Knauf Knauf
Weiter

Ελλάδα τεχνικό Ιούλιος 2013

Τα νέα της αγοράς

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση και πολιτική ενέργειας στα κτήρια

Σημαντικά θέματα κατανάλωσης, διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας στα κτίρια θα παρουσιαστούν στο 1ο συνέδριο με θέμα “Building Energy: Be green, spend less – Παραγωγή, διαχείριση, εξοικονόμηση & πολιτική ενέργειας στα κτίρια” που διοργανώνει την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, στο Ιδρυμα Ευγενίδου, το Ελληνικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων (Greek Green Building Council) με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διατηρήσιμης Ενέργειας.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας από τα κτίρια και ειδικά αυτής που παράγεται από μη ανανεώσιμες πηγές και αφετέρου στον αντίποδα, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της εξοικονόμησης ενέργειας και της παραγωγής της από ανανεώσιμες πηγές.

Σε μια οικονομία που βασίζεται κατά κύριο ποσοστό στον κατασκευαστικό κλάδο, η ενσωμάτωση “πράσινων τεχνολογιών” στα κτίρια δημιουργεί νέα δεδομένα και αλληλεπιδράσεις όχι μόνο στον τομέα των κατασκευών, αλλά και στον τομέα της βιομηχανίας / μεταποίησης, θέμα που κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθεί διεξοδικά.

Η ημερίδα αποτελεί “ημέρα ενέργειας” που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διατηρήσιμης Ενέργειας (Sustainable Energy Week) και διενεργείται μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου 2013.

Βασικά θέματα συνεδρίου

Η ημερίδα θα αναδείξει σημαντικά θέματα κατανάλωσης, διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας στα κτίρια. Θα αναλυθεί ο κύκλος ζωής των κτιρίων, οι τεχνολογίες και οι μορφές παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τα συστήματα μέτρησης, ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας και σύγχρονες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα, θα αναλυθεί τόσο η εθνική ενεργειακή πολιτική, όσο και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης και επιδότησης και θα δοθούν τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν όσοι επενδύουν σε ενεργειακές τεχνολογίες.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων (case studies) υποδειγματικών κτιρίων σε ό,τι αφορά την ενεργειακή τους κατανάλωση και επίδοση.

Τέλος, θα παρουσιαστούν τα πιστοποιητικά και τα πρότυπα αξιολόγησης της ενεργειακής επίδοσης των κτιρίων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και διεθνώς.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλες τις ομάδες που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον σε ενεργειακά θέματα (stakeholders).

Κυριότεροι εκπρόσωποι των ομάδων αυτών είναι:

 • Κατασκευαστικές Εταιρείες
 • Παραγωγικές Εταιρείες (βιομηχανίες)
 • Πολυεθνικές εταιρείες με σημαντική χρήση γραφείων
 • Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία
 • Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) ή αλλιώς ESCO
 • Εμπορικά πολυκαταστήματα (κέντρα)
 • Νομαρχίες, Δήμοι και Στενότερος Δημόσιος Τομέας
 • Νοσοκομεία
 • Βιομηχανίες χημικών, χρωμάτων, μονώσεων, κουφωμάτων, εξοπλισμού ψύξης/θέρμανσης και γενικότερα οικοδομικών υλικών και εξοπλισμού
 • Καταστήματα
 • Ξενοδοχεία
 • Φορείς εκπαίδευσης (σχολεία, πανεπιστήμια, κα)
 • Φορείς ψυχαγωγίας και διασκέδασης
 • Πηγή: buildnet.gr

Απούλητα σπίτια

Τα απούλητα σπίτια διαλύουν την αγορά και την οικονομία

“Στο απόθεμα των 250.000 κατοικιών που διατίθενται την τελευταία πενταετία αναμένεται να προστεθούν άλλα 150.000 σπίτια, μετά την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν σε 150.000 τους ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους αν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί από την 1η Ιανουαρίου 2014.”

