα. Εσείς απλά ρωτήστε μας.

Κεντρικό κατάστημα

26χλμ. Ηρακλείου - Λασιθίου

500 μέτρα από την διασταύρωση Καστελίου

Τηλ.: +30 28790 23064 και +30 28790 23436

Fax.: +30 28970 023744

Υποκατάστημα Ηρακλείου

Κεράμου & Θεοδοσίου Παπαοικονόμου 1

Τηλ.: +30 28102 22344

Fax.: +30 28102 223345

www.baxevanis.eu

[email protected]