Εσωτερικές οροφές

Επισκέψιμες οροφές

Η σειρά πλακών οροφής Knauf, ακολουθεί και αυτή τη φιλοσοφία συστημάτων ξηράς δόμησης, προσφέροντας την ευκαιρία να είναι δυνατή η επιλογή του καλύτερου,

ανάμεσα σε αναρίθμητες προτάσεις, την τεχνική και αισθητική λύση για κάθε περιβάλλον και κάθε χρήση, τους τεχνικούς κανόνες για την διαμόρφωση οποιουδήποτε τύπου σχεδίου. Η συνεχής ανανέωση των σχεδίων επιφάνειας, δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στις διακοσμητικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα καλύπτει κάθε τεχνική προδιαγραφή.

Η μέγιστη δημιουργική ελευθερία επιτρέπει το σχεδιασμό μέσα από μια πολύ μεγάλη διαλογή πλακών με διαφορετική διακόσμηση και υλικό, εφαρμοσμένα με διαφορετικό τρόπο, τέτοιο ώστε να δημιουργηθεί η επιθυμητή επιφάνεια.

Οι οροφές είναι απόλυτα σημαντικό να συνυπάρχουν αρμονικά με τον άνθρωπο και να παρέχουν ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή τεχνική επίδοση σε κάθε περίπτωση: αισθητική τελειότητα και ακουστική με τη σειρά πλακών Danogips, προστασία και αισθητική με τη σειρά πλακών AMF, πρωτοτυπία και αντοχή στην υγρασία με τη σειρά πλακών Knauf Tiles.

Κασέτες οροφής Knauf Tiles

Τα Knauf Tiles είναι πλάκες οροφής από γυψοσανίδα, με βιομηχανική επένδυση βινυλικής ταπετσαρίας υψηλών προδιαγραφών. Είναι προϊόντα ιδανικά για χρήση σε οροφές χώρων όπου η αντοχή στην υγρασία ή η δυνατότητα συχνού καθαρισμού είναι σημαντική.

Η μεγάλη ποικιλία στην παλέτα διαθέσιμων χρωματισμών βινυλικής ταπετσαρίας καθιστούν τα Knauf Tiles την μοναδική εναλλακτική πρόταση πλακών οροφής με χρώμα.

Η παραγωγή τους στο εργοστάσιο Knauf στην Αμφιλοχία γίνεται πάντοτε με την διασφάλιση ποιότητας κατά ISO 9000.

Τα Knauf Tiles παράγονται σε ποικιλία διαστάσεων (600 Χ 600 mm, 600 Χ 1200 mm, ειδικές διαστάσεις) αλλά και ειδών (με γυψοσανίδα πάχους 9,5 mm, 12,5 mm, 15 mm, στάνταρτ, ανθυγρή ή πυράντοχη). Εάν απαιτηθεί, η πίσω όψη μπορεί να έχει φύλλο αλουμινίου σαν φράγμα υδρατμών.

Η επιφάνεια των Knauf Tiles μπορεί να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα ή με νωπό πανί. Αν χρειαστεί μπορεί να καθαριστεί και με συνήθη απορρυπαντικά οικιακής χρήσης. Η ταπετσαρία είναι ανθεκτική στην τριβή, στα συνήθη καθαριστικά και σε διαλύματα οξέων και βάσεων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ιδιότητα της ταπετσαρίας να είναι ανθεκτική στην ανάπτυξη μυκήτων.

Για ψευδοροφές ειδικών απαιτήσεων υγιεινής με βακτηριδιοκτόνες και αντιμυκητιακές ιδιότητες για διαδρόμους νοσοκομείων, μαγειριών, εργαστηρίων, παράγονται οι πλάκες οροφής Knauf Tiles Hygena, με βιομηχανική επένδυση βινυλικής ταπετσαρίας που έχει υποστεί αντιμικροβιακή επεξεργασία Biopruf. Η μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων χρωματισμών και σχεδίων βινυλικής ταπετσαρίας καθιστά τα Knauf Tiles Hygena τη μοναδική εναλλακτική «υγιεινή» πρόταση πλακών οροφής με χρώμα. Η χημική αντίσταση σε καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το DIN 53168. Στις ουσίες που υποβλήθηκαν στο τεστ περιλαμβάνονται η αιθανόλη, ισοπροπανόλη, Η2Ο.