Βραδυφλεγής βόμβα 400.000 απούλητων σπιτιών απειλεί να τινάξει στον αέρα την κτηματαγορά, την οικοδομή αλλά και την περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων. Στο απόθεμα των 250.000 κατοικιών που διατίθενται την τελευταία πενταετία αναμένεται να προστεθούν άλλα 150.000 σπίτια, μετά την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν σε 150.000 τους ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους αν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις, τότε η αγορά θα πλημμυρίσει από φθηνά ακίνητα συμπαρασύροντας βίαια τις τιμές. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξει μια απότομη πτώση της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων καθώς θα βγουν στην κυριολεξία στο σφυρί χιλιάδες σπίτια σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις σημερινές, που είναι σήμερα-κατά μέσο όρο-20% με 30% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα.

Η οικοδομή παράλληλα έχει καταρρεύσει: δεν υπάρχει ουσιαστικά επενδυτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα έγκυρα δημοσιεύματα εντός του 2013 θα κτιστούν ίσως λιγότερα από 10.000 καινούργια σπίτια (όταν το 2007 ο αριθμός των νέων κατοικιών είχε αγγίξει τις 104 χιλιάδες, κάτι που σημαίνει η υποχώρηση φτάνει το 90% μέσα σε μια εξαετία). Πέρυσι όπου η οικοδομή και η κτηματαγορά βρέθηκε στη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 50 ετών, κτίστηκαν 18.321 καινούργια σπίτια. Φέτος τα πράγματα θα είναι χειρότερα, καθώς τον Ιανουάριο κτίστηκαν 1.165 νέες κατοικίες και τον Φεβρουάριο μόλις 788 σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Η αδυναμία απορρόφησης των απούλητων κατοικιών και η προσθήκη σχεδόν 150.000 μεταχειρισμένων σπιτιών που θα προέλθουν από κατασχέσεις, σε περίπτωση που απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, θα δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για την οικονομία και την κτηματαγορά. Διότι, τα 400.000, ίσως και περισσότερα, διαμερίσματα, είναι αδύνατον σε εύλογο χρονικό διάστημα να αλλάξουν ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας, μόνο για τα 250-280 χιλιάδες απούλητα σπίτια, θα χρειαζόταν να περάσει μια 20ετία για να συμβεί αυτό.

Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

1.Το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης (σταθερά στο 80%). Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν θα αγοράσουν σπίτια για τα επόμενα χρόνια, παρά μόνο για να αντικαταστήσουν αυτά που έχουν.

2.Το δημογραφικό πρόβλημα με τον δείκτη ολικής γονιμότητας να είναι 1,4 όταν το όριο αντικατάστασης των γενεών είναι 2,1. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι 7 εκατ. Επομένως δεν θα υπάρχουν νέοι που θα θέλουν να αγοράσουν ένα καινούργιο σπίτι.

3.Ο δείκτης γήρανσης το 2011 ανήλθε στο 135% από 74% το 1991. Δείκτης γήρανσης είναι η αναλογία του γεροντικού πληθυσμού (ηλικίας 65 ετών και άνω) προς τον ηλικιακά νεότερο πληθυσμό (0-14 ετών).

4.Οι μετανάστες αποχωρούν σταδιακά από την Ελλάδα αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν μερίδιο στην κινητικότητα της κτηματαγοράς. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας.

5.Η παγίωση της σκληρής φορολογικής πολιτικής, η οποία κάνει δυσβάσταχτη την κατοχή πολλών ακινήτων. Ειδικά με την επιβολή μόνιμου χαρατσιού εκτιμάται ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών θα θελήσει να πουλήσει «κοψοχρονιάς» ακίνητα που δεν μπορεί να διατηρήσει.

Το τι θα γίνει με τις τιμές είναι κάτι που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αγόρασαν την τελευταία 15ετία σπίτια σε τιμές εξαιρετικά υψηλές και σήμερα η περιουσία τους έχει υποχωρήσει έως και 50%. Το ίδιο συμβαίνει και με εργολάβους οικοδομών, οι οποίοι αγόρασαν ή πήραν με αντιπαροχή οικόπεδα σε εξωφρενικές τιμές, έκτισαν χιλιάδες σπίτια και σήμερα δεν μπορούν να τα πουλήσουν. Εκτιμάται ότι πάνω από 10.000 εργολαβικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο ή υπολειτουργούν, κατάσταση που θα χειροτερεύσει από το 2014, όταν θα κληθούν να πληρώσουν τον νέο φόρο ακινήτων που επιβάλλεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

“Η αγορά περιμένει την περαίωση της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και την εκ νέου έναρξη χορήγησης στεγαστικών δανείων, που είναι το μόνο τραπεζικό προϊόν που δίνει υψηλά εισοδήματα στις τράπεζες”, τονίζει ο κ. Μπατιστάτος.

Περιορισμό της διάθεσης φθηνών απούλητων σπιτιών στην αγορά, ζητούν οι ειδικοί του real estate και προτείνουν σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς να υπάρξουν μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ένα μέτρο θα μπορούσε να είναι η σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Να υπάρξει π.χ. για ένα μεγάλο διάστημα η προστασία των δανειοληπτών για αντικειμενική αξία 50 ή 100 χιλιάδες αντί για 200 χιλ. που είναι σήμερα. Επίσης, για όσους αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις τους, να δοθεί η δυνατότητα να μένουν στο σπίτι τους πληρώνοντας ένα είδος χαμηλότερου “ενοικίου-δανειακής δόσης” στις τράπεζες για συγκεκριμένο διάστημα 2-3 ετών. Έτσι, δεν θα εισέλθουν στην αγορά κατεσχεμένα διαμερίσματα.

Πηγή: buildnet.gr

Ενεργειακό μητρώο

Μητρώο επιχειρήσεων ενεργειακών υπηρεσιών

Σε λειτουργία τέθηκε ο διαδικτυακός τόπος www.escoregistry.gr, που φιλοξενεί το μητρώο Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) και παρέχει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Η λειτουργία μητρώου ΕΕΥ, το οποίο θα τηρείται στη Διεύθυνση Αποδοτικής Χρήσης και Εξοικονόμησης Ενέργειας, και θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου θα εγγράφονται με μοναδικό αριθμό μητρώου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που κρίνονται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση Δ6/13280/07.06.2011 (ΦΕΚ Β΄1228), που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου 3855/2010, (ΦΕΚ Α΄95).

Στην παρούσα φάση, κατά την οποία η αγορά ενεργειακών υπηρεσιών βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, η εγγραφή στο μητρώο ΕΕΥ είναι προαιρετική. Αργότερα, όταν η αγορά θα είναι σε πιο ώριμο στάδιο, σχεδιάζεται να είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον για τη σύναψη σύμβασης ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο διαδικτυακός τόπος www.escoregistry.gr αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Αποδοτικής Χρήσης και Εξοικονόμησης Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του έργου ‘Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα για την Καταμέτρηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Πλαίσιο της Οδηγίας 2006/32/ΕΚ’ ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Οι επιχειρήσεις, μετά την απόκτηση κωδικού πρόσβασης κατά τη διαδικασία αίτησης εγγραφής, δύνανται να εισέρχονται στον χώρο τους και να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα από την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση στοιχεία ΕΕΥ καθώς και στοιχεία ΣΕΑ. Αργότερα, ο διαδικτυακός τόπος θα εμπλουτισθεί και με άλλες λειτουργίες και πληροφοριακό υλικό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι τελικοί καταναλωτές να μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχουν οι εγγεγραμμένες στο μητρώο επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, το www.escoregistry.gr θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης της προσφοράς και ζήτησης ενεργειακών υπηρεσιών.

Ο στόχος της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό με την ανάπτυξη της αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών προς τους τελικούς καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών, οι οποίες, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία, αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στις εγκαταστάσεις τελικών καταναλωτών.

Οι ενεργειακές υπηρεσίες παρέχονται με τη σύναψη σύμβασης ενεργειακής απόδοσης, μεγάλης διάρκειας, μεταξύ ΕΕΥ και τελικού καταναλωτή, στην οποία προβλέπεται ότι η αμοιβή της ΕΕΥ βασίζεται στο οικονομικό όφελος που προκύπτει από τη μείωση των ενεργειακών δαπανών. Με τον τρόπο αυτό, η ΕΕΥ αναλαμβάνει επιχειρηματικό και οικονομικό κίνδυνο.