Πληροφορίες
Τύποι πλακών Knauf Tiles
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πλάκες Knauf Tiles
Ενημερωτικά φυλλάδια Knauf Tiles
Kατεβάστε στον υπολογιστή σας τα φυλλάδια των συστημάτων Knauf Tiles

Πλάκες ορυκτών ινών AMF

Ο γερμανικός οίκος AMF, μέλος του ομίλου Knauf, είναι από τους πρωτοπόρους παραγωγούς λειτουργικών οροφών στην Ευρώπη. Οι πλάκες ορυκτών ινών AMF παράγονται από φυσικά υλικά, ικανοποιώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις και προσφέροντας ένα απόλυτα υγιεινό περιβάλλον εργασίας στον άνθρωπο. Οι πρώτες ύλες παραγωγής τους είναι πετροβάμβακας, άμυλο και διογκωμένος περλίτης. Ο πετροβάμβακας που χρησιμοποιείται είναι βιοδιασπώμενος, και παράγεται με την τεχνολογία NEW WOOL GENERATION.

Η AMF έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα τα οποία δίνουν λύσεις σε απαιτήσεις πυροπροστασίας, ακουστικής, χώρους υγιεινής διατηρώντας κορυφαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογής σχεδίων με λείες, ανάγλυφες, σαγρέ και μικροδιάτρητες επιφάνειες πλακών. Τα εξειδικευμένα συστήματα ανάρτησης οροφής C, F, I και Α μπορούν να δώσουν εξειδικευμένες λύσεις και στις πιο απαιτητικές κατασκευές.

Για ψευδοροφές ειδικών απαιτήσεων υγιεινής με βακτηριδιοκτόνες και αντιμυκητιακές ιδιότητες για διαδρόμους νοσοκομείων, μαγειριών, εργαστηρίων, παράγονται οι πλάκες ορυκτών ινών AMF Hygena με ειδική αντιμικροβιακή επίστρωση προσφέροντας μία οροφή με βακτηριδιοκτόνες και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Είναι διαθέσιμη σε όλα τα σχέδια επιφάνειας των ορυκτών ινών.

Πληροφορίες
Τύποι πλακών AMF
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πλάκες ορυκτών ινών AMF
Ενημερωτικά φυλλάδια AMF
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα φυλλάδια των συστημάτων AMF.
Knauf AMF Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Knauf AMF.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τα συστήματα πυροπροστασίας της AMF αναπτύχθηκαν από ειδικούς για χρήση σε χώρους όπως αεροδρόμια, ξενοδοχεία, σχολεία, αίθουσες συνεδρίων, εργαστήρια και άλλα κτήρια όπου η ασφάλεια είναι πρωταρχικός παράγοντας. Τα Συστήματα F30 Uno/+metal, F30 Dual/+metal, F30 Mono προσφέρουν πυροπροστασία τόσο από το επάνω όσο και από το κάτω μέρος της οροφής. Διπλές πλάκες ειδικά επεξεργασμένες καθιστούν άνετη και γρήγορη την τοποθέτηση της οροφής. Τέλος, τα εξειδικευμένα πυράντοχα κιβώτια φωτιστικών σωμάτων παρέχουν πυροπροστασία σε φωτιστικά, λυχνίες εξόδου, ηχεία κ.α.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

Η μελέτη της σύγχρονης κατασκευής απαιτεί όλο και περισσότερο τη λήψη προδιαγραφών όσον αφορά την ακουστική χώρου. Ο συνδυασμός άριστων επιδόσεων τόσο στην ηχητική απορρόφηση όσο και στην ηχητική απόσβεση από τη νέα σειρά ακουστικών οροφών AMF επιτρέπει στον τεχνικό κόσμο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η νέα σειρά πλακών οροφής AMF Thermatex προσφέρεται πλέον στους παρακάτω τύπους:

  • THERMATEX Alpha
  • THERMATEX Acoustic
  • THERMATEX dB Acoustic
  • THERMATEX Thermofon
  • THERMATEX Silence dB
  • THERMATEX Kombimetall
  • THERMATEX Comfort

ΥΓΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ

Η AMF παρέχει πιστοποιημένες λύσεις αντιμικροβιακής προστασίας σε χώρους όπως νοσοκομεία, εστιατόρια, χώροι επεξεργασίας & αποθήκευσης τροφίμων κ.α.