Οι ενεργειακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες παρεμβάσεων:

 • τοποθέτηση, αντικατάσταση, ρύθμιση συνθηκών λειτουργίας ενεργειακού εξοπλισμού,
 • εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας και συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
 • μερική ή ολική ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους,
 • εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων φωτισμού, καθώς και
 • εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Οι ΕΕΥ μπορούν επίσης να παρέχουν με τις ΣΕΑ:

 • εκτενή ενεργειακή επιθεώρηση και έλεγχο,
 • παροχή συμβουλών για μέτρα βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης,
 • συντήρηση εξοπλισμού,
 • εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (π.χ. ISO 50001), καθώς και
 • κατάρτιση και εκπαίδευση τελικών χρηστών σε θέματα ορθολογικής χρήσης ενέργειας και ενεργειακής διαχείρισης.

Πηγή: michanikos-online.gr

Ενεργειακοί επιθεωρητές

Ενεργειακοί επιθεωρητές: Ηλεκτρονικές εξετάσεις και εικονική επιθεώρηση

Ηλεκτρονικά στο σύνολό τους θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές ενώ η εξεταστική διαδικασία προβλέπει και τη διεξαγωγή, μιας εικονικής ενεργειακής επιθεώρησης. Αυτό ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά από σειρά παρεμβάσεων του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταύρος Καλαφάτης: “οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο σύνολό τους ηλεκτρονικά. Παράλληλα με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, η εξεταστική διαδικασία στον υποχρεωτικό κύκλο προβλέπει και τη διεξαγωγή, μιας εικονικής ενεργειακής επιθεώρησης. Στόχος είναι οι υποψήφιοι να αξιολογούνται στην πρακτική εφαρμογή των γενικών γνώσεων και της μεθοδολογίας, μέσω της χρήσης σχετικού λογισμικού ενεργειακής προσομοίωσης που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια επιθεώρησης. Η εικονική ενεργειακή επιθεώρηση αποτελεί ιδιαίτερο στοιχείο στην εξεταστική διαδικασία χωρίς προηγούμενη εφαρμογή.

Δεδομένου ότι απαιτεί χρόνο για την προετοιμασία των θεμάτων από την επιτροπή και προϋποθέτει υψηλές υποστηρικτικές δυνατότητες από το ΤΕΕ, η αποσαφήνιση των τεχνικών λεπτομερειών καθίσταται μια σύνθετη διαδικασία. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό λαμβάνουν χώρα οι εργασίες των εξεταστικών επιτροπών οι οποίες έχουν προχωρήσει σημαντικά”.

Σημειώνεται, ότι αναφορικά με την εξεταστική διαδικασία για τους υποψηφίους ενεργειακούς επιθεωρητές κτιρίων, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας με σχετικό έγγραφό της τον Απρίλιο του 2013, προς τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ενημερώνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων έχει διαμορφώσει τον απαιτούμενο αριθμό θεμάτων και έχει προβεί σε σχεδιασμό που αφορά λεπτομέρειες διεξαγωγής της εξεταστικής διαδικασίας.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης τονίζει προς τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι “η Ε.Υ.Ε.ΕΝ. ζητά από το ΤΕΕ τον ορισμό εκπροσώπου για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων ενεργειών από πλευράς του με σκοπό την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας εντός του επόμενου μήνα (Ιουνίου)”.

Πηγή: buildnet.gr

Τα νέα της Knauf

Νέος τεχνικός οδηγός

Νέος τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες

Ασφάλεια με σύστημα Knauf !

Η ξηρά δόμηση με βάση τη γυψοσανίδα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα δόμησης καθώς προσφέρει την απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία και μια νέα διάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό χώρων. Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτηρίων και την αισθητική.

Συστήματα τοιχοποιών, οροφών και επενδύσεων εσωτερικών χώρων που πληρούν υψηλές απαιτήσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, πυραντοχής και αντισεισμικότητας. Η Knauf δοκίμασε τα συστήματά της και πιστοποίησε την καταλληλότητά τους. Στα συστήματα Knauf τα εξαρτήματα είναι πλήρως συμβατά και εναρμονισμένα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η τήρηση των πιστοποιημένων ιδιοτήτων.

Θέλετε να υλοποιήσετε απαιτητικά αρχιτεκτονικά σχέδια; Επιθυμείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας καινοτομικές λύσεις; Σκέφτεστε τον τρόπο με τον οποίο θα αναβαθμίστετε την κατοικία σας; Νιώστε σίγουροι και επενδύστε με τα Συστήματα Δόμησης Knauf. Σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για το μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής σας και τεχνική υποστήριξη που καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τεχνικού κόσμου, από τη μελέτη, το σχεδιασμό έως και την εφαρμογή. Η εφαρμογή των συστημάτων ξηράς δόμησης Knauf, όπως άλλωστε και κάθε οικοδομική εργασία, απαιτεί την εκπαίδευση και την εμπειρία του μηχανικού και των τεχνιτών εφαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός σχεδιασμός και η άριστη ποιότητα της εργασίας.

Ο νέος τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες στοχεύει στο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον τεχνικό κόσμο συνεισφέροντας στην αποφυγή σχεδιαστικών ή κατασκευαστικών λαθών και στην επίτευξη τεχνικού άρτιου αποτελέσματος με μεγάλη διάρκεια ζωής. Ένα επιτελείο από τεχνικά και επιστημονικά καταρτισμένους και εξειδικευμένους μηχανικούς παρέχει τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες στο γραφείο ή στο εργοτάξιο, σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό για εσάς σημαίνει: Ασφάλεια με σύστημα Knauf

Κατεβάστε το νέο τεχνικό οδηγό γυψοσανίδας εδώ

Knauf Sheetrock All Purpose
 • Knauf Sheetrock All Purpose
 • Knauf Sheetrock Plus 3
 • Knauf Sheetrock Finitura

Ποιοτικό φινίρισμα, ισχυρή αρμολόγηση

Τα ετοιμόχρηστα υλικά σπατουλαρίσματος & φινιρίσματος επιφανειών Knauf Sheetrock παρέχουν ιδανικό αποτέλεσμα, γρήγορη επεξεργασία, αυξημένη παραγωγικότητα και τέλεια επιφάνεια επιπέδου Q4. Η γκάμα των προϊόντων αποτελείται από:

Knauf Sheetrock All Purpose. Ο ετοιμόχρηστος στόκος για όλες τις χρήσεις περιέχει βινυλικά συνθετικά υλικά που προσδίδουν στο υλικό ιδιότητες ανώτερες από τους κοινούς στόκους. Τα συστατικά του, δίνουν στο τελικό μίγμα μια κρεμώδη υφή, με αποτέλεσμα το εξαιρετικό άπλωμα και την εύκολη εφαρμογή του υλικού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από το δοχείο, απαιτώντας ελάχιστη ανάμιξη ή αραίωση. Η αρμολόγηση γίνεται γρήγορα, εύκολα, λεία ελαχιστοποιώντας το χρόνο εργασίας και βελτιώνοντας την εμφάνιση και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

Knauf Sheetrock Plus 3. Οι επαγγελματίες μεταφέρουν και εφαρμόζουν περίπου 400 κιλά στόκου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Knauf Sheetrock Lightweight Plus 3 ζυγίζει 35% λιγότερο από τους συνήθεις στόκους με διατήρηση του ίδιου όγκου. Η μεταφορά και η εφαρμογή είναι απλούστερη, ευκολότερη και γρηγορότερη. Κάθε εργασία τελειώνει πιο γρήγορα, επομένως η παραγωγικότητα είναι υψηλότερη με αποτέλεσμα να μειώνονται τα κόστη.

Knauf Sheetrock Finitura. Το ετοιμόχρηστο υλικό φινιρίσματος προσδίδει εξαιρετικά λεία επιφάνεια. Εξαιρετική καλυπτικότητα με μεγάλο χρόνο επξεργασιμότητας, διασφαλίζει απολύτως λεία επιφάνεια με ισχυρή πρόσφυση σε γυψοσοβά, παραδοσιακό σοβά, σκυρόδεμα και γυψοσανίδα. Η χαμηλή απορροφητικότητα των χρωμάτων καθιστά το Finitura ακόμα πιο οικονομικό, ειδικά στην περίπτωση που θα εφαρμοστούν υψηλής αποδοτικότητας χρώματα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κατεβάστε τα τεχνικά φυλλάδια των προϊόντων εδώ