Cleanactive

Η οροφή Cleanactive απορροφά αποτελεσματικά παθογόνα αιωρούμενα στοιχεία και δυσάρεστες οσμές. Σε αυτές περιλαμβάνονται η φορμαλδεύδη (λούστρο) επίπλων, TVOC μέσων καθαρισμού, δωδεκάνιο χαλιών, αμμωνία ζύμωσης και καπνός τσιγάρου.

Clean Room

Η οροφή Clean Room ελέγχει αποτελεσματικά τον αριθμό των μορίων σκόνης στο χώρο, τηρώντας τις προδιαγραφές clean room.

Hygena

Η ειδική βακτηριοκτόνος και αντιμυκητική συμπεριφορά της Hygena προλαμβάνει την εξάπλωση μικροβίων, με επακόλουθα οφέλη όχι μόνο για υγειονομικές εγκαταστάσεις και τόπους παρασκευής τροφίμων αλλά και για ανοικτούς χώρους γραφείων.

Διάτρητες κασέτες Danoline

Οι πλάκες οροφής Danoline από διάτρητη γυψοσανίδα είναι η προφανής επιλογή για την παράλληλη επίτευξη κορυφαίας ακουστικής συμπεριφοράς και άριστης αισθητικής επιφάνειας. Προσφέρονται σε τρεις τύπους διάτρησης: Globe G1 με κυκλικές οπές 6 mm ανά 15 mm, Quadril K1 με τετράγωνες οπές 12 mm ανά 30 mm και μικροδιάτρηση Μ1 με τετράγωνες οπές 3 mm ανά 8,3 mm. Οι τύποι διάτρησης και το ειδικό ακουστικό φίλτρο στο πίσω μέρος, επιτρέπουν την επίτευξη διαφόρων ακουστικών επιπέδων.

Η καλή όψη των πλακών είναι εργοστασιακά προβαμμένη με λευκό, υδατοδιαλυτό χρώμα. Το ακουστικό φίλτρο στο πίσω μέρος αποτελείται από σελουλόζη και βισκόζη. Η βαμμένη πλευρά μπορεί να καθαριστεί με νωπό πανί και ελαφρά καθαριστικά. Οι πλάκες μπορούν να βαφούν με μικρό μάλλινο ρολό, προσέχοντας να μην περάσει χρώμα στο πίσω μέρος. Είναι σημαντικό πως η επεξεργασία αυτή δεν μειώνει την ακουστική συμπεριφορά.

Οι πλάκες Danoline διατίθενται με ή χωρίς διάτρηση, σε τρεις τύπους: Plaza (με τετράγωνα άκρα και εμφανή σκελετό), Belgravia (με πατούρα για Τ-15 ή Τ-24) και Regent (για κρυφό επισκέψιμο σκελετό).

Πληροφορίες
Τύποι πλακών Danoline
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις κασέτες οροφής Danoline
Ενημερωτικά φυλλάδια Danoline
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα φυλλάδια των συστημάτων Danoline
danoline.com Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Danoline

Knauf lighT – System

Το σύστημα σκελετού πλακών οροφής Knauf lighΤ – System σε συνδυασμό με τις πλάκες οροφής και την υπερκείμενη οροφή παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις πυροπροστασίας, ακουστικής και αισθητικής. Τα προφίλ Knauf lighΤ – System παράγονται από γαλβανισμένο χάλυβα ειδικής κατηγορίας και το κούμπωμα ασφαλείας μεταξύ των κύριων και δευτερευόντων οδηγών διασφαλίζει την πολύ καλή αντισεισμική συμπεριφορά του σκελετού, αλλά και ολόκληρης της οροφής.

Η εταιρεία Chicago Metallic ιδρύθηκε το 1983 στην Αμερική, με έδρα το Chicago του Illinois και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας εκ των μεγαλύτερων παραγωγών εταιρειών εξειδικευμένων συστημάτων μεταλλικών σκελετών οροφών και μεταλλικών ακουστικών πανέλων. Τα συστήματά της διατίθενται σε όλο τον κόσμο και προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις σε Αρχιτέκτονες, μηχανικούς και εργολάβους σε θέματα πυραντοχής, ηχομόνωσης, ακουστικής και αισθητικής.

Προφίλ lighT - System
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τo σύστημα ανάρτησης lighT - System
Ενημερωτικά φυλλάδια lighT - System
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα φυλλάδια των συστημάτων lighT - System
Chicago Metallic Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Chicago Metallic