Προφίλ LED

Προφίλ για ενσωμάτωση ταινίας LED

Αναβαθμίστε την οροφή σας και δώστε λύσεις όμορφες, διακριτικές, εξαιρετικού φωτιστικού αποτελέσματος, γρήγορα και οικονομικά με τα προφίλ αλουμινίου για ενσωμάτωση ταινίας LED της Knauf. Τα προφίλ LED παρέχονται σε τρείς βασικές διατομές

1. S4 - Περιμετρικό λευκό προφίλ με υποδοχή για ενσωμάτωση της ταινίας και λευκό ματ πολυκαρβονικό κάλυμα.

2. SD2 - Χωνευτό λευκό προφίλ με υποδοχή για ενσωμάτωση της ταινίας και λευκό ματ πολυκαρβονικό κάλυμα.

3. S6 - Λευκό προφίλ ασύμμετρου φωτισμού για χωνευτή εφαρμογή κάθε είδους με υποδοχή για ενσωμάτωση της ταινίας και λευκό ματ πολυκαρβονικό κάλυμα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κατεβάστε τα τεχνικά φυλλάδια των προϊόντων εδώ

Μεμβράνες DuPont

Μη ρισκάρεις τη στέγη σου με οτιδήποτε δεν αντέχει τη δοκιμασία του χρόνου

Οι λειτουργίες της διαπνέουσας μεμβράνης πρέπει να διατηρηθούν σε όλη τη διάρκεια ζωής της κατασκευής στην οποία εφαρμόζεται. Γενικά, μια μεμβράνη πρέπει:

1. Να διασφαλίζει την απόλυτη υδατοστεγανότητα της οροφής και του τοίχου

2. Να προστατεύει τη θερμομόνωση εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενεργειακή αποτελεσματικότητα

3. Να ρυθμίζει την υγρασία για ένα υγιές εσωτερικό κλίμα

Οι διαπνέουσες μεμβράνες διατίθενται στην αγορά, είτε σαν σύνθετο προϊόν είτε σαν υλικό ενιαίας στρώσης. Το σημαντικό στοιχείο που εξασφαλίζει την προστασία από τον άνεμο, την ατμοδιαπερατότητα και την υδατοστεγανότητα είναι μόνο η λειτουργική στρώση της μεμβράνης. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των διαπνέουσων μεμβρανών είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής και τα θερμικά σοκ που υφίστανται οι μεμβράνες σε όλη τη διάρκεια ζωής του κτηρίου.

Ανεξάρτητες δοκιμές γήρανσης προϊόντος για αντοχή σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και σε ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές έχουν αποδείξει τη ανώτερη αντοχή της DuPont Tyvek συγκρινόμενη με τα αντίστοιχα ελεγμένα πολυστρωματικά προϊόντα πολυπροπυλενίου (PP) ή πολυολεφίνης (POE).

Τι κάνει τελικά τις μεμβράνες Tyvek τόσο ειδικές;

1. Προσφέρουν 6-8 φορές μεγαλύτερο πάχος λειτουργικής στρώσης από τις κοινές πολυστρωματικές μεμβράνες.

2. Αποτελούνται από εκατομμύρια μικροΐνες που δημιουργούν ένα λαβύρινθο ο οποίος εγγυάται μια σωστή και ομοιογενή διασπορά της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμότητας.

3. Αντιστέκονται σε θερμοκρασίες μέχρι 100οC.

4. Παράγονται από την DuPont με μοναδική, καινοτόμο παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιώντας τεχνολογία ύφανσης των ινών flash-spunbond.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κατεβάστε τα τεχνικά φυλλάδια των προϊόντων εδώ

Knauf Sheetrock Run

Συμμετοχή της Knauf στον 31 Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών

Στελέχη του ομίλου Knauf από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας για έναν καλύτερο και ανθρώπινο κόσμο. Το Knauf Sheetrock Run διοργανώνεται από την Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ και προσκαλεί στελέχη το ομίλου Knauf από την Ευρώπη να συμμετάσχουν στις παρακάτω διοργανώσεις του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών:

1. Μαραθώνιος δρόμος

2. Αγώνας δρόμου 5χλμ

3. Αγώνας δρόμου 10χλμ

4. Δυναμικό βάδισμα

Για κάθε συμμετοχή στο Knauf Sheetrock Run η Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ θα δωρίσει 50€ στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως "η Παναγία Ελεούσα". Το εργαστήρι είναι φιλανθρω­πικό Σωματείο, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγεί­ας και της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, ειδική αγωγή, συμβου­λευτική, ψυχολογική στήριξη, δια βίου εκπαίδευση και φροντίδα σε 120 άτομα, ηλικίας άνω των 15 ετών με νοη­τική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.

Ραντεβού στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας για έναν ανθρώπινο κόσμο.

Knauf win

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό της Knauf στο Facebook

Κάνετε δύσκολες κατασκευές με γυψοσανίδες για τις οποίες είστε περήφανος; Είναι ειδικότητα σας η εκτέλεση δύσκολων και ξεχωριστών αρχιτεκτονικών σχεδίων με γυψοσανίδα σε οροφές ή τοιχοποιίες;

Είναι τώρα ευκαιρία για εσάς να στείλετε μια φωτογραφία του καλύτερού σας έργου μέσω του διαγωνισμού μας «Το καλύτερο έργο γυψοσανίδας» μέσω της σελίδας μας στο Facebook και να κερδίσετε επαγγελματικά εργαλεία Knauf. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας, δώστε μια σύντομη και περιεκτική περιγραφή του έργου σας και μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook. Το έργο με τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει την εκτίμηση και αναγνωρισιμότητα του κοινού καθώς επίσης και ένα επαγγελματικό εργαλείο Knauf αξίας 100€.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό εδώ

Βρείτε τη φωτογραφία του καλύτερού σας έργου και πάρτε γρήγορα μέρος στο διαγωνισμό Knauf win .

Έργα αναφοράς

Karelas Office Park
 • Karelas Office Park

Επωνυμία: KARELA OFFICE PARK

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Κοκκίνου - Κούρκουλας

Development Manager & LEED Coordination: DIMAND

LEED Consultant: F+G

Ανάδοχος: ΑΚΤΩΡ

Εργασίες ξηράς δόμησης: A. Γράψας, QUALITY

Πληροφορίες:

Το κτιριακό συγκρότημα «ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΡΕΛΑΣ», η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελεί ένα νέο, τεχνολογικά πρωτοποριακό κτιριακό συγκρότημα, το οποίο κατασκευάστηκε στην Παιανία Αττικής για λογαριασμό των εταιρειών ΟΤΕ/COSMOTE, συνολικής επιφάνειας 61.570τμ. Αποτελείται από 6 κτίρια και διαθέτει 4 ξεχωριστές αυτόνομους εισόδους. Το κτιριακό συγκρότημα διαθέτει πλέον των χώρων γραφείων, χώρους άθλησης και αναψυχής, υπαίθριο και υπόγειο χώρο στάθμευσης, εστιατόριο, καφετέρια, αμφιθέατρο και χώρο πρασίνου. Πρόκειται για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με βιοκλιματικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση, βάσει του σχεδιασμού, της κατασκευής και της λειτουργίας τους.

Η πιστοποίηση LEED για τα «ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΡΕΛΑΣ» επιτεύχθηκε μεταξύ άλλων με την εφαρμογή των λύσεων που προσέφερε η Knauf, η κορυφαία εταιρεία συστημάτων ξηράς δόμησης.

Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf.

 • Σύστημα τοιχοποιιών με γυψοσανίδες και μεταλλικά προφίλ Knauf
 • Συστήματα οροφών με γυψοσανίδες και μεταλλικά προφίλ Knauf

EUROMEDICA
 • EUROMEDICA

Επωνυμία:Ενεργειακή αναβάθμιση 6όροφου κτηρίου EUROMEDICA

Αρχιτεκτονική μελέτη:Μακρίδης Πέτρος & Συνεργάτες

Κατασκευή:ΝΑΚΑΤ Α.Ε.

Περίοδος υλοποίησης:Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2012

Προμήθεια υλικών:Materia A.E., ALMATEC A.E.

Εργασίες Ξηράς Δόμησης:ΝΑΚΑΤ Α.Ε.

Πληροφορίες:Στο έργο εφαρμόστηκαν τα παρακάτω συστήματα Knauf.

 • Εξωτερικές τοιχοποιίες με τσιμεντοσανίδες Knauf Aquapanel

Παρουσίαση συνεργάτη

ΒΙΟΠΕΡ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
 • ΒΙΟΠΕΡ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
 • ΒΙΟΠΕΡ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η εταιρεία ΒΙΟΠΕΡ ιδρύθηκε το 1974.Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 236-238 στο Ταύρο σε ιδιόκτητο ακίνητο 3500 τ.μ.

Η πετυχημένη πορεία μέχρι και σήμερα, και η βαθιά εμπειρία στην εξυπηρέτηση κάθε επαγγελματία στον ευρύτερο τομέα της δόμησης, αποτελεί εγγύηση για την πιο απαιτητική τεχνική εταιρία . H δυνατότητα παράδοσης μεγάλων παραγγελιών απευθείας στον τόπο του έργου με μέσα της εταιρίας, η προσωπική και άμεση εξυπηρέτηση από το εξειδικευμένο της προσωπικό, η τεράστια οργανωμένη αποθήκη με πάνω από 8.000 ετοιμοπαράδοτους κωδικούς επώνυμων προϊόντων από θερμομονωτικά, εξειδικευμένα δομικά και χρώματα μέχρι εργαλεία, και ό,τι άλλο χρειάζεται η σύγχρονη ανέγερση, επισκευή, είναι στη διάθεσή του πελάτη.

Για τη μεταφορά των προϊόντων της η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και γερανοφόρων μηχανημάτων .

Οι τεχνικές εταιρείες, τα συνεργεία, οι κατασκευαστές, εργολάβοι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες μας προτιμούν για την εξειδίκευση , τη γνώση , την εξυπηρέτηση, και την πρόσβαση σε χιλιάδες επώνυμα προϊόντα, κι όλα αυτά σε ασύγκριτες τιμές.

Ενας από τους ποιο σημαντικούς προμηθευτές μας είναι η KΝΑUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε πριν από 15 περιπου χρόνια.

Η ΒΙΟΠΕΡ θεωρείται στρατηγικός και σημάντικος συνεργάτης της Κnauf για πολλούς λόγους όπως :

1) Πλήρη γκάμα προιόντων KNAUF και μόνο ΚΝΑUF.

2) Στρατηγικό σημείο τοποθεσίας του καταστήματος , πάνω στη Λεωφόρο Πειραιώς ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά.

3) Τεράστια εμπείρια στην εξυπηρέτηση πελατών με στελέχη (τεχνικοί σύμβουλοι ) τα οποία διαθέτουν την τεχνική κατάρτηση και δίνουν λύσεις σε συνεργασία με την Κnauf μέσα στο κατάστημα.

4) Εξωτερικοί τεχνικοί σύμβουλοι οι οποίοι επισκέπτονται εργοτάξια με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης και της ενημέρωσης για τα καινοτομικά προιόντα που συνεχώς παράγονται.

5) Άμεση παράδοση στο εργοτάξιο με σύνεπεια και υπευθυνότητα.

6) Σέμιναρια για τα καινούργια υλικά της KNAUF για τους εργολάβους που δεν μπορούν να βρίσκονται στο εκπαιδευτικό κέντρο της Αμφιλοχίας.

7) Πολλά δείγματα και δοκίμια υλικών των πιστοποιημένων συστημάτων ΚΝΑUF.

8) Πλήρη γκάμα αναλωσίμων και εργαλείων της ΚNAUF.

9) Γρήγορη εξυπηρέτηση για τους πιο απαιτητικούς πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημα.

10) Η φιλοσοφία της ΒΙΟΠΕΡ και της ΚNAUF έχουν πολλά κοινά , όπως ελληνικά ποιοτικά προιόντα για πελάτες με απαιτήσεις και συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο και το ποιοτικότερο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ΒΙΟΠΕΡ θα βρείτε παρακάτω:

ΒΙΟΠΕΡ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΕ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 236-238, ΤΑΥΡΟΣ, ΑΘΗΝΑ TK 177 78

Τηλ +30 210 4836347

Fax +30 210 4836366

e-mail [email protected]

web site: www.vioper.gr